Da li ste religiozna osoba?

Da li ste religiozna osoba?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Poštujem svačije uverenje i tražim samo da i drugi poštuju moje. Mnogo puta do sada sam imao prilike da me ljudi uveravaju da nisam u pravu što ne verujem u boga i u neke više sile i šta ti ja znam. Čak su me nazivali i jeretikom, satanistom (zbog toga što slušam metal) i ko zna kako su me sve još prozivali. Po rođenju sam pravoslavac ali sam po uverenju 100% ateista u crkvi nisam bio ne pamtim, a u manastir odem povremeno kad vodim goste koji žele da ga vide.

Poštujem svačije uverenje i tražim samo da i drugi poštuju moje. Mnogo puta do sada sam imao prilike da me ljudi uveravaju da nisam u pravu što ne verujem u boga i u neke više sile i šta ti ja znam. Čak su me nazivali i jeretikom, satanistom (zbog toga što slušam metal) i ko zna kako su me sve još prozivali. Po rođenju sam pravoslavac ali sam po uverenju 100% ateista u crkvi nisam bio ne pamtim, a u manastir odem povremeno kad vodim goste koji žele da ga vide.

i to je ok....ja nesto vise volim paganizam mislim ti nasi pra-bogovi su mnogo slicniji ljudima kao i njihovi dogadjai,vrline, mane....ali ipak smatram da neka stvaralacka sila postoji iz necega ili od necega je sve pocelo tako da nihilizam,ateizam:dontunderstand:da je neko agnostik to vec mogu da svatim...

i to je ok....ja nesto vise volim paganizam mislim ti nasi pra-bogovi su mnogo slicniji ljudima kao i njihovi dogadjai,vrline, mane....ali ipak smatram da neka stvaralacka sila postoji iz necega ili od necega je sve pocelo tako da nihilizam,ateizam:dontunderstand:da je neko agnostik to vec mogu da svatim...

Savremeni biolozi, obicno, odaju svaku cast Pasteru i njegovim eksperimentima, ali tvrde da je zivot nastao abiogenim putem. Oni kazu da je Paster samo dokazao da zivot ne moze da nastane odjednom "ad hok", znaci skokovito, odjednom, i u savremenim uslovima, ali iz njegovih eksperimenata ni najmanje ne sledi da zivot ne moze da nastane postepeno, polagano. Dakle, ne moze odjednom, da vi imate mrtvo, pa zivo, nego imate mrtvo, pa organsko, pa zivo u okolnostima koje su bile sasvim drugacije nego sto su ove nase sada na planeti Zemlji.

Znaci, sta se pretpostavlja? Pretpostavlja se da su uslovi bili drugaciji, i da je zivot mogao da nastane na jedan, relativno, postepen nacin. I taj proces, postepenog nastanka zivota, naziva se "biohemijska evolucija". Znaci, slicno kao sto kod Darvina imamo postepen nastanak novih vrsta, tako je po biohemijskoj evoluciji, postepeno od nezivog nastalo zivo.

Nisam ali svakako hoću, baš me zanima kojim temam se pozabavio... :think:

bio je covek astro fizicar i pozabavio se teorijom velikog praska i crnim rupama mada to i nema neke veze sa ovom temom *konkretne* ali je genijalan u svakom slucaju prozima se tu neki nastanak...stvaratelj...toplo preporucujemo....ima ga cak i u ediciji za pocetnike... umro je pre koju godinu, a i simpsonovima se pojavljuje...stiven hoking

Prilicno sam razocaran u veru i u sve..suvise sranja mi se desilo i okrenuo sam ledja veri,nisam ni ateista nego sam jednostavno neutralan necu da budem niciji rob i sluga,da nekoga molim da mi za sav trud i napor da malo a uzme mnogo!!

najveca vera treba biti vera u sebe.. ne odustaj!!!!!!! Nada i vera su poslednje sto coveku ostaje....a za takve stvari se netrazi i ne ocekuje nagrada...ako razumes sta mislim... bar ne konkretna u smisu materijalnog i bilo koje vrste blagostanja... svima ponekad ide lose i sve je ponekad protiv njih... meni moj zivot nekada kada pricam sa nekim zvuci kao horor film... a ja ih volim.. hehe ali ipak mislim da sam srecna jedno 10 god mi je sve bilo katastrofa da bi sada sve najzad bilo ok ali ko zna sta me ceka....:tajna:

ne....bio furao Hrishcanstvo neko vreme,opchinila me ideologija al sam uskoro shvatio da se ponasham kao i svaki religiozo,razocharan u zhivot sam hteo da prisvojim logiku kojom mogu da kazhem,oke ja sam sjeban al sam shatro poshten i dobar a vi ste svi greshnici jer zhivite lepo i srecno(tj zbog sredstava kojim postizhete srecu).....onda sam na kratko pokushao da racionalizujem veru,al se i to ispostavilo kao promashaj....nemoguce je dogmatizmu i metafizichkom prici razumom,a i previshe protivrechja....tako da nekako evo me hardcore ateista,najlepshe je ovde....sem ako ste zatucani pa vam ne smeta da ignorishete ochigledna protivrechja u religijama,al to je vec vash problem....

najveca vera treba biti vera u sebe.. ne odustaj!!!!!!! Nada i vera su poslednje sto coveku ostaje....a za takve stvari se netrazi i ne ocekuje nagrada...ako razumes sta mislim... bar ne konkretna u smisu materijalnog i bilo koje vrste blagostanja... svima ponekad ide lose i sve je ponekad protiv njih... meni moj zivot nekada kada pricam sa nekim zvuci kao horor film... a ja ih volim.. hehe ali ipak mislim da sam srecna jedno 10 god mi je sve bilo katastrofa da bi sada sve najzad bilo ok ali ko zna sta me ceka....:tajna:

Ne,ne,ne verujem u sebe ali me religija ne zanima!!

pa,u toj iskrenosti prepoznaj da su sva sranja oko nas zasnovana na razlichitim religijskim uverenjima....na svetu imash oko 5% ateista i 90% vernika....tako da sachuvaj kritiku za tvoje trochetvrtinske hrishcane,popove pedofile,pape ubice....i nemoj da me terash da potezhem za primerima inkvizicije i krstashkih ratova,nego proveri sama....

p.s.''Chovek zna razliku izmedju dobra i zla,dakle chovek mozhe da zameni boga''-Shopenhauer.....

Back