Da li ste izbirljive?

@Helen: Napr. ona koja sebi postavi za cilj nalazenje muskarca koji je: zabavan, društven, inteligentan, iskren, elokventan, odgovoran, odmeren, strastven, sportski tip, lepog izgleda, pošten, odlučan, osoba koja stoji iza svojih reči, dovoljno nežan, osoba sa stilom i stavom, materijalno situiran" I oce samo takvog il' nista, ne sme da mu fali nijedna od nabrojanih osobina. Ja poznajem par takvih zena koje su u stalnom traganju za portretom muskarca njihovih snova te posle odredjenog vremena postanu nezadovoljne svakim partnerom.
Их, и тата би, сине! :lol:

Оно јес, сећам се да је било и таквих избирачица....али то је за мене баш превише рационално... Шта ако тај неко одговара по свим тим критеријумима, а срце остане празно?

Из позиције ових година све ми то сада изгледа много другачије...па зато тако пишем.

Ovo nije trebalo da ispadne lista...
Naletala sam na razne tipove...ali mi najvise smetaju oni koji misle da ce te parama osvojiti i da te mogu kupiti...e te ne bih izabrala.
Inace, u principu nisam ni ja sigurna da li sam izbirljiva po pitanju ovih drugih...nekad imam osecaj da ga bas i ne biram. Uglavnom naletim na nekog ko mi u potpunosti (bar po necemu) odgovara kad se najmanje nadam.
Bolje je prepustiti se i ne traziti po svaku cenu...

Ma ok Zozi, nemoj nase komentare da shvatis kao osudu... Naravno da treba imati kriterijume (lista je bas teska rec:lol:), pitam se samo da li su muskarci u pravu kada nam zameraju da smo previse izbirljive? Je li to zaista tako, ili su se oni predali stihiji pa vise ne rade na sebi kao nekad... Cinjenica je da je sve vise i vise usamljenih ljudi, kao da je veza izmedju polova negde pukla... Gledam tako po kaficima, sedi za jednim stolom njih pet drugarica, slatke i doterane; za susednim njih pet mladica, normalnog izgleda, jok neki celavci i to... i ne zarezuju se uopste, nema fluida, razmene, kuckaju se sms-ovi, one komuniciraju izmedju sebe, oni izmedju sebe i nista, tako cetiri, pet sati. Potpuno otudjenje, cudnovato :think:

Znam sta hoces da kazes...da pitas. I ja to sve vidim.
Mislim da su neki ljudi ili nezainteresovani, jer im je stvarno vazniji posao ili auto, a oni koji to jesu naidju na pogresne osobe ili vise ne znaju kako ni da se ponasaju...plase se.
Ja nemam recimo nekih kompleksa ni da pridjem prva ni da pricam sa nekim.. Komunikativna sam, nisam ni ruzna (glupo zvuci mozda)..ali upravo zbog toga moram bas da pazim da nadjem tu neku ravnotezu, da ne budem suvise naprasita, suvise smela, da opet ostanem nekako ispod tipa da se ne bi uplasio ili mislio ko zna sta o meni.
E tu granicu cesto ne mogu da nadjem...a vise mi je i dosta, umorna sam od tih cimanja.
Tako da nekad ostanem i ja samo taj posmatrac koji sedi za stolom i kucka poruku...i nije mi zao zbog toga.

Gledam tako po kaficima, sedi za jednim stolom njih pet drugarica, slatke i doterane; za susednim njih pet mladica, normalnog izgleda, jok neki celavci i to... i ne zarezuju se uopste, nema fluida, razmene, kuckaju se sms-ovi, one komuniciraju izmedju sebe, oni izmedju sebe i nista, tako cetiri, pet sati. Potpuno otudjenje, cudnovato :think:

a celavci su po definiciji opasne psihopate :) - mislim da ti ta opaska bas i nije na mestu, al' dobro... mislim da je potpuno otudjenje nesto drugo, ne kada se sedi sa pet drugarica/drugova u kaficu... neki ljudi su prosto nezainteresovani, ili stidljivi...

Poslednja izmena:
Muvalo, nemoj da si bukvalista znas na koju vrstu ljudi sam mislila kad sam napisala celavci, ne na obicne momke sto se sisaju na celavo, vec na one opasne sa kajlama i utokama, ali hajde nema veze. I pod "potpuno otudjenje" sam podrazumevala ono medju polovima, a ne potpuno u nekom opstem smislu tipa covek-pustinjak.

Pa i to je istina...i ja nekad odem u grad da popijem kafu sa drugaricama i da se ispricam a ne da muvam ili da me neko startuje...i ne osecam se otudjeno, cak suprotno.
Ali i opet gledam, sa druge strane pre 7 godina kad sam izlazila bilo je nekako drugacije. Nekako je bilo vise druzenja i upoznavanja sa strane...nije bilo tako puno glupih startovanja, i pogotovo bezobraznih.

a, ok, ja sam mislila na nesto drugo - ja vec znam i one sto su prirodno ocelavili :lol:
da li ti stvarno mislis da je ta situacija medju polovima tako strashna? Ja i dalje zivim u ubedjenju da cak i stidljiva osoba moze lako da smuva sa nekim, recimo u nekom klubu... nakon sto drmne pivce ili dva... ali verovatno mora da bude mlada - tu je veci izbor... hah, sad vidim sta je Zozi napisala... pa sreco - staris :)

Aha... to nedostaje. Sjaj u travi :)
@muvalo: ne znam veruj mi sta da ti odgovorim, valjda zavisi od slucaja do slucaja, ali stvarno mislim da se broj usamljenih osoba drasticno povecava i da je u obrnutoj srazmeri sa kvalitetnom medjuspolnom komunikacijom:lol:

Poslednja izmena:
Mozda starim...ali i dalje volim piletinu :p Tako da mozda to i najcesce izaberem.
Kontam da nije tesko naci nekoga i upoznati, tesko je naci pravog i ostati sa nekim.
Ja sam sa momkom 3 godine, i izabrala sam pravog. Samo sto mi je i to dosadilo..a sta sad?

Da otvorim ovu temu inspirisale su me cesta medjusobna optuzivanja zena i muskaraca, u kojima se jako veliki broj devojaka zali da se oseca usamljeno jer im momci ne prilaze, pri cemu se izmedju ostalog navodi kao razlog to sto u Srbiji ima jako puno ima devojaka a malo je muskaraca; s druge strane muskarci tvrde da je problem lezi u devojkama,u njihovoj 'napucanosti' i prevelikoj izbirljivosti. Dakle zene, da li ste izbirljive? Da li se vasi kriterijumi menjaju s godinama ili ostaju na istom nivou?
Jesam, ali uvek biram prema sebi. I to na jedan cudan nacin u poslednje vreme:) Naime, on treba da bude i jeste, malo pametniji od mene, a ja malo lepsa od njega..:think::hahaha:

Gledam tako po kaficima, sedi za jednim stolom njih pet drugarica, slatke i doterane; za susednim njih pet mladica, normalnog izgleda, jok neki celavci i to... i ne zarezuju se uopste, nema fluida, razmene, kuckaju se sms-ovi, one komuniciraju izmedju sebe, oni izmedju sebe i nista, tako cetiri, pet sati. Potpuno otudjenje, cudnovato

E, ту појаву међу данашњим клинцима (клинцима у односу на мене) сам и ја приметила. И оно што ме чуди је то што се момци и девојке уопште НЕ ДРУЖЕ МЕЂУСОБНО. Углавном се све води на то фамозно ''прилажење'' и на чекање прилажења.
Не видим данас онако велика мешовита друштва као у моје време, кад нас 10-15 момака и девојака изађемо заједно, и онда је много лакше неком момку са стране да дође и прикључи се у друштво, рецимо, па ако се зготиви са неком из друштва - онда се смувају.

Ово њихово прилажење ми данас личи на трговину: девојка седи намонтирана ко у излогу и чека господина савршеног да јој ''приђе'' и понуди добра кола, лову и престиж, а ако то нема, онда, мора да има макар ееекстра добру и оригиналну спику.
Ако није близу њене представе о савршенству - добија корпу!

Бојим се да су тренутно владајући, а наметнути са Запада, идеали женске лепоте и мушке успешности - оно што зеза у целој причи, па најчешће, несвесни своје просечности, очекујемо савршенство од друге стране!

Da otvorim ovu temu inspirisale su me cesta medjusobna optuzivanja zena i muskaraca, u kojima se jako veliki broj devojaka zali da se oseca usamljeno jer im momci ne prilaze, pri cemu se izmedju ostalog navodi kao razlog to sto u Srbiji ima jako puno ima devojaka a malo je muskaraca; s druge strane muskarci tvrde da je problem lezi u devojkama,u njihovoj 'napucanosti' i prevelikoj izbirljivosti. Dakle zene, da li ste izbirljive? Da li se vasi kriterijumi menjaju s godinama ili ostaju na istom nivou?
Ne žalim se i da, izbirljiva sam. Al' to postaje pitanje koje i nema neki veliki značaj više..... trenutno imam veće brige.

Meni su uvek prilazili... i to u prilicno velikim ciframa.

Na primer, sasvim normalna stvar (u Beogradu) da kada prolazim kroz neki klub mi se obrati u proseku svaki treci muskarac. Ne preterujem! SA mnom su devojke izlazile da bi upoznavale momke...
znam da zvuci cudno, ali tako je :super:

Back