Ljubav posle 50: Da li žene zaista gube šansu za vezu?

Čist romantičarski pogled na svet. Nemam problem sa tim, lepše ti je da sebe ubediš da si srećan i da je sve oko tebe idealno, da su ljudi svi super, i to je skroz ok. Ja jesam srećan ali ne pucam od sreće jer shvatam čovekovu suštinu, a ona nije baš sjajna. Ima divnih ljudi ali ima i jako loših.

Pre neki dan me pokrala koleginica za par evra. Dao sam joj neki sitniš što su mi dali neki radnici i tu je bilo i par mojih evra jer mi je sve bilo u novčaniku. Dao sam joj sve da izbroji i nije mi rekla da ima preko nego je verovatno uzela za sebe. I ja sad moram da delim prostor sa takvom nekom osobom. To je sitnica ali dovoljna da ti se neko smuči. Pa ti budi "happy" ako možeš.
Ti brkaš savršenstvo sa srećom, materijalno i nematerijalno.

Jako važno za moju ličnu sreću što je tamo neko nekorektan ili kreten ili dopiši sam, svako sebi gradi život po svojoj meri.

Ti brkaš savršenstvo sa srećom, materijalno i nematerijalno.

Jako važno za moju ličnu sreću što je tamo neko nekorektan ili kreten ili dopiši sam, svako sebi gradi život po svojoj meri.
Ti ako nemaš problem da te neko pravi budalom ja nisam takav. Sve to utiče na raspoloženje i na sveopšti životni utisak. Okreni-obrni život je zaista surov.

Ti ako nemaš problem da te neko pravi budalom ja nisam takav. Sve to utiče na raspoloženje i na sveopšti životni utisak. Okreni-obrni život je zaista surov.
Ne radi se o tome da ja ne znam ili ne priznajem ili nemam problem da me neko pravi budalom nego da je to kap u okeanu, jedna beznačajna epizoda koja ni na koji način ne određuje ništa u mom ličnom životu.

Ne radi se o tome da ja ne znam ili ne priznajem ili nemam problem da me neko pravi budalom nego da je to kap u okeanu, jedna beznačajna epizoda koja ni na koji način ne određuje ništa u mom ličnom životu.
Pa ja moram sa tom osobom da delom poslovni prostor, viđam je svaki dan. To jedan problem, ima ih podosta više, svako pokaže svoje neko pravo lice u nekom momentu.

Pa ja moram sa tom osobom da delom poslovni prostor, viđam je svaki dan. To jedan problem, ima ih podosta više, svako pokaže svojexneko pravo lice u nekom momentu.
Moraš da je viđaš ali ne moraš da nosiš teret tuđih mana svuda sa sobom. Evo ne znam kako da ti objasnim i dokažem da od toga i takvih ljudi nikako ne zavisi koliko ćeš lično biti srećan i ostvaren, osim ako kao sad rešiš da je to jaaako bitna stvar zbog koje treba pljuvati po svemu.

Moraš da je viđaš ali ne moraš da nosiš teret tuđih mana svuda sa sobom. Evo ne znam kako da ti objasnim i dokažem da od toga i takvih ljudi nikako ne zavisi koliko ćeš lično biti srećan i ostvaren, osim ako kao sad rešiš da je to jaaako bitna stvar zbog koje treba pljuvati po svemu.
Dodaj na sve to da je gazda obično kapitalističko đubre i da moram da ga viđam svakog dana pa ti budi srećan ako možeš.

Poslednja izmena od moderatora:
Kako zračiš tako privlačiš. Žena kojoj smeta starost ima problem sa sobom.
Koliko ja znam, a znam nešto o tome, mnoge žene u 50 uživaju u ljubavi i udate i neudate i pametne i glupe sa pozitivnim stavom privlače pozitivne ljude. Neki dan upoznam ženu od 80 godina i saznam da dvadeset godina ima idealnu vezu sa likom od 75 ( nismo pričali o sexu, ali za vezu sex je samo začin )
Obično žene koje ne znaju šta je veza dok su mlade, ne znaju ni u 50, pa ni 60... i tu nema oću ili neću, nego znaš ili ne znaš....

Život okolnosti i društvo igraju ogromnu ulogu u tome

U vremenu koje neprestano glorifikuje mladost, žene koje zakorače u pedesete često se suočavaju sa neizrečenim predrasudama — kao da se njihova vrednost meri brojem godina, a ne snagom karaktera, iskustvom i dubinom emocija. Pitanje koje se sve češće postavlja jeste: da li žena posle 50 zaista gubi šansu za ljubav?

Odgovor nije jednostavan, jer zavisi od mnogo faktora — društvenih normi, ličnih očekivanja, ali i načina na koji same žene doživljavaju sebe. Mnoge se osećaju slobodnije, sigurnije i emocionalno stabilnije nego ikada pre. One znaju šta žele, a još važnije — znaju šta više ne žele. I upravo tu leži njihova snaga.

Na sajtovima za upoznavanje, algoritmi i površni kriterijumi često favorizuju mlađe korisnike. Muškarci, vođeni stereotipima ili sopstvenim nesigurnostima, neretko traže partnerke koje su znatno mlađe. To može delovati obeshrabrujuće. Ali istovremeno, sve je više onih koji u zrelim ženama vide ono što im je zaista važno: emocionalnu zrelost, životnu mudrost, sposobnost da se gradi odnos koji ima dubinu i stabilnost.

Ljubav posle 50 nije nemoguća — ona je drugačija. Možda nije impulsivna kao u dvadesetima, ali je iskrenija. Možda ne dolazi sa leptirićima u stomaku, već sa mirnoćom u srcu. I to nije slabost, već prednost.

Zato, umesto da se pita da li je „prekasno“, žena u pedesetim treba da se zapita: Da li sam spremna da budem viđena onakva kakva zaista jesam? Jer prava ljubav ne traži savršenstvo, već autentičnost. A autentičnost dolazi sa godinama, ne uprkos njima.

U svetu koji se menja, sve više žena u pedesetim godinama pronalazi ljubav — ne zato što su se prilagodile očekivanjima, već zato što su ih odbacile. One ne traže da budu izabrane. One biraju.

Da li su žene preko 50 zaista nepoželjne za vezu — ili su muškarci jednostavno emocionalno nedorasli da vole zrelu ženu?

Pogledajte prilog 1781040

Дотакла си суштину због чега пропада савремено друштво, тј. један од разлога.
Много ми је важније да ли се та особа и ја међусобно разумемо, поштујемо, желимо. Не морам да јој (ни она мени) цртам шта хоћу, шта желим него то већ инстиктивно знамо, када је погледам (када ме погледа) зна/знам шта мислим/мисли.
Таква особа може да ми пружи све јер ме одлично познаје а ако сам је скоро упознао има довољно животног искуства и мудрости да провали у трену шта желим.
Не кажем да то не поседују млађе особе али је код њих то врло ретко и како време иде све ређе. То је последица све каснијег сазревања, самољубља, егоцентричности.
Само напред и заболе те шта ко мисли и прича.

Back