Da li smo jedinstveni?

Sta mislite da li svako od nas ima negde svog dvojnika?
Ili smo svi jedinstvene licnosti?
Ako smo unikatni zasto onda ne cenimo i ne volimo vise sebe; i ne razmislimo o tome zasto bi pustali svakog u svoj zivot?

Biti unikatan ne mora da znači nešto pozitivno.
Mnogi ljudi misle da su unikatni u negativnom smislu, misle:"nema takve budale kao što sam ja":)

e znas zasto mislim da nismo, cak iako imas dnk isti nemas isto okruzenje
kad se izracuna mozda toga i ima od nekog pocetka, isti dnk
e je l to reinkarnacija
ali nije isto okruzenje i drugo je vreme
ne znam sad su tu brojevi u pitanju
ali sve te kombinacije ... :) :I

svi su yedinstveni kat su na
tumblr_mifjsbFi9T1s2tnhto1_500.gif

Ako smo unikatni zasto onda ne cenimo i ne volimo vise sebe; i ne razmislimo o tome zasto bi pustali svakog u svoj zivot?

Mislim da je svako na neki način unikat, jer je neponovljiv kao ličnost. Posedovanje neke istančanosti, koju samo on ima, kao neka vrsta unutrašnjeg pečata.

Tačno, to se i ja pitah. Na kraju šta imaš...imaš samo sebe kroz život. Prema tome, treba se prema sebi ophoditi sa dužnim poštovanjem, ljubavlju i blagošću.

Da, vidiš to si u pravu...Ponekad svakoga puštamo u svoj život i koga treba i ne treba, pa ne porazmislimo...Valjda što kaže, Balašević, ponekad i preceniš druge, jer te sramota da imaš posla samo sa jeftinim ljudima. Ima i toga, šta ćeš.

:hvala:

jedinstveni smo po genetskom kodu
i ni po cemu drugom, ma kako neki mislili da jesu
ne verujem u postojanje "dvojnika", kao ni u postojanje "nase druge polovine", negde tamo u belom svetu

Lepo je Kami u "Strancu" objasnio, kada Merso u razgovoru sa sveštenikom govori o privilegijama čoveka- da, čovek ih ima, zajedno sa miljiardama privilegovanih.
Jedinstveni jesmo. Ali zašto bi unikatnost bila vrlina? Pogotovo ako krasi sve...
Da, unikatni smo, unikatna je i snežna pahuljica, i oblak, i zrno peska...
Pa šta? Sve je jedinstveno. Milijarde jedinstvenih, oblika, ideja, ljudi...
Ako je originalnost sveprisutna onda sama po sebi nije originalna.

Lepo je Kami u "Strancu" objasnio, kada Merso u razgovoru sa sveštenikom govori o privilegijama čoveka- da, čovek ih ima, zajedno sa miljiardama privilegovanih.
Jedinstveni jesmo. Ali zašto bi unikatnost bila vrlina? Pogotovo ako krasi sve...
Da, unikatni smo, unikatna je i snežna pahuljica, i oblak, i zrno peska...
Pa šta? Sve je jedinstveno. Milijarde jedinstvenih, oblika, ideja, ljudi...
Ako je originalnost sveprisutna onda sama po sebi nije originalna.

“Freedom! To fill people's mailboxes, eyes, ears and brains with commercial rubbish against their will, television programs that are impossible to watch with a sense of coherence. Freedom! To force information on people, taking no account of their right not to accept it or their right of peace of mind. Freedom! To spit in the eyes and souls of passersby with advertisements.”
― Aleksandr Solzhenitsyn :whistling:

Back