Da li ste pitali roditelje, ili babe i dede, kako su preživeli vreme komunizma u Srbiji?

Ma da. Pa ti Solunci bi od gladi pocrkali da im nije bilo Tita. Znam o čemu pričam, imam ih u familiji... A ovo oko crkve i slave su najgora propaganda koju neko može da smisli.
Па Тито је солунцима укинуо сва примања, тек кад их је остао мали број је касније им нешто дао, па је створена та лаж, као Тито дао нешто солунцима.
А за Цркве и славе тек да не причамо.

Navali, Marlone

Zacini.jpeg

Da li ste pitali roditelje, ili babe i dede, kako su preživeli vreme komunizma u Srbiji?
Trajalo je preko 50 godina, dve i po generacije.
Niko nije bio član partije ni u komunizmu ni kasnije i prolazili su uglavnom kao bosi po trnju.

Danas kad gledam ove velike Srbende i pravoslavce koji žive u komunjarskim stanovima koje su im babe i dede zaradile za vernu službu partiji, bude mi smešno.

Hrišćanin sam i znam da ne bi trebalo ovako da razmišljam, ali samo neka Bog sudi svakome po njegovim delima.

Па постоји списак од 60.000 убијених после септембра 1944. Тај списак је непотпун, број је много већи!
Има тај списак, али 2/3 наводно убијених су фолксдојчери, плус неколико хиљада усташа из Срема, мађарских фашиста из Бачке, албанских балиста и припадника тзв."муслиманске милиције" из Н.Пазара.Срба свега око 10-так хиљада и међу жртвама на списку су и управник Бањичког логора, и његов заменик, и разни други ноторни издајници и убице.

Ma da. Pa ti Solunci bi od gladi pocrkali da im nije bilo Tita. Znam o čemu pričam, imam ih u familiji... A ovo oko crkve i slave su najgora propaganda koju neko može da smisli.
E kada bi dosao u moj kraj i da te povedem,jer jos ima starijih ljudi da pamte zavrsetak rata i sta su sve partizani radili narodu.Ti si imao ljubetelje Tita,a moj deda ga nije podnosio,a tukli su ga i cetnici i partizani.

Има већ 30-так и кусур година, како се стално прича о комунистичким неделима, али увек се изненадим када сазнам за неко ново њихово непочинство.

Но, никако да нешто сазнамо о буржујским неделима, испаде да они никога нису затукли, већ да су само делили цветиће својим неистомишљеницима.

Има већ 30-так и кусур година, како се стално прича о комунистичким неделима, али увек се изненадим када сазнам за неко ново њихово непочинство.

Но, никако да нешто сазнамо о буржујским неделима, испаде да они никога нису затукли, већ да су само делили цветиће својим неистомишљеницима.
Moram da priznam da me je prethodnih 25 godina, a naročito prethodnih 13, osvestilo po pitanju toga šta je rađeno u Srbiji pre i neposredno nakon rata. Iako niko moj nije bio član partije, i iako ja nisam baš imao razumevanja za to što su komunisti krenuli u oružanu borbu i kasnije u otimačinu, sada u izvesnom smislu, ne u potpunosti nego u određenoj meri, razumem njihovu potrebu za borbom. Naročito u kontekstu sadašnje političke situacije u Srbiji.

Kako vam je danas tako je bilo i u doba kraljevine i buržoazije. Bogati se bogate još više i uživaju a sirotinja crkava od boleština i gladi kako je pričala moja baba (prezirala komuniste)

Danas vam ove priče o zlim komunistima pričaju upravo lopovi koji su sve živo pokrali nakon 90tih ili se nadaju nekim mrvicama sa gospodarovog stola.

Po meni se pogleda imovinsko stanje 90tih, primanja i današnje imovinsko stanje pa suđenje i smrtna kazna i zaplena imovine. Opet se vraćamo na ono što su uradili partizani 45e. Ispada da su partizani bili najpametniji.

Има тај списак, али 2/3 наводно убијених су фолксдојчери, плус неколико хиљада усташа из Срема, мађарских фашиста из Бачке, албанских балиста и припадника тзв."муслиманске милиције" из Н.Пазара.Срба свега око 10-так хиљада и међу жртвама на списку су и управник Бањичког логора, и његов заменик, и разни други ноторни издајници и убице.
Ех ба не верујем да ће да бидне...
Јер колико је мени познато то су убијени Срби без суда.
Међутим и ако има неко други они су убијени без суда и пресуда, не смеш никога тако да убијеш јер је то ратни злочин.

Међутим и ако има неко други они су убијени без суда и пресуда, не смеш никога тако да убијеш јер је то ратни злочин.
Kako bez suđenja? Pitaju ta odakle ti 5 vila u trstu? Odakle ti 10 stanova u beogradu? Luksuzni automobili? Jesi ukrao? Jesi? Tras.

Ja to gledam praktično, on ima 5 vila u trstu i 5 stanova u beogradu na vodi a srbi nemaju zdravstvenu zaštitu. Za mene je to zločin protiv čovečnosti i dovoljno da svaki takav ima suđenje i omasti konopac

Да ли ја то осећам присуство Коштунице др Војислава?

Па Тито је солунцима укинуо сва примања, тек кад их је остао мали број је касније им нешто дао, па је створена та лаж, као Тито дао нешто солунцима.
А за Цркве и славе тек да не причамо.
To si čuo od Samardžića. Ali nije se desilo.

E kada bi dosao u moj kraj i da te povedem,jer jos ima starijih ljudi da pamte zavrsetak rata i sta su sve partizani radili narodu.Ti si imao ljubetelje Tita,a moj deda ga nije podnosio,a tukli su ga i cetnici i partizani.
Nisu svi moji bili ljubitelji. Jedan deda je bio kapitalista, drugi je bio staljinista. Dakle možda još i gore... pa im ništa nije bilo. Ovom kapitalisti su samo oduzeli radnju i stavili je u ruke naroda (sve po zakonu) , staljinistu su malo tukli da mu izbiju iz glave te ideje, i to je bilo to. Krivo mi je, moji su. Ali nije za badava to bilo. Zar ja ne bih postupio isto kao Tito?

Nisu svi moji bili ljubitelji. Jedan deda je bio kapitalista, drugi je bio staljinista. Dakle možda još i gore... pa im ništa nije bilo. Ovom kapitalisti su samo oduzeli radnju i stavili je u ruke naroda (sve po zakonu) , staljinistu su malo tukli da mu izbiju iz glave te ideje, i to je bilo to. Krivo mi je, moji su. Ali nije za badava to bilo. Zar ja ne bih postupio isto kao Tito?
I tebi je to po zakonu,pa nije Tito to stekao,vec tvoj deda,a drugo ko je on da menja necije misljene o nekom.Cist bezobrazluk i zaludjivanje.

I tebi je to po zakonu,pa nije Tito to stekao,vec tvoj deda,a drugo ko je on da menja necije misljene o nekom.Cist bezobrazluk i zaludjivanje.
Nije Tito stekao, pa nije Tito ni uzeo. Nije meni po zakonu, nego po zakonu Federativne narodne republike Jugoslavije. A nije on tu menjao mišljenje, nego sprečavao da se ono javno iznese. S velikim pravom. Zamislite da smo mi bili od 1944. do 1989. ruska kolonija? Na šta bismo ličili?

Nije Tito stekao, pa nije Tito ni uzeo. Nije meni po zakonu, nego po zakonu Federativne narodne republike Jugoslavije. A nije on tu menjao mišljenje, nego sprečavao da se ono javno iznese. S velikim pravom. Zamislite da smo mi bili od 1944. do 1989. ruska kolonija? Na šta bismo ličili?
U svakom slucaju nisu neistomisljenici bili za goli otok,a bogati trgovci nisu zasluzili da im se oduzme imovina.Cista pljacka.

Back