Da li Srbe na Kosovu čeka ista sudbina kao Srbe u Krajini?

1000011377.jpg

Ima tri solucije:
1) mirno cutanje, prihvatanje mirnog zivota u "Kosovi" kao gradjana drugog reda,
2) mirno iseljenje u ostatak Srbije ili inostranstvo,
3) tandzare u sake, pa u sumu (naravno ne na celu sa Radojicicem i slicnim pojavama, jer gde god su oni komandovali braneci Srbe, tamo ih vise nema).
Nijedna nije vesela i dugorocno pozitivno perspektivna.
Солуције 1 и 2. Срби на КиМ пријатеља немају, као Курди.

Znaci nece posto ce Srbi da drze vast, SNSovci ulizice i sve najgore ali do nekakve promene etnicke strukure nece doci. Zbog ekonomskog razloga i zbog same atmosfere ljudi ce odlaziti ali odlaze i Abanci,
Setiti se Sloba je dole imao potpunu vlast. Albanci nisu imali ni lokalnu autonomiju pa opet nije menjana etnicka struktura.
To je zato sto su Albanci dole stvorili privatni kapital, kako legalni, tako i ilegalni; i tako opstali na teritoriji gde su organe sile potpuno drzali Srbi.

Da su Albanci imali neke svoje udbase koji kontrolisu SAV njihov kapital, nestali bi u roku od odmah.

Srbi pod vasim udbaskim mafijascinama i ostalim etatistickim analfabetama, dole zive samo i iskljucivo od drzavnog kapitala, socijalne pomoci, i reketiranog kvazi-privatnog kapitala koji slusa Sluzbu.

Ali bitno da je Aljende nacionalizovao rudnike, tako je Druze Kastro!

Tačno. Mi od Prvog Svetskog smo izgubili kompas, mada bi rekao i pre toga. Mi smo nekada imali Carstvo, a vekovima samo pričamo kako smo nešto imali a ništa nismo radili po tom pitanju.
Već sam postavljao pitanja vezano za Makedoniju, Skadar i Drač. Sve smo to napustili, i ostale su samo priče.
Da stvar bude interesantna još više, mi smo opsednuti istorijom koju ne poznajemo u velikoj meri, pa onda paralelno smo zaluđeni pseudoistorijom, i živimo u tom svetu.
Generalno, kada smo imali poslednji put nekoga na vlasti ili kulturno da je vodio Srbe ka boljem životu i budućnosti.
Kada se govori o srpskoj istoriji, tačnije kada Srbi krenu o njoj da govore, ona se često pakuje u muku, a ne u grešku pa naučenu lekciju. Jer iz muke može da se izvlači sažaljenje i moralisanje, a knedlu greške i naučene lekcije nije lako progutati.

Za to treba imati muda, a od nas je ostalo samo kafanskih i internet ratnika.
Mi nemamo nacionalnu svest na nivou Šiptara ili Ustaša, jer ne znamo šta hoćemo i gde želimo biti kroz 5-10-100 godina.
Oni znaju šta žele i svi marljivo rade na tome. Kod nas je važno biti korumpiran i svoje dupe ugraditi, a kod njih i pored korupcije opet imaju svest o Šiptarskim interesima.
Da je nama 10 posto te svesti, gde bi nam bio kraj.
Ne tupi...
U Kumanovu je potpisano primirje tj trenutna obustava nelegitimne NATO intervencije.
Tako da, dok traje primirje, svetski politički centri ti odredjuju status teritoriji.
A ako nećeš - nastavlja se bombardovanje gde su stali.
Za razliku od prethodnog puta u skloništa nećeš moći da udješ od silnih kučkara.

Tako da pusti te populističko propagandne budjave fore "nismo mi složni kao oni"
Kaži lepo: AMERIKA ODLUČUJE

Kakva sudbina? Ko je hteo ostao je u Hrvatskoj,ko nije otisao je ili u Srbiju ili u inostranstvo. Isto vazi i za Kosovo.
Danas sam bio u kuci moga zeta,izdao kucu za 15 Indonezana. Kao u Aziji,duseci na podu,prze ribu ,obuca pred vratima mora da preskaces.Ne znaju jezik,nesto engleski pa kazu da im je dobro,rade raznose pice i posiljke po gradu.
Tako da nasi uvek mogj da dodju u Beograd,koliko ih ima na Kosovu,30 000 ne bi se osetilo. Krajisnici druga generacija se polako uklapa za razliku od roditelja.

Kako se to Vučić "bori"? Ko se u stvari bori?
Jel su Srbi u boljoj poziciji sada dole, ili pre 13 godina?
Pogledajte prilog 1800620
ne mogu da verujem da u Srbiji jos uvek postoji neko da ne zna da je Kosovo vezano za anglo-americki globalni problem. Resenjem tog problema resice se i problem Kosova. Po tebi, Vucic treba da objavi rat NATO-u, da navuce sankcije na Srbiju, da srpski narod opet krvari samo zato jer neki sto mrze Vucica , ne prezaju ni od cega da ga oteraju sa vlasti, MAKAR UVUKLI SRBIJU U JOS JEDAN RAT SA TRECOM NAJJACOM VOJNOM SILOM NA SVETU.

Back