Da li ste religiozna osoba?

Da li ste religiozna osoba?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne, definitivno nisam, ateist sam. Verujem u to da se covek nakom smrti ohladi, raspadne itd. Inace pojam ''Bog'' je izmisljen od ljudi iz veoma daleke proslosti, jer jednostavno, ljudima je trebalo neko objasnjenje za razne prirodne pojave itd. koje su inace danas jasne, onda su o tim bogovima krenule svakakve legende koje su se menjale krzo vekove... Sto se tice Isusa verujem da je postojao, ali zamislite da danas pocne da kruzi price o tome kako je Bog njegov otac i pritom se bavi politikom , zavrsio bi u nekoj ustanovi za mentalno obolele....

Inace pojam ''Bog'' je izmisljen od ljudi iz veoma daleke proslosti, jer jednostavno, ljudima je trebalo neko objasnjenje za razne prirodne pojave itd. koje su inace danas jasne

Zašto i dan danas ljudi veruju u boga ako su već razjašnjene prirodne pojave koje su se pripisivale bogu usled nemogućnosti objašnjenja? :)
Ne moraš mi odgovoriti, ovim pitanjem te navodim da porazmisliš malo dublje o, kako kažeš, pojmu boga. ;)

Da li ste religiozna osoba?Koliko često posećujete crkvu,molite se ili uopšte pomišljate o tome?Kakav ima uticaj na naše živote i da li smo uopšte svesni koliko smo do sad načinili greha?

Crkvu poštujem isključivo kao kulturno-istorijski spomenik, u drugim slučajevima tj. kao instituciju - ne. :)
Mišljenja sam da se religioznost ne meri odlascima u istu i broju molitvi na dan.

Zašto i dan danas ljudi veruju u boga ako su već razjašnjene prirodne pojave koje su se pripisivale bogu usled nemogućnosti objašnjenja? :)
Ne moraš mi odgovoriti, ovim pitanjem te navodim da porazmisliš malo dublje o, kako kažeš, pojmu boga. ;)

Crkvu poštujem isključivo kao kulturno-istorijski spomenik, u drugim slučajevima tj. kao instituciju - ne. :)
Mišljenja sam da se religioznost ne meri odlascima u istu i broju molitvi na dan.
Odgovoricu ti: Vera u Boga je slozeniji nacin za reci ,,ja se bojim smrti'', tako da moguce je da vecina njih veruje zato sto ima tu fobiju i nada se da ce ziveti i posle smrti ili nalazi neku utehu u veri...

Ja se bojim smrti.
Nije mi jasno to, shta bude kad se raspadnesh pod zemljom.
Mozga kojim si razmishljao nema vishe, nisi svestan da si postojao, nisi svestan uopshte.
Uzhasavam se toga.
Ali opet, u boga ne verujem.
Isto kao kad nisi postojao.:mrgreen: Mada meni je cudno kako su prosle tolike godine (milijarde) pre mog rodjenja? Mada pala mi je na pamet i teorija da proslost kao i buducnost nema kraja, ali opet neshvatljivo je to...

Back