Da li ste imali problema sa žučnom kesom?

1Л меда
0.3Л хладног цеђеног маслиновог уља
0.4кг лимуна, са кором, изблендано
15опни од пилећег желудца (још боље кокошијих). Скинути танку опну и осушити. Покрити папиром, на сунцу 3-4 часа. Када је као чипс измрви у авану у прах.

Све помешај и свако јутро 1ч пре доручка узимати по 1 супену кашику.

1Л меда
0.3Л хладног цеђеног маслиновог уља
0.4кг лимуна, са кором, изблендано
15опни од пилећег желудца (још боље кокошијих). Скинути танку опну и осушити. Покрити папиром, на сунцу 3-4 часа. Када је као чипс измрви у авану у прах.

Све помешај и свако јутро 1ч пре доручка узимати по 1 супену кашику.
Ajde, bre, Mistik, ovaj recept star 2 veka.
Sve, sve, ali opna pilećih želudaca :eek:
Nije svaka kalkuloza istog sastava i rastvorljiva.
I da jeste, veći je rizik, verovatno i bolovi, kod izbacivanja.
Čemu sve to kada se reši laparoskopski i za 24h od intervencije je kući i bezbedna?!

Čemu sve to kada se reši laparoskopski i za 24h od intervencije je kući i bezbedna?!

Па ништа, нека вади, а пилићи гутају каменчиће, а опна желудца, све то обради

Мислим да иде мед, опна од пилећих желудаца и још нешто.

Кад ми пошаље пријатељица тачне састојке, односе и начин спремања проследићу ти овде.
Probao sam to pre operacije.U Kruševcu neki lik prodavao.I ništa.Nisam pristalica operacija ali nije bilo izbora.Posle op sam dobio kamence u čašici i kada sam to video nema šanse da se razgrade nečim.Ali ok svak bira svoj put ja iznosim svoja iskustva.

Operisati nego šta, i bolje da imaš zakazano, da odeš bez bolova i upala, nego da rizikuješ da te moraju na sto usred noći i da padneš u ruke nekom specijalizantu. Srećno, to je rutinska operacija, bez brige.
Tako je!Ja pre op napravio frku kaze mi dr opušteno to dosta ljudi operisalo bit ce ok.Na hladno operisao 3 dana bio u bolnici i kući.Slazem se bolje izabrat lekara nego kada je upala onda teze ide i rizičnije.

Op traje pola sata i posle si dobra malo dijeta sistem posle laganije hrane i sve to bude top.

Па ништа, нека вади, а пилићи гутају каменчиће, а опна желудца, све то обради
Ima li izbora?
Što se tiče pilića i ' gutanja kamenčića', jesi li siguran da ih svare?
I čovek da guta kamenčiće, prirodnim putem bi ih izbacio pražnjenjem creva kao i pilići.
Kamen u žučnoj kesici, ili bubrezima, stvara sam organizam.
Tako je!Ja pre op napravio frku kaze mi dr opušteno to dosta ljudi operisalo bit ce ok.Na hladno operisao 3 dana bio u bolnici i kući.Slazem se bolje izabrat lekara nego kada je upala onda teze ide i rizičnije.
I ja sam bez frke, bez upale i bolova, u trenutku kada sam bila bez problema i potpuno zdrava.
A nagledala sam se pacijenata žutih k'o limun koji su odlagali operaciju, operisani u 'pet do dvanaest'.

Ima li izbora?
Što se tiče pilića i ' gutanja kamenčića', jesi li siguran da ih svare?
I čovek da guta kamenčiće, prirodnim putem bi ih izbacio pražnjenjem creva kao i pilići.
Kamen u žučnoj kesici, ili bubrezima, stvara sam organizam.

I ja sam bez frke, bez upale i bolova, u trenutku kada sam bila bez problema i potpuno zdrava.
A nagledala sam se pacijenata žutih k'o limun koji su odlagali operaciju, operisani u 'pet do dvanaest'.

pa to

technost za zuc se producira u jetri i sakuplja se u zuci, a zuc luci u tanko crevo
ako kamen sklizne i zacepi kanal dolazi do zutice, ljudi svasta pokusavaju da izbegnu operaciju a bez zuci se moze zivjeti

ja vec tri nedelje muku mucim i u ponedeljak sam otisla kod doktora kako je moj na odmoru odem kod kolege, opisem simptome i naruci me na ultrazvuk .

juce sam bila i otkrije mi kamen 2,3 cm kao i sludge (Akumulacija sitnih žučnih kamenaca u žučnoj kesi), izvadili su mi krv, doktorica mi je odmah napravila termin u bolnici za 3 septembera da izvadim zucnu kesu. Rekla sam da nikad nisam imala problema i mozda ce se to sam smiriti i zasto odmah da vadim? Argumentacija je da sitni kamencici mogu da se spuste u kanal i da tad imam veci problem kao i kad se zuc jednom probudi tu neces imati mira

jutros su stigli nalazi krvi i svi nalazi su uredu vrednost jetre je bio odlucujuci da li ce me danas odmah strpati u bolnicu ali su nalazi top, inflamatorni parametar je malo povecan sto ima smisla jer me muci zuc! sto se ishrane tice pazim i jedem iskljucivo povrće kuvano na pari,kuvan krompiric i salate

meni to i dalje nije po smeku da 3 septembra trebam ici na operaciju

da li ste imali problema i jeste li odmah izvadili zuc ili ste sacekali?
imas dve opcije

Operacija sa preporukom na laparaskopija , to su ti vec objasnili , verovatno se doplacuje.U svakom slucaju preporuka .
Skupi pare za laparaskopiju na kraju izadje mnogo jeftinija nego noz i nikako u bolnicu Urgentnog centra .
Bezanija je ok .

Ako nemas napade mozes da probas sa belom rotkvom tj konzumiranje njenog soka .
Taj sok cisti zucne kanale i rastapa "kamenac" tj rastapa stvrdnuti holesterol .tipa dve tri nedelje tako nesto , moras da istarazis sama to
Al mora svake godine da se ponavlja .

pa to

technost za zuc se producira u jetri i sakuplja se u zuci, a zuc luci u tanko crevo
ako kamen sklizne i zacepi kanal dolazi do zutice, ljudi svasta pokusavaju da izbegnu operaciju a bez zuci se moze zivjeti
tecnost za zuc se proizvodi u pankreasu au zuci se koncetrise pa posle zuc pljucne gde treba .
napadi nastaju kad iz nekog razloga se blokira put odlasku zuci u zeludac i krene da se vraca na pankreas .
Tako je bar meni objasnjeno , ja sam zaglavio u bolnicu na 10tak dana jer je krenuo i pankreas da se pali .
T

tecnost za zuc se proizvodi u pankreasu au zuci se koncetrise pa posle zuc pljucne gde treba .
napadi nastaju kad iz nekog razloga se blokira put odlasku zuci u zeludac i krene da se vraca na pankreas .
Tako je bar meni objasnjeno , ja sam zaglavio u bolnicu na 10tak dana jer je krenuo i pankreas da se pali .
T
u pankreasu se proizvodi technost koja je takodje potrebna za varenje hranje

Formiranje i oslobađanje žučnog soka

Žuč je viskozna, žućkasto-zelena tečnost i neophodna je za varenje masti i izlučivanje supstanci. Oko 0,4 ml žuči se formira u ćelijama jetre svakog minuta i oslobađa u žučne kanaliće. Odavde žuč ulazi u tanko crevo kroz žučne kanale tokom faze varenja. Pokrenuta hranom i gastrointestinalnim hormonom holecistokininom, žučna kesa se kontrahuje tokom faze varenja i oslobađa uskladištenu žuč u žučne kanale. Žuč se prazni za 15 do 90 minuta.

zmeđu digestivnih faza, deo žuči iz jetre stiže do žučne kese, gde se 40-50 ml žuči skladišti i koncentriše u žuč bešike. Apsorpcijom vode i elektrolita koncentracija žučnih soli i žučnih pigmenata se povećava 5 do 20 puta.

Poslednji deo žučnog kanala prolazi kroz pankreas i, kod mnogih ljudi, sjedinjuje se sa kanalom pankreasa (vodom pankreasa, kanalom pankreasa) pre nego što se ulije u duodenum kod papile pankreasa (Papilla Vateri, Vater papilla = izlaz iz pankreasa kanal).

pa to

Meni dr koji me operisao rekao koji ce ti k...žuć.E sad verovatno ima sve svoje zašto bolje imati žuč ali ajde ako se mora bolje operisati jer je atomska bomba kamenac koji je u žuči.Za 3 god dok sam odlagao opp 4/5 sam zavrsavao na infuziji usled napada.
Da napomenem kontraindikacija posle opp žuči je ta da me ponekad zaboli ispod i bešika i sve ispod iako sam urološki top.Ko će ga znati zašto zaboli.To je kod mene a kod drugih ko zna ima li kontraefekata jer niko ne priča o tom.

Back