Da li ste izbirljive?

Ja sam jedne noci, u izlasku sa drugaricama (tad se sex i grad prikazivao po prvi put na malim ekranima nasih TV prijemnika, bas smo se lozile na ceo menhetenski fazon:D) u izboru partnera zauzela konstruktivan i pozitivan pristup: napisala sam na parcetu papira kakav bih zelela da bude a ne kakav ne sme da bude i jos cuvam taj papiric na kojem pise:
Fizicki izgled: vitak, sirokih ramena, lepog osmeha
Karakter: smiren, tolerantan, nezan, hrabar, vredan, nezavistan, zastitnik, jasno izrazava emocije, pametan, slobodouman, bespredrasudan.
Okruzenje: da zivi sam, da se emotivno i mentalno odvojio/osamostalio od primarne porodice, da su mu prijatelji pristojni i kulturni, da nema mentalnih/dusevnih oboljenja u porodici.
Covek sa kojim sam ponajvise ispunjava gorenavedene kriterijume. A sto bi rekla moja mama "savrseno ne postoji", pa moze nesto sitno i da se progleda kroz prste:D. Nisam sigurna da li ovo znaci da sam izbirljiva, bilo kako bilo, zadovolj(e)na sam:)

Joj Gospodjice, koliki ti je spisak zahteva :)
Ja sam nedavno nasla u starom dnevniku poslednji zahtev vezan za muskarce - to je ono kad nemas decka, pa kao kakav bi trebao da bude - pozelela sam veselog coveka. (Valjda zato sto najmanje takvih poznajem... meni je i dan danas cudno kako neko moze da bude veseo, onako, bez posebnog razloga, svaki dan)

Ja sam nedavno nasla u starom dnevniku poslednji zahtev vezan za muskarce - to je ono kad nemas decka, pa kao kakav bi trebao da bude - pozelela sam veselog coveka. (Valjda zato sto najmanje takvih poznajem... meni je i dan danas cudno kako neko moze da bude veseo, onako, bez posebnog razloga, svaki dan)[/QUOTE]

sta je tu cudno? pa kad si dobro raspolozen i sijas i dovoljno ti je sto si ustao iz kreveta...naravno da sam veseo...ili sto bi rekao Dusko Radovic "pored ovakvog Beogradskog jutra insistirati na jos necemu bi bilo neumesno"....:bye:

Ja sam nedavno nasla u starom dnevniku poslednji zahtev vezan za muskarce - to je ono kad nemas decka, pa kao kakav bi trebao da bude - pozelela sam veselog coveka. (Valjda zato sto najmanje takvih poznajem... meni je i dan danas cudno kako neko moze da bude veseo, onako, bez posebnog razloga, svaki dan)

:lol::lol::lol::D Ma to sam pisala u mentalnom rastrojstvu (citaj pijanstvu) sa gomilom odlepljenih zena oko sebe :D Nisam bas toliko zadrta ;) Sad si me podsetila kad si pomenula veselost, jedan od presudnih faktora za smuvati me je kad muskarac ume da me nasmeje:D

Ja sam nedavno nasla u starom dnevniku poslednji zahtev vezan za muskarce - to je ono kad nemas decka, pa kao kakav bi trebao da bude - pozelela sam veselog coveka. (Valjda zato sto najmanje takvih poznajem... meni je i dan danas cudno kako neko moze da bude veseo, onako, bez posebnog razloga, svaki dan)[/QUOTE]

sta je tu cudno? pa kad si dobro raspolozen i sijas i dovoljno ti je sto si ustao iz kreveta...naravno da sam veseo...ili sto bi rekao Dusko Radovic "pored ovakvog Beogradskog jutra insistirati na jos necemu bi bilo neumesno"....:bye:

pa cudno je meni, jer ja nisam takva... ono, verovatno imam veselu sustinu, i ja probudim vesela, ali se u toku dana sve dublje zakucavam u zemlju, jer nisam u stanju da ostanem vesela u kontaktu sa svakodnevnim zivotom i obavezama. zato su mi likovi koji imaju iste, ili gore, probleme, a i dalje su veseli, super :)

Jesam izbirljiva - jako : )

Recimo... ma kakav god da je ON, ako slučajno ima kotRljajuće R ili neku govornu manu, ja ne mogu da ga slušam... ne mooogu.... i akcenti neki me proježe i boja glasa i tonalitet... NE MOGU da sušam više od onoga što moram i tačka...

E onda + sve ostaloooo...

Jesam izbirljiva - jako : )

Recimo... ma kakav god da je ON, ako slučajno ima kotRljajuće R ili neku govornu manu, ja ne mogu da ga slušam... ne mooogu.... i akcenti neki me proježe i boja glasa i tonalitet... NE MOGU da sušam više od onoga što moram i tačka...

E onda + sve ostaloooo...

Ovo sto si napisala je bas zanimljivo. Da li se secas filma "Riba zvana Vanda" kad joj frajeri govore - jedan na italijanskom, a drugi na ruskom - neke gluposti, a ona se sva uvija od napaljenosti :lol: ?

I ja sam osetljiva na to kako neko prica, ali nisam uocila neko pravilo...

:lol::lol::lol::D Ma to sam pisala u mentalnom rastrojstvu (citaj pijanstvu) sa gomilom odlepljenih zena oko sebe :D Nisam bas toliko zadrta ;) Sad si me podsetila kad si pomenula veselost, jedan od presudnih faktora za smuvati me je kad muskarac ume da me nasmeje:D
ja sam jednom sastavljala sa drugaricom i zao mi sto nisam napisala na papir, al kad smo dosle do kraja, skapirale smo da bi takav savrseni muskarac bio stopostotni imbecil :lol:

Ja sam jedne noci, u izlasku sa drugaricama (tad se sex i grad prikazivao po prvi put na malim ekranima nasih TV prijemnika, bas smo se lozile na ceo menhetenski fazon:D) u izboru partnera zauzela konstruktivan i pozitivan pristup: napisala sam na parcetu papira kakav bih zelela da bude a ne kakav ne sme da bude i jos cuvam taj papiric na kojem pise:
Fizicki izgled: vitak, sirokih ramena, lepog osmeha
Karakter: smiren, tolerantan, nezan, hrabar, vredan, nezavistan, zastitnik, jasno izrazava emocije, pametan, slobodouman, bespredrasudan.
Okruzenje: da zivi sam, da se emotivno i mentalno odvojio/osamostalio od primarne porodice, da su mu prijatelji pristojni i kulturni, da nema mentalnih/dusevnih oboljenja u porodici.
Covek sa kojim sam ponajvise ispunjava gorenavedene kriterijume. A sto bi rekla moja mama "savrseno ne postoji", pa moze nesto sitno i da se progleda kroz prste:D. Nisam sigurna da li ovo znaci da sam izbirljiva, bilo kako bilo, zadovolj(e)na sam:)

uh,,,kako mnogo zahteva,,,mislim lepo je naci takvog partnera...samo gde?

recimo da muskarac koji je u mom fazonu, treba da bude vislji od mene, jer sam ja visoka, to je realno...pozeljno je da ima krupne oci, da je mrsav, u smislu ne volim nabildovane muskarce, da ima dugu kosu, da voli muziku koju i ja slusam, i konacno, to bi trebalo na prvom mestu da je da imamo ista interesovanja, da volimo iste stvari i imamo zajednicke teme,,,naravno pozeljno je da ima lepe ruke, umetnicke, dugi prsti.Ako je tip tzv. cutolog to me nervira.To nije tako strasno mnogo zahteva.Ono sto je klasicno da bude obrijan, okupan, ne da mirise na tri kilometra, nego da je uredan.Uvek se moze dodati jos jos jos....ali pitanje je kad bi nekog muskarca pitao isto ovo za zenu,,,sta bi tek oni sve naveli...uplasili bi nas garant.To sto je prethodna forumasica navela...da uspe da me nasmeje....to cisto sumnjam....ali sve je moguce.

Odvratno sam izbirljiva, toliko da me to gusi puno..ne trazim savrsenstvo (daleko od toga) vec savrseno nesavrsenstvo - najteza kombinacija, kostala me do sad puno
Ona varijanta, da vremenom kritrijumi blede, kod mene ne pije vodu, dokle cu tako pitaj Boga..

kad sam slobodna i zelim muskarca pored sebe vrlo brzo se odlucim i ne filozofiram mnogo...treba da mi se dopadne kao osoba na povrsnom nivou, da je slobodan i priblizno mojih godina i da me sexualno privlaci....i tako se kupuje machka u dzaku...vremenom vidis sa kim ima posla....a ja dam vremena i ne raskidam ni brzo ni lako i moje veze traju i nikad ne varam kad sam u vezi, ma koliko povrsna bila...sa ovim nacinima resavanja odnosa ispadnes izbirljiv jer i ne mozes u toku svog zivota da namenjas neku vecu kolicinu partnera :D....

Sto da se kontrolisem? To je bilo samo obicno pitanje...nije mi bilo jasno...
Pa ima i ljudi kojima je materijalna strana najvaznija.
Meni licno finansije nisu najbitnije, ali ne bi ni bila sada se nekim dzabalebarosem.
Mislim da je od toga bitniji neki intelektualni nivo koji je nama zajednicki, da se ne bi trazili ceo zivot po nekim corsokacima...
Kad nekog upoznam bitno mi je da je duhovit, da ne vredja, da ne glumi neko ludilo...da me ne vodi u stan i da mi pokazuje slike sa svojih putovanja po svetu i pri tome govor "ovo nije fotomontaza"... itd. Ne volim likove koji me kao prvo zele upoznati sa svojim dzipom pa onda misle da mogu odma i sa kit..om.
Volim kad je neko opusten i kad mu je komunikacija na mestu...kad ne gleda u druge ribe dok samnom prica kako bi ispao faca, da me ne podjebava, jer je sam nesiguran. Ne volim zadrte tipove, iskvarene, zenskarose...bitan mi je karakter, da nije glup, da ne gleda samo da me povali.E za nesto dalje...kao prvo uzajamno postovanje, razumevanje, razgovor a ne cutanje...naravno i strast, dobar seks..pomalo i ljubav.
Kod fizickog izgleda mi je mozda bitan lik...ako to sa nama treba da traje duze ipak cu mu najvise gledati u facu a ne u dupe (koje ce vremenom svakako da omlitavi, kao sve ostalo...kao i ja).

E takvog neces naci... a ako ga i nadjes nece ti se svideti. :lol:

pa cudno je meni, jer ja nisam takva... ono, verovatno imam veselu sustinu, i ja probudim vesela, ali se u toku dana sve dublje zakucavam u zemlju, jer nisam u stanju da ostanem vesela u kontaktu sa svakodnevnim zivotom i obavezama. zato su mi likovi koji imaju iste, ili gore, probleme, a i dalje su veseli, super :)

pa ne dozvoli da te zivotni problemi toliko uzdrmaju i izbace iz takta da "ne budes vesela tek onako"...pa svima nama je zivot u tri lepe p...materine, i sta treba svi da kukamo i placemo. ne! treba da se borimo, kako ko zna i ume. najbolje da zabodem na krsti i bedacim ljude kako ovo kako ono tuga ovde tuga onde....LIFE IS A BITCH...

Ovo nije trebalo da ispadne lista...
Naletala sam na razne tipove...ali mi najvise smetaju oni koji misle da ce te parama osvojiti i da te mogu kupiti...e te ne bih izabrala.
Inace, u principu nisam ni ja sigurna da li sam izbirljiva po pitanju ovih drugih...nekad imam osecaj da ga bas i ne biram. Uglavnom naletim na nekog ko mi u potpunosti (bar po necemu) odgovara kad se najmanje nadam.
Bolje je prepustiti se i ne traziti po svaku cenu...
Aham ne bi sa parama cvrc... a ovamo sve pricaju kako hoce da je nezavistan da zivi sam i te fore... Mislim da ni vi cure same ne znate sta zelite... I onda ovaj ne odgovara sto ima para ovaj ne odgovara sto nema para... :lol: i tako vreme prolazi i to sve budi neku gorcinu... koje se eto vidi... i onda padnu kriterijumi... ;)

Znam sta hoces da kazes...da pitas. I ja to sve vidim.
Mislim da su neki ljudi ili nezainteresovani, jer im je stvarno vazniji posao ili auto, a oni koji to jesu naidju na pogresne osobe ili vise ne znaju kako ni da se ponasaju...plase se.
Ja nemam recimo nekih kompleksa ni da pridjem prva ni da pricam sa nekim.. Komunikativna sam, nisam ni ruzna (glupo zvuci mozda)..ali upravo zbog toga moram bas da pazim da nadjem tu neku ravnotezu, da ne budem suvise naprasita, suvise smela, da opet ostanem nekako ispod tipa da se ne bi uplasio ili mislio ko zna sta o meni.
E tu granicu cesto ne mogu da nadjem...a vise mi je i dosta, umorna sam od tih cimanja.
Tako da nekad ostanem i ja samo taj posmatrac koji sedi za stolom i kucka poruku...i nije mi zao zbog toga.
Tako isto i tipovi... nekad prilaze... nekad ih mrzi da pridju... Nda i ovo za ravnotezu je isto poenta i za tipove... Ne smes ni previse bezobrazno i napadno a ni previse sporo i kilavo... Treba naci neki balans a cesto smo nesigurni kakv bi pristup kod koga prolazio... jer se jednostavno ne poznajemo dovoljno... Ali najpametnije su osobe one kod kojih prolazi bilo kakav pristup... ;) Koje umeju i spore da ubrzaju i brze da uspore... ;) Sve je to i zdravo razmisljanje a bogami i praxa... zato treba vezbati... ;)

Pa i to je istina...i ja nekad odem u grad da popijem kafu sa drugaricama i da se ispricam a ne da muvam ili da me neko startuje...i ne osecam se otudjeno, cak suprotno.
Ali i opet gledam, sa druge strane pre 7 godina kad sam izlazila bilo je nekako drugacije. Nekako je bilo vise druzenja i upoznavanja sa strane...nije bilo tako puno glupih startovanja, i pogotovo bezobraznih.
A ovo me nervira kad cujem... izasla sa drugaricama da se istracari i nista drugo... pa se onda pitam koga one lazu sebe ili druge... Kao ne bi volele da se upoznaju i skapiraju sa nekim super tipom... ma da... folovi... Ili jednostavno vremenom ljubi gube samopouzdanje i energiju i padaju u tu melanholiju nenadanja... i onda lazu sebe... Imam ja takve drugove koji vise nece ni da izlaze... jer se ne nadaju nicemu... Trebas ih vuci za onu stvar da bi izasli... :lol: A ranije je bilo drugacije da... ;)

Poslednja izmena:
Da otvorim ovu temu inspirisale su me cesta medjusobna optuzivanja zena i muskaraca, u kojima se jako veliki broj devojaka zali da se oseca usamljeno jer im momci ne prilaze, pri cemu se izmedju ostalog navodi kao razlog to sto u Srbiji ima jako puno ima devojaka a malo je muskaraca; s druge strane muskarci tvrde da je problem lezi u devojkama,u njihovoj 'napucanosti' i prevelikoj izbirljivosti. Dakle zene, da li ste izbirljive? Da li se vasi kriterijumi menjaju s godinama ili ostaju na istom nivou?

Ma ok Zozi, nemoj nase komentare da shvatis kao osudu... Naravno da treba imati kriterijume (lista je bas teska rec:lol:), pitam se samo da li su muskarci u pravu kada nam zameraju da smo previse izbirljive? Je li to zaista tako, ili su se oni predali stihiji pa vise ne rade na sebi kao nekad... Cinjenica je da je sve vise i vise usamljenih ljudi, kao da je veza izmedju polova negde pukla... Gledam tako po kaficima, sedi za jednim stolom njih pet drugarica, slatke i doterane; za susednim njih pet mladica, normalnog izgleda, jok neki celavci i to... i ne zarezuju se uopste, nema fluida, razmene, kuckaju se sms-ovi, one komuniciraju izmedju sebe, oni izmedju sebe i nista, tako cetiri, pet sati. Potpuno otudjenje, cudnovato :think:

Inace super ti je tema pogodila si jedan od najvecih problema danasnjice. Gledajte da izvucete neke pouke i naravoucenija. ;)

Inace i treba svako da bude izbirljiv i da ima odredjene kriterijume... ali realne kriterijume... I mislim da kod tih izlazaka i nije toliko problem u kriterijumima vec u komunikaciji i u niskom IQu.... i u prevelikom EGU...
IQ problem - Gde je tu mozak kad cura ocekuju danas u Srbiji da tip sa 25 ili ajd cak i 30 god ima svoj stan ili svoju kucu.... Mozda i ima takvih ali u kom %...
Drugo sto nemaju mozak je to sto ne pruze sansu upoznavanju... Da bi se neko nekom stvarno svideo... onako kako to zelimo... daklem ne samo "ima dobru sisu" ili "ovaj zeli samo da me kresne"... za nesto vise od toga treba jednostavno da se poznaju malo vise... da pricaju da se druze da provode vreme zajedno... ali uglavnom se svi mi okarakterisemo u nekih par sekundi i ko meni u tih par sekundi moze biti "spiritualno" interesantan... skoro pa niko... isto je tako i sa curama, a one ocekuju tu hemiju i ljubav... Daklem u tim izlascima treba dati sansu upoznavanju a ne odmah nekog okarakterisati naravno pogresno... Daklem mozak se koristi i pri odgovoru na prilazak... a najpametniji bi odgovor bio da se pokaze zelja da se dalje prica i upoznaje...

EGO problem - u nasoj zemlji svi su nekako ja i ja i ja... Svi misle da su najlepse i najpametnije ribe i da su najbolje baje i ebaci... Cure ocekuju da tip treba da im pridje da ih zabavlja i dubi na glavi da bi njih uveselio i izazvao im smesak na licu... Jer su one primadone u svojim glavama... tj imaju prevelik Ego... A sa druge strane tipovi nece da se blamiraju, jer hej sto ja da se spustam i blamiram ja sam baja neko ona pridje meni... Svi moraju da se spuste malo na zemlju i da smanje taj svoj Ego...

No ne treba se previse opterecivati sa ovim pitanjima, treba uzivati. ;)

Poslednja izmena:

Back