Da li ste licemer

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lule

Veoma poznat
Poruka
10.798
Kada dela nisu u skladu s onim što pričaš, zagovaraš ili za šta se boriš onda se to zove licemerje.

Da li ste u svom okruženju- radnom mestu, komšiluku, na društvenim mrežama uhvatili sebe u licemerju. Ovo je teško sebi priznati jer priznanje zahteva i određeno delo, pa je lakše naći za sebe razna opravdanja i gurnuti pod tepih.

Ali kad prođe neko vreme, savest ipak proradi pa kaže: trebalo je (ili nije trebalo) ono da uradim.

Kada dela nisu u skladu s onim što pričaš, zagovaraš ili za šta se boriš onda se to zove licemerje.

Da li ste u svom okruženju- radnom mestu, komšiluku, na društvenim mrežama uhvatili sebe u licemerju. Ovo je teško sebi priznati jer priznanje zahteva i određeno delo, pa je lakše naći za sebe razna opravdanja i gurnuti pod tepih.

Ali kad prođe neko vreme, savest ipak proradi pa kaže: trebalo je (ili nije trebalo) ono da uradim.
Mene je više puta koštalo to što nisam licemer i što se čvrsto držim svojih stavova i principa. Ali, to ne znači da ih ne mogu promeniti ako mi neko iznese argumete i pobije moje mišljenje, tako da to i ne smatram licemerjem već učenjem i preispitivanjem stavova. Tada mi nije problem da uvidim svoju grešku i kažem, trebalo je drugačije da postupim ili uradim.

Nisam licemer.
Moglo bi se reci da su mi takvi prilicno upropastili zdravlje.

Drago mi je zbog toga.

Moglo bi se reci da su mi takvi prilicno upropastili zdravlje.
Licemerje je specifična vrsta laži koja nelicemernog čoveka može da košta živaca a nekad i zdravlja.
Da li je rešenje pridružiti mu se. Ne, nikako.

Ja sam plaćala cenu svog nelicemerja ali nikad mi nije bilo žao. Zato što je ljudska obaveza da ne okrećem glavu i premeravam koliko mogu da izgubim.

Sramota bi me bilo da se derem protiv SNS-a a da sam koleginici okrenula leđa i ćutala na udruženi mobing koji je doživela.

A tek da sam šef koji može nešto da uradi a ćutim. Pa podnela bih ostavku i rastrubila zašto, to je najmanje što mogu.

ali to ne rade ... nego suprotno , ohrabruju pojedince da nastavljaju sa uvredama
Nevidljivi slon.
Pokusavam da ne ucestvujem, ali nepravda me ubija I ne da mi mira.
Ljudi, ja vas stvarno ne razumem. Je l umete da nam pošaljete link, post, prijavu, šta god, da bi mogli da reagujemo ? Imajte u vidu da i mi nismo uvek ovde, 24/7 i da se dešava i da nam pormakne ili da donesemo pogrešnu odluku. Zato i psotoji opcija prijavi, i slučaju nereagovanja moderatora, postoji i pp bilo kome od nas supera, admina i slično. Ako se zalažemo za poštovanje pravilnika, svako krešenje istog i selektivno primenjivanje je takođe licemerno.

Ljudi, ja vas stvarno ne razumem. Je l umete da nam pošaljete link, post, prijavu, šta god, da bi mogli da reagujemo ? Imajte u vidu da i mi nismo uvek ovde, 24/7 i da se dešava i da nam pormakne ili da donesemo pogrešnu odluku. Zato i psotoji opcija prijavi, i slučaju nereagovanja moderatora, postoji i pp bilo kome od nas supera, admina i slično. Ako se zalažemo za poštovanje pravilnika, svako krešenje istog i selektivno primenjivanje je takođe licemerno.
Ovo se mene licno ne tice, niti imam bilo kakav link.
Ne znam zasto me citiras, objasnih zasto sam ovde i komentarisala uopste?....

Naša država je recimo licemerna.
Ljudi u institucijama sudstva i oni na vlasti.
Ne poštuju Ustav i zakone, ne štite ljude i kad se narod pobuni zato što ne rade svoj posao, onda prozivaju te iste ljude kako su pREkrŠiLi zAkoN, zaboga nastavnici kRšE zAkoN, štRajkUju vanzakonski, dEcU sU zAkinULi u oBrAzOvANju

Pored toga što je to licemerje par ekselans, predstavlja i cinizam.

Back