Da li se u Srebrenici desio genocid?

Зашто ? Зато што ако зна да ће бити прихваћена мора нешто да уради.
Противи се Србија и признању Косова и много чему па је нико ништа не пита.
Да ли ће Србија моћи да одбије ратну штету ако би била након тога затражена?
Како ће морати да плати оно што не признаје?
Или ће се Србија обеачунати са НАТО и победити и све ствари решити?

Што не унесемо амандман да не признајемо сеобу Словена?
Јер се Србија томе противи не признаје!?

Amandmani se ne predlažu ako ne postoji većina za njihovo usvajanje. Pitanje je i da li će crnogorski biti prihvaćeni; amandmani koje je Crna Gora predložila imaju više unutrašnje političku svrhu, da se amortizuje bes dela populacije i kako Spajić ne bi baš izgledao kao da je protiv Srba, ali i da amortizuje odnose Crne Gore i Srbije koji će pvim potezom nesumnjivo biti neminovno uzdrmani. To je njihova jedina stvarna uloga.

Koliko ja razumem, strategija ministarstva spoljnih poslova i generalno državnog vrha je da se pokuša doći do 1/3+1 glasova kojima bi nužno rezolucija bila u Generalnoj skupštini odbačena, a ne da se menja tekst.

U stvari, ja ne znam o čemu ti uopšte i pričaš; ni o kakvim tačno amandmanima. A još manje i zašto je to sad tema za razgovor na ovom potforumu (Istorija) kada je to značajno više tema za onaj drugi, susedni.

Amandmani se ne predlažu ako ne postoji većina za njihovo usvajanje. Pitanje je i da li će crnogorski biti prihvaćeni; amandmani koje je Crna Gora predložila imaju više unutrašnje političku svrhu, da se amortizuje bes dela populacije i kako Spajić ne bi baš izgledao kao da je protiv Srba, ali i da amortizuje odnose Crne Gore i Srbije koji će pvim potezom nesumnjivo biti neminovno uzdrmani. To je njihova jedina stvarna uloga.

Koliko ja razumem, strategija ministarstva spoljnih poslova i generalno državnog vrha je da se pokuša doći do 1/3+1 glasova kojima bi nužno rezolucija bila u Generalnoj skupštini odbačena, a ne da se menja tekst.

U stvari, ja ne znam o čemu ti uopšte i pričaš; ni o kakvim tačno amandmanima. A još manje i zašto je to sad tema za razgovor na ovom potforumu (Istorija) kada je to značajno više tema za onaj drugi, susedni.
Ја бих волео да то успр 1/3 +1 али када сам то питање поставио углавном сте били песимистични према томе и ја сам то тако прихватио да је то готова ствар.
Што се тиче амандмана које је поднела Црна Гора мислим да су усвојени и без обзира који је њихов прави интерес добри су по Србе уопште.
Сад ако имамо стратегеју за тако нешто било би најбоље да то остане тежак ратни злочин.

Видећемо а од тога ће мбого зависити моје мишљење о овом дизању прашине око Јасеновца.

Што се тиче амандмана које је поднела Црна Гора мислим да су усвојени

Loše misliš.

https://www.nezavisne.com/novosti/e...-Srebrenici-Koje-izmjene-su-predlozili/833868

Iskreno mislim da se Crnogorci i nadaju da im amandmani budu odbijeni, kako bi imali savršeni izgovor da ipak ne glasaju za rezoluciju, kako se od njih nominalno očekuje i za šta se pritiska.

To je za njih jako delikatno pitanje; za to i padaju glave, kao što je npr. i bilo sa Leposavićevom.

Poslednja izmena:

Back