Da li ste imali problema sa žučnom kesom?

imas dve opcije

Operacija sa preporukom na laparaskopija , to su ti vec objasnili , verovatno se doplacuje.U svakom slucaju preporuka .
Skupi pare za laparaskopiju na kraju izadje mnogo jeftinija nego noz i nikako u bolnicu Urgentnog centra .
Bezanija je ok .

Ako nemas napade mozes da probas sa belom rotkvom tj konzumiranje njenog soka .
Taj sok cisti zucne kanale i rastapa "kamenac" tj rastapa stvrdnuti holesterol .tipa dve tri nedelje tako nesto , moras da istarazis sama to
Al mora svake godine da se ponavlja .
Nema šanse drug!Juka sve probao živo i uz uvek odradim i kamenac uvek bio prisutan.Neču nikog da plašim ali 3 god nisam uspeo alternativno ništa.Evo u čašici još imam kamenac i 14 god od operacije se nije istopio.Možda za neke druge bolesti da ali kamenac nezgodan.

Nema šanse drug!Juka sve probao živo i uz uvek odradim i kamenac uvek bio prisutan.Neču nikog da plašim ali 3 god nisam uspeo alternativno ništa.Evo u čašici još imam kamenac i 14 god od operacije se nije istopio.Možda za neke druge bolesti da ali kamenac nezgodan.

Pa i nema šanse sa bilo kojim biljnim preparatom

Postoje tablete koje možeš piti i koji male kamencice razbiju
Aktivni sastojak ursodeoksiholna kiselina, lek iz grupe takozvanih bilijarnih i jetrenih terapeutika. Ursodeoksiholna kiselina zahteva recept i treba je koristiti samo po savetu lekara. Moraš najmanje 6 mjeseci piti za razbijanje malenih kamencica i taloga

Velike ne može razbiti i čim prestaneš piti opet brzinski nastaju kamencici uz to imaju i nuspojave + sve ide preko jetre

Tako da uopšte nije preporučljivo i koliko vidim u praksi to starim ljudima propisuju ili osobama koji nisu za operaciju jer ih žele poštedeti

Pa ne znam sta da ti kazem nisam probao jer sam se zaleteo atek sam posle saznao ja recimo belu rotkvu ono ljudi su se kleli u nju .
Prvo sam zaglavio u bolnicu ,10dana sam imao napade koji su se pretvorili u upalu pankreasa .
U bolnici urgentnog centra se nisam hteo da operisem to je bio maj , krajem avgusta sam zavrsio na stolu kod hirurga .
15 dana kasnije sam radio na skeli :(.
Posle operacije nuspojave ne mogu nekad da ocenim dal je jelo koje se kuva slano ili nije .
Meni nekad sve neslano ilako vise volim slabije zasoljenu hranu.

Meni dr koji me operisao rekao koji ce ti k...žuć.E sad verovatno ima sve svoje zašto bolje imati žuč ali ajde ako se mora bolje operisati jer je atomska bomba kamenac koji je u žuči.Za 3 god dok sam odlagao opp 4/5 sam zavrsavao na infuziji usled napada.
Da napomenem kontraindikacija posle opp žuči je ta da me ponekad zaboli ispod i bešika i sve ispod iako sam urološki top.Ko će ga znati zašto zaboli.To je kod mene a kod drugih ko zna ima li kontraefekata jer niko ne priča o tom.

Žuč ipak ima svoju funkciju za skladjene žučnog soka sto ima smisla naročito ako se jede jača hrana

Posle operacije zuci tjelo mora da se snalazi sa količinom koju jetra producira i direktno luci u tanko crevo

Tako da ima smisla posle operacije pripaziti na ishranu i postepeno dodavati i prosirivati meni

Moja drugarica je 98 izvadila žuč i kaže da nema problema isprva je postepeno dodavala sve to sto je i prije operacije jela

Pa ne znam sta da ti kazem nisam probao jer sam se zaleteo atek sam posle saznao ja recimo belu rotkvu ono ljudi su se kleli u nju .
Prvo sam zaglavio u bolnicu ,10dana sam imao napade koji su se pretvorili u upalu pankreasa .
U bolnici urgentnog centra se nisam hteo da operisem to je bio maj , krajem avgusta sam zavrsio na stolu kod hirurga .
15 dana kasnije sam radio na skeli :(.
Posle operacije nuspojave ne mogu nekad da ocenim dal je jelo koje se kuva slano ili nije .
Meni nekad sve neslano ilako vise volim slabije zasoljenu hranu.
Dobro bi bilo jesti manje slano ali i ja ne odolevam moram posoliti ako je bljutava hrana potpuno neslana.Ma ne gine drug operacija.Ja sam zaista sve probao ali djabe.Treba manje obroke jesti i ako može bez slatkiša,roštilja gde uvaljuju sve i svašta.Kući skuvat hranu i ide to.

Pa i nema šanse sa bilo kojim biljnim preparatom

Postoje tablete koje možeš piti i koji male kamencice razbiju
Aktivni sastojak ursodeoksiholna kiselina, lek iz grupe takozvanih bilijarnih i jetrenih terapeutika. Ursodeoksiholna kiselina zahteva recept i treba je koristiti samo po savetu lekara. Moraš najmanje 6 mjeseci piti za razbijanje malenih kamencica i taloga

Velike ne može razbiti i čim prestaneš piti opet brzinski nastaju kamencici uz to imaju i nuspojave + sve ide preko jetre

Tako da uopšte nije preporučljivo i koliko vidim u praksi to starim ljudima propisuju ili osobama koji nisu za operaciju jer ih žele poštedeti
Meni na uz rekoše imate 2 kamenca.Reko uh dobro je .Posle operacije u čašici ih bilo 22 koja se ni dan danas nisu rastvorila i rastopila.
Jak sastav nema šta.Mislim da nastaju od stresa al aj znaj.

3D20F566-B291-4D42-8D04-C36F890EDB30.jpeg

Evo da javim

Juče sam izvadila žuč

Utorak sam išla u bolnicu na razgovor i lepo sam rekla doktoru “izvinte ali ja sam ovde i nisam ubijedjena od svega ovog, jer me realno žuč nije mučila sve do juna i jula ove godine a trenutno nemam nikakvih problema “

Molim vas lezite da napravim ultrazvuk

Legnem

Kaže on “vidim ogroman kamen na izlazu žuči, zatim vidim da je žuč povećana i najverovatnije bez funkcije, vi možete odbiti operaciju ali da ste moja mladji sestra ja bi vam savjetovao da izvadite žuč! Vi se raspitajte za mene u cijeloj bolnici ja nisam doktor koji sve vuče na sto, sad to možemo lepo uraditi a ako ovo pukne završiti ćete na stolu hitne operacije i sa rezom preko stomaka”

I tako ja pristanem

Jutros je bila vizita i smeška se “žuč vam je bila pod upalom, povećana i puna tečnosti bez boje a taj kamen je zacepio izlaz i nije imala više ni funkciju

Hvala doktore :)

Muva te,laskavac :D

Ja sam plašljiva bože sačuvaj narkoza je za mene haos

I možeš misliti na lijevoj ruci nosim brojanicu iz grcke , 8 godina i nikad je nisam skinula i juče kaže doktorica za anesteziju jel možete to skinuti kažem ja ne bi skidala , skinite mi ćemo to zalepiti u vašu aktu i čim prodje operacija vratimo vam

Kontam gotovo ovo je los omen

:lol:

Back