Da li ste nakad slomili ruku ili nogu i bili u gipsu?

Milose, koliko imas godina?
mozda zvuci morbidno, ali lepse je slomiti, nego istezati ligamente. bila sam dva puta u gipsu, pardon longetni i mislim da je za takvu vrstu povrede kao kod mene alternativa znacajniija u izlecenju. I kretanje sto PRE!
Ako se bavis sportom, odvajanje od terena i uopste od bilo koje aktivnosti tesko pada, pa te i vuce da se sto pre oporavis. Vidi se da ti je stalo da opet budes u akciji(da se lomis) :D ali samo ako si stalno i aktivan, dakle u kontinuitetu, za razliku od nekog ko je antisportista, iste povrede koje bi zadobio, mnogo brze se oporavljas ti. To ne znaci da ne treba da saniras do kraja! pozz

Poslednja izmena:
Milose, koliko imas godina?
mozda zvuci morbidno, ali lepse je slomiti, nego istezati ligamente. bila sam dva puta u gipsu, pardon longetni i mislim da je za takvu vrstu povrede kao kod mene alternativa znacajniija u izlecenju. I kretanje sto PRE!
Ako se bavis sportom, odvajanje od terena i uopste od bilo koje aktivnosti tesko pada, pa te i vuce da se sto pre oporavis. Vidi se da ti je stalo da opet budes u akciji(da se lomis) :D ali samo ako si stalno i aktivan, dakle u kontinuitetu, za razliku od nekog ko je antisportista, iste povrede koje bi zadobio, mnogo brze se oporavljas ti. To ne znaci da ne treba da saniras do kraja! pozz

30, mator sam.... Kako znas sta je lepse? Jel si se ti to dva puta lomila ili istezala ligamente? Kako crno kretanje sa ovolikim gipsom?

30, mator sam.... Kako znas sta je lepse? Jel si se ti to dva puta lomila ili istezala ligamente? Kako crno kretanje sa ovolikim gipsom?

Nisam mislila da se ti kreces s gipsom a to svakako odnosno NIKAKO i ne bi smeo!!! Ali decko ti je lepo rekao, jedino ozdravljenje je VEZBE... :D
Inace, kada slomis - zaraste, ligamenti jednom istegnuti..cesce se obnavlja povreda..s te strane mislila sam da ako si mladji, uvek je bolje..nisi mator, ali poslednje sto treba je da se ostavis aktivnosti.

Jesam, isto to što i ti.
Mesec i po dana gipsa, čizmica do kolena :D. strogo mirovanje, .posle toga, vedžbe, vedžbe...

Ako te zanima kako da napraviš narodni lekić bogat kalcijumom, javi se na pp.
Zanima mene!

Poslednja izmena od moderatora:
Levu ruku u laktu -napukla i bila u gipsu, a noge uganuća, jednom gips a drugi put longeta! Nezgodno kada te uhvati svrab, onda se snalaziš kako znaš i umeš. Ja sam koristio neku žicu za češkanje, samo moraš da paziš da se ne izgrebeš. Neko kaže da nije loše i malo leda staviti da se topi! Ja to nisam tada znao. A posle ti sledi terapija. Ako ti postoji mogućnost nabavi lutajuće srce- magnet i stavi ga na mesto preloma- dokazano da koske brže zarastaju! z:poz:

Back