Da li ste religiozna osoba?

Da li ste religiozna osoba?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma pazi,ja ne idem u nedelju na jutrenje ,samo nekada kada sam u prolazu!Ispostujem veliki petak,i sva ta praznovanja!E onda kada ti kazu BOG je stvorio sve,ja u to ne verujem,jer crkva mnogo laze(mislim na katolicku),ali necu da vredjam nikoga.Ja verujem u neku silu(mislim u opstem smislu),ali ne u jednog ciku....

Tema nije bas -pravilno- oslovljena s obzirom na to sto je otvaralac mislio:)Ali da ne pueejem:)
Moglo bi se reci da sam agnostik,apateticni.
Ne zamaram se time.

jednom je moj kolega na seminaru izashao pred tablu i napisao:gnostici,agnostici,politeisti,monoteisti,prezbiterijanci,metodisti,protestanti,panteisti,
katolici,pravoslavci,evangelisti,luteranci,sintoisti,muslimani,hriscani,suniti....itd,itd....i onda je rekao''a onda sam pokushao da vidim dal sam ja bilo shta od navedenog,i svatio sam da nisam''.....ludilo:lol:....

@jeca
de bash agnostik....;)

pa,u toj iskrenosti prepoznaj da su sva sranja oko nas zasnovana na razlichitim religijskim uverenjima....na svetu imash oko 5% ateista i 90% vernika....tako da sachuvaj kritiku za tvoje trochetvrtinske hrishcane,popove pedofile,pape ubice....i nemoj da me terash da potezhem za primerima inkvizicije i krstashkih ratova,nego proveri sama....

p.s.''Chovek zna razliku izmedju dobra i zla,dakle chovek mozhe da zameni boga''-Shopenhauer.....
ne kritikujem nikoga, jer mislim da nemam pravo na to. žao mi je ako je tako zazvučalo.
zatim, moja iskrenost ne želi da vidi sranja, kako ti kažeš, nego čistotu.
ako ti je suviše to budalasto, šta da radim?

jednom je moj kolega na seminaru izashao pred tablu i napisao:gnostici,agnostici,politeisti,monoteisti,prezbiterijanci,metodisti,protestanti,panteisti,
katolici,pravoslavci,evangelisti,luteranci,sintoisti,muslimani,hriscani,suniti....itd,itd....i onda je rekao''a onda sam pokushao da vidim dal sam ja bilo shta od navedenog,i svatio sam da nisam''.....ludilo:lol:....

@jeca
de bash agnostik....;)

heheh,nema njega nigde:)
Neko vreme sam bas razmisljala o religiji i slicnim stvarima,pocela da istrazujem,i cim sam procitala par recenica o agnosticizmu,odmah sam se prepoznala,to sam bila ja,samo sto sam u tom trenutku nasla rec za to -stanje-.

@Makijavelli,de bas panteista:D

heheh,nema njega nigde:)
Neko vreme sam bas razmisljala o religiji i slicnim stvarima,pocela da istrazujem,i cim sam procitala par recenica o agnosticizmu,odmah sam se prepoznala,to sam bila ja,samo sto sam u tom trenutku nasla rec za to -stanje-.

@Makijavelli,de bas panteista:D

ma ne....onaj iznad mene kazhe da veruje u boga ali opshtem smislu,ja nisam....ali kad bih se zamlacivao,panteizam bi mi bio neshto najblizhe.....ali iskreno sve mi je to preterano smeshno''odvishe ljudsko''shto bi Niche rekao....

ne kritikujem nikoga, jer mislim da nemam pravo na to. žao mi je ako je tako zazvučalo.
zatim, moja iskrenost ne želi da vidi sranja, kako ti kažeš, nego čistotu.
ako ti je suviše to budalasto, šta da radim?

preispitaj svoje teorije....pridji tom pojmu''bog''malo racionalnije....ako je bog ''uzrok,svih uzroka i posledica'',a sve posledice ili svet danas je olichenje zla,onda i prvi uzrok mora u sebi da poseduje prilichno intezivan kvalitet zla....drugo ako je bog savrshen,on je onda savrshen,on nije samo najpametniji,i najdobriji,on je savrshen u svakom smislu,on je i najveci svetac ali i najveci ubica na svetu on je savrshen....ali kao shto rekoh,racionalizacija boga je promashaj,religije su bajke i politichka sredstva za masovnu kontrolu glupaka,ali preispitaj istoriju,u zadnjih 100-200 godina od kad smo batalili opsednutost religijama,svet je kolko tolko sredjeniji,nikad nece biti savrsheno a i bilo bi besmisleno da bude tako,ali trudimo se da budemo shto bolji....neki od nas....

p.s.znam da bi neki rekli''svet je danas gori nego ikad'',ali naprotiv jedina je razlika shto danas smo svedoci svih tih''sranja'',rat vishe nije olichenje heroizma(u shta bi neki voleli da veruju chitajuci istoriju Rima) vec ono shto je uvek i bio nepotrebno krvoprolice previshe motivisano nepotrebnom mrzhnjom....

Prayer.png

Ako volimo život i odnosimo se prema njemu odgovorno i etično mi smo veći vernik od onih koji praktikuju bilo koju religiju ili možda znaju napamet svete knjige. Religioznost se praktikuje srcem a ne umom. Onaj ko u svom srcu ima dovoljno ljubavi prema životu (nezavisno da li je religiozan i koju religiju upražnjava) mogao je primetiti da je njegova intuicija prilično izražena, da u njegovom životu ima dosta čudnih podudarnosti ili da su snovi jaki, živopisni. To su načini govora Svetog Duha čoveku - Duši i to su načini preko kojih možemo prihvatiti svesnu saradnju i učenje života. To je skriveni put i način da život upoznamo i znamo a ne da verujemo u ono što često ne možemo proveriti.

Verujem u Boga, u crkvu skoro da i ne idem, ali se svako vece pomolim. Ne znam postoji li zivot posle smrti, sila veca i jaca od nas (a moze li to iko zasigurno znati?)...ali VERUJEM da postoji...Raj ili Pakao, ne zelim da razmisljam o tome, jer sto vise razmisljam, sve vise mi se cini da mi ne gine ova druga varijanta ;)

Back