Da li ste Nacionalist ili Patriot/Domoljub?

DalmatinacHR

Aktivan član
Poruka
1.627
Ja bi ovdje htio otvoriti jednu onako političko-filozofsku čak temu, jer ja imam argumente gdje ovo dvoje pojmova definitivno NISU ISTI, nikad bili niti će IKAD BITI.

Ja sam Hrvat, to nisam mogao birati što ću biti, patriot/domoljub sam, nacionalist NIKAD.

Ovo pitanje je više upućeno ljudima koji su ideološki centar ili desnica, ljevičari se isto mogu izjasniti ali ponajvise je pitanje upućeno centru i desnici.

Ja sebe osobno smatram centrom u ideološkom smislu.

Hegel je davno napisao (a ja tako detektiram nacionalizam): uzdizanje PARTIKULARITETA na nivo OPĆOSTI, ili ti ga; podizati svoju osobnost na NIVO PRINCIPA, oprostite ali to je bolest, a to je upravo nacionalizam.

Nažalost oboje i dan danas izjedaju i Hrvatsku i Srbiju, a ja se evo ispričavam onima koji se izjašnjavaju kao nacionalistima pa ih ovime vrijeđam, ali ih možda nagnam na razmišljanje.

Poslednja izmena:
I još jedna bitna stvar,patriota je pogrešan naziv za nekoga ko je isključivo na desnom spektru jer ispada da je onaj ko je levoj strani neko ko nije patriota što je nonsens,i levičar može i morao bi da voli svoju zemlju samo ima neke druge poglede od desničara koji su zarobili taj pojam"patriota"i uzeli ga eksluzivno za sebe,i tako je svuda.

I još jedna bitna stvar,patriota je pogrešan naziv za nekoga ko je isključivo na desnom spektru jer ispada da je onaj ko je levoj strani neko ko nije patriota što je nonsens,i levičar može i morao bi da voli svoju zemlju samo ima neke druge poglede od desničara koji su zarobili taj pojam"patriota"i uzeli ga eksluzivno za sebe,i tako je svuda.
... I obratno, na primer nacionalsocijalisticka radnicka partija

Rodoljub
sLaVa RoDu

Prilozi

• 1627151787877.png
    1627151787877.png
    5,1 KB · Pregleda: 5
Rodoljub
sLaVa RoDu
,,,znaš šta označava tvoj simbol,,,)
,,, nego aj budimo realni , šta ima lošeg u tome da neko bude nacionalist_onaj koji poštuje svoju naciju,,,ne mešajte to sa iredentizmom , šovinizmom i ostalim takvim opredeljenjima,,, poštovati svoje ne znači negirati tuđe,,,svaki apatrid je nesreća za svoj narod,,,

Back