Da li ste audiofil?

ovo prvo... verovatno si imao sreću da se talas pojačava upravo na mestu gde slušaš. tvoj zvučnik je deklarisan na opseg od 46Hz do 30kHz. enbitno... a to što čuješ 20k, ili imaš 15 godina ili si medicinsko čudo. u sv sl good for you.
A i ovo preko 19kHz je više neki čudan osećaj u glavi nego zvuk.
45 god. 😁 Ali u dusi 18 😂
Ali dzukac što je ustao sa fotelje i naculio uši na 20kHz + 😂
 
Poslednja izmena:
1706449231930.jpeg
 
u uputstvu za moje pojačalo ima deo o burn in-u, prodaja magle?

Pogledajte prilog 1531607
po mom znanju skromnom srednjoškolskom i po onome što pišu inženjeri i fizičari to je sviranje krcu. eventualno ima smisla da je pojačalo uvek uključeno radi elektrolitskih kondenzatora u napajanju i samo ako ne radi u A klasi. Pojačala u A klasi su uvek vrela nezavisno od toga da li primaju signal i nezavisno od pojačavanja na potenciometru ker oko 80-85 posto energije kod njih odlazi na toplotu a ostali deo ide u zvučnike.

za ta pojačala u A klasi ima smisla da počnu da daju svoje najbolje tek kada izlazni tranzistori postignu radnu temperaturu, ali to je zagrevanje pre svakog slušanja koje traje pet ili deset minuta, možda i pola sata, nebitno. ali to nije burn-in o kome tupe prodavci magle već je sličnije na primer automobilskom motoru koji ne treba kidati na hladno.
 

Back
Top