Da li je Slobo Milošević 2000. imao veću podršku u narodu nego Vučić danas?

Mislim da Vucic ima vecu podrsku 2025 nego Milosevic 2000. Vucic je imao najvecu podrsku 2019 pred koronu,kad je imao rast od 7%.Sad je pao i sa rastom i sa podrskom. Milosevic je sve vreme mandata bio pod sankcijama,nije se iskobeljao plus ono sto Srbi ne vole ,izgubio je sve ratove koje je vodio. Istorijski gledano,Titov period u vreme Bijedica je najprosperitetniji,Ante Markovic,,Milan Stojadinovic i Aleksandar Vucic su ekonomski pozitivni svi ostali ocajni.

Šta kažete ako uporedite 2000. i 2025? Pred pad Miloševića sa vlasti (2000. godine), da li ga je veći procenat naroda podržavao nego što podržava Vučića danas?
Nije. Tad se živelo mnogo lošije nego sad tako da su ljudi imali više motiva da smene vlast.

Meni je bilo mnooooogo bolje 2000.,nago sada.
Tada sam imao 28.,a sada 53 i 1/2 godine.
Dobro, bio si mlađi, jači i zdraviji, ali tad smo imali restrikcije struje, gorivo iz flaša i druge pošasti devedesetih. Plate su bile neuporedivo lošije. Moja žena je za isti posao u septembru 2000. imala platu 50 evra, a sad ima skoro 1000. Nije ništa poskupelo 20 puta.
Ja sam tad radio nešto drugo u odnosu na sadašnje vreme pa ne mogu po sebi da poredim.

Definitivno jeste, mada realno u to vreme situacija je bila dosta čistija i uglavnom se znalo, oni koji su bili pro-zapadno orijentisani i koji su mislili da treba da batalimo socijalizam i da se uključimo u svetske tokove kapitalizma (jer ćemo kao odma da procvetamo i svi ćemo biti "gazde" što se sad vidi koliko je ta priča zapravo bila smešna i nebulozna) su bili za DOS dok oni koji su bili za očuvanje socijalizma, suverenizam, jugonostalgičari, koji su bili pro-ruski orijentisani, itd su uglavnom bili za Slobu, dok sad i levi i desni su protiv Vučića, znači i oni neki hard core gibaničari i oni ultra-liberalni, i anarhisti i radikalni levičari ali i desničari (bilo salonski ili oni više hard core).

Inače 5. Oktobar jeste bio klasična obojena revolucija finansirana spolja, tu nema sumnje ali isto tako činjenica je da Sloba više nije mogao da ostane na vlasti, mislim sad kad pogledamo na stvari sa ove vremenske distance jasno je da je 5. Oktobar bio teška prevara i obojena revolucija ali isto tako i da Sloba više nije mogao da ostane na vlasti, jer prosto ljudi su već bili isuviše umorni i frustrirani nakon 10 zaista dugih i teških godina (koje su se činile kao čitava večnost) gde smo proživeli rat i raspad bivše države, stradanja, sankcije, hiperinflaciju, nemaštinu a onda nakon što smo se koliko-toliko malo oporavili dobili smo novu šok terapiju u vidu bombardovanja kao onu višnju na vrh torte .

Tako da bio je zaista ogroman pritisak što spolja što iznutra, jasno je da je ta neka energija i atmosfera došla do tačke ključanja i bilo je jasno da je moralo da dođe do nekih promena i verovatno da je Sloba još malo ostao na vlasti imali bi građanski rat.

E sad jedina paralela danas sa 5. Oktobrom je što je opet jasno da mora da dođe do nekih promena i da je jednom režimu (i čoveku na vlasti) istekao rok trajanja i da je isto atmosfera konstantno na ivici ključanja i kao u ekspres loncu , e sad samo velika razlika je u tome što ovaj put se ne radi o obojenoj revoluciji jer nit strane ambasade (pre svega zapadne) i strani državnici otvoreno podržavaju proteste nit postoji neka stranka/koalicija i već odabrana garnitura koja samo čeka da preuzme vlast i funkcije (kao što je to bio slučaj 5. Oktobra) a to su dva osnovna preduslova da bi se nešto smatralo obojenom revolucijom, čak šta više ti strani centri moći podržavaju vlast i mi zapravo imamo obojenu vlast i kod nas su ti uzurpatori i petokolonaši već na vlasti i protiv njih narod i protestvuje e u tome je glavna razlika između ovoga danas i onoga što se dešavalo uoči 5. Oktobra 2000-te.

Veoma zanimljiva i dobra tema...
Razlika je nebo i zemlja u korist sadašnjeg predsednika.
Na žalost, ili možda na sreću, većina mladih (naročito rođenih oko 2000-te) nije doživela eru Miloševića i indirektno pinkovanje narodne svesti kroz turbo folk (s tim Milošević nije imao direktne veze, ali je išlo u paketu).
Kolko god vam nevaljao Vučić, ostavite ga da odradi mandat, pa ga onda promenite. Sada neka dovrši saobraćajne infrastrukturne projekte, naročito brze pruge. Dugoročno to je veoma važno za građane Srbije.

Podpitanje, jesu li moguća poređenja popularnosti pokojni Đinđić - Vučić?

Vucic izgleda da ima vecu podrsku sto je suludo i jadno i pokazuje stanje nacije.

Zasto?

Danas imamo internet gde narod moze da vidi istinu i pravo stanje stvari ali ne zeli? I pored interneta Vucic i dalje ima toliku podrsku. Lud narod.

Da ali ne zaboravi da u Srbiji ima oko 1,7 miliona penzionera, da ima i dalje ljudi koji nemaju internet kao i onih koji iako imaju internet glavni i za njih jedini "pravi" izvor informacija su kanali sa nacionalnom frenkvencijom i treš mediji i dežurne trovačnice kao što su pink i informer (koje su 24 sata u pogonu).

Narod smakao Kurtu da bi uzjahao Murta, pa opet Kurta-Murta, Murta-Kurta.......tako da i nakon današneg Murte, verovatno će ponovo uzjahati neki Kurta. Poenta je da dok se skroz ne osvesti čitavo društvo i posveti istinskim životnim, duhovnim i moralnim principima, Kurta i Murta će se samo smenjivati jer to je preovladajući odraz naroda u državi.

Pa ja verujem da Sloba uopšte nije bio tako loš državnik k ako neki to predstavljaju (ako ništa verujem da je makar bio dobronamerniji od onih koji su došli posle njega uključujući i ove sada) ali objektivno morao je da ode sa vlasti , jer narod je već bio umoran nakon zaista teških i dugih 10 godina (koje su trajale kao 30 da je prošlo, evo i dan danas na neki način traju, i dan danas na neki način još smo ostali zatočenici 90-ih), nakon ratova, sankcija, hiperinflacije, kriza i razno-raznih šok terapija, e sad da li je on direktni krivac za to , ja mislim da nije već je samo mogao da igra sa kartama koje su mu dodeljene (a realno dobio je 5 "dasaka") ali svakako da je mogao i morao neke stvari malo bolje da ishendluje, bio je žrtva nekih svojih ličnih zabluda i pogrešnih procena zbog kojih smo svi mi ispaštali.
No bilo kako bilo ipak je bio na čelu države pa samim tim je postao i zaštitno lice tog vremena i svega što se događalo, i prosto ljudi su već bili umorni i od 90-ih i od njega kao zaštitnog lica tog perioda i prosto atmosfera je došla do ključanja ono kao u ekspres loncu i čim su prošle 90-te tako je i on prošao sa njima, sad jeste 5. Oktobar bio teška prevara i možda i najveći autogol koji smo sami sebi dali i posledice 5. Oktobra su bile užasne (između ostalog i Vučić i SNS su jedna od posledica 5. Oktobra) ali realno Sloba nije više mogao da ostane na vlasti, da je ostao još koju godinu na vlasti verovatno bi imali građanski rat u Srbiji.

To koliko ko ima podrsku je nebitno.
Jedino je bitno da je Zapad bio protiv Slobe dok danas Zapadnjaci podrzavaju Acu Siptara.
Danas je zapad slab i gleda samo kako sebe da sacuva
...
postavljaju neke crvene linije koje i mi gazimo kao plitak potok
Pa ja verujem da Sloba uopšte nije bio tako loš državnik k ako neki to predstavljaju (ako ništa verujem da je makar bio dobronamerniji od onih koji su došli posle njega uključujući i ove sada) ali objektivno morao je da ode sa vlasti ,
Morao je zbog privatizacije, da se ne bi desilo da samo kod nas opstane socijalizam kao na Kubi

Jedino je bitno da je Zapad bio protiv Slobe dok danas Zapadnjaci podrzavaju Acu Siptara.

E to je suštinska razlika, realno Zapad drži Vučića ko malo vode na dlanu jer znaju da takvog servilnog dupeuvlakača nikad više na vlasti u Srbiji neće imati, realno daje im i ono što mu ne traže pa stoga su voljni da mu štošta progledaju kroz prste, inače to je suštinska razlika između njega i Slobe i zato bilo kakve priče i lupetanja o nekakvoj "obojenoj revoluciji" su smešne i padaju u vodu (osim ako iza "obojene revolucije" ne stoje eventualno Rusi).

Šta kažete ako uporedite 2000. i 2025? Pred pad Miloševića sa vlasti (2000. godine), da li ga je veći procenat naroda podržavao nego što podržava Vučića danas?
Čoveče...
Mafija na sve strane, paravojne formacije, novokomponovani tajkuni, medjusobni obračuni, momentalna i naručena ubistva neistomišljenika, napadanje regularne vojske i generala, pljačkanje naroda, ratno profiterstvo i ubistva za koje se tereti Srbija.....
Medjutim, ne može se zidati sreća na tudjoj nesreći...
Skoro svi su završili ovako ili onako al za primer nikako...

To ni Rusi nisu mogli da podrže u UN...

@Sizif jel sad jasno?

Back