Da li ste religiozna osoba?

Da li ste religiozna osoba?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ako volimo život i odnosimo se prema njemu odgovorno i etično mi smo veći vernik od onih koji praktikuju bilo koju religiju ili možda znaju napamet svete knjige. Religioznost se praktikuje srcem a ne umom. Onaj ko u svom srcu ima dovoljno ljubavi prema životu (nezavisno da li je religiozan i koju religiju upražnjava) mogao je primetiti da je njegova intuicija prilično izražena, da u njegovom životu ima dosta čudnih podudarnosti ili da su snovi jaki, živopisni. To su načini govora Svetog Duha čoveku - Duši i to su načini preko kojih možemo prihvatiti svesnu saradnju i učenje života. To je skriveni put i način da život upoznamo i znamo a ne da verujemo u ono što često ne možemo proveriti.

Otprilike ovo, sa nebitnim izmenama.

Meni su najgori ovi novokomponovani vernici što misle ako kupe brojanice, tonu ikona okite najnovijeg mercedesa...a pre toga nema šta nisu radili i misle da će tako da se iskupe....dodju u crkvu i ne poštuju red, guraju se, psuju, uzas....
Ako poštujes ljude oko sebe, pomažeš prijatelje u bilo kom obliku, ne krades itd....to je prava stvar...Ja povremeno odem u crkvu kad osetim potrebu...verujem da postoji viša sila...ali i znam da dosta popova ne poštuje sva pravila što je užas...i sve je u životu iskušenje....al zato ima i divnih ljudi,monaha kao otac Tadej koji kaže "Kakve su ti misli takav ti je život"- sjajno zar ne :)
Mislim da svako ima svoj neki razlog zašto veruje ili ne i to treba poštovati....

Jesam, ali ne spadam u grupu sektasa koji se busaju u grudi da su neki vernici a pritom ne znaju da se prekrste kako treba. Gnusam se novokomponovanih vernika koji se po crkvi bacakaju, pipaju zemlju i klate kao da su u ludnici, pritom nemaju pojma zasto to rade jer su videli nekoga da se tako mlati i klati pa to rade i oni.Odlazim u crkvu kada osetim potrebu za tim, ne kada mi neko kaze da je praznik i da "MORAM" .
Mada na zalost vise odlazim na groblje jer sam izgubila oca i brata pa tamo pronalazim veci mir nego u crkvi.. Ruzno je sto to tako kazem ali to razume samo onaj ko je to doziveo.

Od svih, u civilizacijskom trenutku koji konzumiramo – nedopustivih ljudskih zabluda, najzanimljivije su mi varijacije na temu 'oću kakit – neću kakit pobožnosti.

Kod ateista nema dileme. Čak su dobrodošli nastupi boga, kroz osmjehe izazvane sticajem simpatičnih okolnosti koje mogu da navedu na sujevjerje, ako su učestale. Pobožnost se ni po čemu ne razlikuje od sujevjerja, dakle.

NaraFoučenije: svi vjerni samo mogu da prepisuju od ateista na dosljednosti u uvjerenjima.

Bas je lijep ovaj svijet...vernici i ateisti pisu ko vise veruje odnosno ne veruje...a i jednima i drugima je zajednicka crta verovanje - jedni veruju da postoji, drugi veruju da ne postoji...a intetnzitet vere varira, negde je jaci negde slabiji...i uopste ne znam sta ce ova tema na svastari...jel to neka posalica od sinoc?

Back