Da li smatrate da Karadjordjevici ne zasluzuju poverenje ?

Da li Karadjordjevici, prestolonaslednik Aleksandar II i potomci ulivaju poverenje u svom narodu?

• Ukupno glasova
    21

kapetanmark

Legenda
Poruka
58.532
Autorska tema

Mnogo je prica i tema oko Srbije i evnetualnog povratka monarhiji, da skratimo i preskocimo to, sto ovde nece biti tema vec ukoliko bi imali parlamentarnu monarhiju da li smatrate da bi za kralja trebalo da dodje neko od karadjordjevica ili bi ta dinastija zavrsila sa kraljevstvom, i bio bi odabran neko ko nema veze sa njima

Tema je jasna, konkretna...

Ulivaju li Karadjordjevici poverenje da stanu ponovo na celo monarhije ukoliko dodje do njenog obnavljanja?
Da li Aleksandar II uliva poverenje?
Mozda njegovi naslednici ulivaju poverenje?

Glasao sam za ne, iako sam u dubini duše za Kraljevinu. Jednostavno period posle drogom svetskog rata je ovaj narod "ohladio" od ideje Kraljevine. Iako smo po svom uređenju skoro uvek bili Kraljevina, a tek zadnjih pola veka i malo jače republika, opet danas ljudi ne gledaju Kraljevsku porodicu kao opciju.
apsolutno te razumem i istog sam razmisljanja

za monarhiju jesam, ali karadjordjevic Aleksandar II mi ne uliva poverenje.

Upravo je to onaj kljucni deo mislim kod nas Srba posle titoizacije, da treba se potpuno izvrsiti dekomunizacija, a potom da se jasno kaze da postoji ogroman deo naroda koji jeste za kraljevinu ali Aleksandar II nije ta licnost koju bi zeleli!!!

Монархисти су увег отворено нагињали НАЦИзму још од пренаталнога доба

Данас само носе маскудушебржништва и донарство ....

Уостало нема тих .. који би радо добијали па онда задрже 10% себи и проследе даље .. што

разне монархистичке фондације раде

Pogledajte prilog 962113
to mozes na temi o monarhiji

ovde mozes glasati da li ti karadjordjevici ulivaju poverenje ili ne

mani nas titoisticke mantre...

Upravo je to onaj kljucni deo mislim kod nas Srba posle titoizacije, da treba se potpuno izvrsiti dekomunizacija, a potom da se jasno kaze da postoji ogroman deo naroda koji jeste za kraljevinu ali Aleksandar II nije ta licnost koju bi zeleli!!!
Ne ogroman, nego verovao ti meni ili ne, većina! Ali nažalost prestolonaslednik Aleksandar je svojim delovanjem i nastupima dosta doprineo tome da su danas skrajnuti u stranu kao dinastija koja nam je toliko značila do nedavno. Uzdam se u njegovog unuka ili praunuka (ispravi me ako grešim) Stefana. Dete je rođeno ovde, zna naš jezik kako treba, od malena ako se usmerava u pravom smislu modernog monarhiste,onda je to prava stvar.

Smatram da su nam deavnojizacija I debanditizacija uslov za bioloski opstanak nacije
Automatski smatram da sve nade leze u mladom Stefanu Karadjordjevic u.
kao sto sam i rekao, DEKOMUNIZACIJA JE NEOPHODNA

odvikavanje od komunizma...

sto se tice potomaka aleksandra, mogu reci da mnogo bolje govore srpski jezik, sto aleksandru ocito nikad nije bilo ni puno bitno...

e sad koliko njih sve to zanima jer je jasno da su deca okrenuta biznisu menadzmentstvu...

i plus sto im je takav otac kakv je, koji natuca srpski jezik slabije od CRNACA koji zive u srbiji kao stranci u stvari veliki teret...

njegovom ocu Petru II nije bilo bitno da obezbedi guvernantu da mu prestolonaslednik zna srpski jezik tecno i bistro, pa ni samom aleksandru jer bi se sve ove decenije potrudio da ne ispada komican sa tim veoma losim srpskim jezikom, kolko se trudio oko NASLEDSTVA i tuzbi oko povracaja imanja...

Pocni da pratis dogadjaje

Manite se tog pijedinca i pocnite da gledate malo sire u instituciju koje su bitne
.

Ne ogroman, nego verovao ti meni ili ne, većina! Ali nažalost prestolonaslednik Aleksandar je svojim delovanjem i nastupima dosta doprineo tome da su danas skrajnuti u stranu kao dinastija koja nam je toliko značila do nedavno. Uzdam se u njegovog unuka ili praunuka (ispravi me ako grešim) Stefana. Dete je rođeno ovde, zna naš jezik kako treba, od malena ako se usmerava u pravom smislu modernog monarhiste,onda je to prava stvar.
Bojim se samo da je poprimio tatine alavosti i brige za nasledstvo i vracanje toboz njihove zemlje sirom srbije i crne gore...

NAMA JE NEOPHODAN VLADAR KOJI BI ISTOVREMENO BIO I VELIKI RODOLJUB ALI I YAVRSIO VOJNU AKADEMIJU U SRBIJI , FILOZOFSKI FAKULTET I POLITICKE NAUKE...

e takav bi ulivao poverenje....

aleksandar II je u narodu samo jedan koji pokusava da se nafatira sto vise ako uspe, od toboz dedovine a za jezik ga briga kolko i za lanjski sneg...

Manite se toga pijedinca i pocnite da gledate malo sire institucija je bitna njena izgradnja i ociuvanje a pojeidnci sy prolazni ..
bitnaj e institucija,
ali ovaj pojedinac, koci to stvaranje institucije JER NAJVECI DEO SRBA NE ZELI KRLAJEVINU ZBOG NJEGA!

dakle kada bi se karadjordjevici izuzeli, smatram da ne bi bilo nikakve prepreke da srbi ogromnom vecinom vrate monarhiju!

Ok.

Али, овакво питање није ствар демократије.

Може бити питање прокламације војвода, генерала, безбедњака. Само они могу некога прокламацијом прогласити за Кнеза или Краља, уколико се то не спусти у Крунски савет, Државни савет, Војни савет или Сенат - што јесте сталешки посао

Краља сме да збаци, убије, било како привремено уклони само овај тип институција, јер оне га прокламацијом постављају.

Садашње постојеће институције су марионетске од стране Тиранина. Ако би Тиранин умро случајно Влада и Н.Скупштина опет немају са тим ништа као класа. Јер је то друга класа и сталеж. Једни не могу схватити комплетан свет без ових других.

Bojim se samo da je poprimio tatine alavosti i brige za nasledstvo i vracanje toboz njihove zemlje sirom srbije i crne gore...

NAMA JE NEOPHODAN VLADAR KOJI BI ISTOVREMENO BIO I VELIKI RODOLJUB ALI I YAVRSIO VOJNU AKADEMIJU U SRBIJI , FILOZOFSKI FAKULTET I POLITICKE NAUKE...

e takav bi ulivao poverenje....

aleksandar II je u narodu samo jedan koji pokusava da se nafatira sto vise ako uspe, od toboz dedovine a za jezik ga briga kolko i za lanjski sneg...
O Aleksandru znamo sve, a i sam si ovde naveo fakte koji su istina.

Taj mali Stefan je nebrušeni dijamant, koji mora da se izbrusi da sutra bude nešto nalik slavnim pradedovima. Dakle da završi priznate škole (u šta ne sumnjam) da od malena stekne značaj rodne grude, patriotizam i ponos na svoje pretke. Kakav je karakter to može samo vreme da pokaže.

Ok.

Али, овакво питање није ствар демократије.

Може бити питање прокламације војвода, генерала, безбедњака. Само они могу некога прокламацијом прогласити за Кнеза или Краља, уколико се то не спусти у Крунски савет, Државни савет, Војни савет или Сенат - што јесте сталешки посао

Краља сме да збаци, убије, било како привремено уклони само овај тип институција, јер оне га прокламацијом постављају.

Садашње постојеће институције су марионетске од стране Тиранина. Ако би Тиранин умро случајно Влада и Н.Скупштина опет немају са тим ништа. Јер је то друга класа и сталеж. Једни не могу схватити комплетан свет без ових других.
aj ne brboci da prostis

necemo se vise ubijati!

MANI SE TAKVIH IDIOTLUKA I BUDALASTINA

time pokusavas da nametnes aleksandra kao jedini izbor...

pa NE MOZE!

vidis da ne ide, a da njega nema odavno bi moglo!

on nam se ogadio razumes li

zamolicu te da ubuduce ne izlazis s ovakvim idiotizmom u svrgavanju prestolonaslednika ili kralja njihovom ssmenom od onih koji ih postavili ili njihovim ubistvom...

odavno nema ni tih ubica nekadasnjih kraljeva ni kraljeva...

ako i dodje do obnove, sto bih ja i te kako voleo, pitanje je da li smo za karadjordjevice?

za ovog sto govori srpski slabije od onog nigerisjkog fudbalera koji igra u trecoj ligi srbije, sigurno nismo!

O Aleksandru znamo sve, a i sam si ovde naveo fakte koji su istina.

Taj mali Stefan je nebrušeni dijamant, koji mora da se izbrusi da sutra bude nešto nalik slavnim pradedovima. Dakle da završi priznate škole (u šta ne sumnjam) da od malena stekne značaj rodne grude, patriotizam i ponos na svoje pretke. Kakav je karakter to može samo vreme da pokaže.

Сва слава припада тадашњим србима који су се борили лично и као колектив за колективни интерес .. а не за индивидуални .. краљев....

Naravno da ti belosvetski hohstapleri ne ulivaju povjerenje.
Srbiji je potrebna nova, snazna, cestita dinastija - dinastija Aleksandra Vucica.

Он је први монарх .. који ВОЛИ и БРАНИ свога брата , родитеље...

Сви МОНАРСИ у историји су копали очи браћи очевима .. силовали мајке и сестре .... ћерке ....

Нема честитијих и заслужнијих за трон Србије

Уосталом и СПЦ је на страни Цара Вужића

На вјеке и вјекове да Нам Влада Сведржитељ Свихсрпских земаља

sabor-spc-vucic-dodik-foto-tanjug-dimitrije-goll-1-260098.jpeg

Сва слава припада тадашњим србима који су се борили лично и као колектив за колективни интерес .. а не за индивидуални .. краљев....
To stoji prijatelju, ali neko je taj narod i vodio. Inače bi blejali kao ovce i išli na klanje što bi rekao Miloš Obilić.

sve je ovo lepo

i bolje prica srpski od oca to jeste

ali sumnjam da je ovo samo igra aleksandra II

on nije mario mnogo za srpski jezik i odbacen je od naroda podosta zbog toga i zbog cinjenice da samo se grabi oko nasledstva, a sada preko stefana zeli da to ispravi, posto je svestan da je njegovo proslo?

ne verujem aleksandru koji primer kakav prestolonaslednik ne treba da bude

umesto kljucna figura, vojno skolovan i cvrst, filozofski i politicki edukovan, sa tecnim srpskim jezikom on je licio na jadnicka i klovna...

To stoji prijatelju, ali neko je taj narod i vodio. Inače bi blejali kao ovce i išli na klanje što bi rekao Miloš Obilić.
kad si kod milosa?

sto je on veliki?

i puteve mu takve pravimo...

a sto brate mili?

veliki je jer je ubio Karadjordja?

uh imamo mi mnogo ruznih stvari...

a;li imamo i lepih,o naj deo od 1910 do 1914 kada ans je vodio Kralj Petar I

o aleksandru I ne bih bas puno, on nam je dobro uterao da prostis...

mada je to bila i zavera britanske sluzbe i njihovih placenika...

Back