moje je licno misljenje da clanstvo u partiji ogranicava coveka u izborima...zbog vecine i misljenja partije..clanovi lojalno glasaju i za ono sto inace ne bi prihvatili...za mene je to jedno od negativnih brojanja demokratije

ODMAH DA SE OGRADIM NE SMEJEM SE GORNJEM POSTU NEGO ME PODSETIO NA NESTO MNOGO SMESNO....

Dakle, bili neki izbori u Botswani, onomad, parlamentarni, ako se secam. I sad, kao ovo kod nas, jel' te, prebrojavaju se pre izbora po mestima ko ima vecinu a ko manjinu... I tako, u nekom tamo mestu, bila dva kandidata. Jedan za vladajucu partiju, drugi za opoziciju. I sad, jedan od njih, mislim onaj iz vladajuce partije, vec cova poceo da pakuje kofere da se seli u glavni grad kao poslanik, jer je, pribogu, 80% glasaca u mestu uclanjeno i aktivno radi za njegovu partiju...
I, dosli izbori, kad, onaj opozicionar pobedio i to OGROMNOM vecinom. Otprilike, onaj vladajuce partije dobio dva i po glasa... Naravno, u partiji sok! Kako da tako slavno izgube kad imaju vecinu u clanstvu?
E, onda se, naravno, ispostavilo da se drug kandidat bas u sred predizborne kampanje nesto pokarabasio sa nekom svojom tetkom/strinom/ujnom koja je, naravno, onda krenula u sopstvenu kampanju olajavanja doticnog po celom mestu i...
I covek puko ko zvecka!
Toliko o partijskoj lojalnosti!