Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 239.572
kako se ponasaju?
primetila sam ja ovu dopadljivu pojavu i pohvalila u postu gore fino vaspitane putnike![]()
Sad sam vido

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako se ponasaju?
primetila sam ja ovu dopadljivu pojavu i pohvalila u postu gore fino vaspitane putnike![]()

E j*** gaNedavno sam cuo da ce GSB da menja automate i karte.....sa novim koji u .....binarnom kodu buse rupice datuma i vremena.na karti....

E j*** ga
Propasce mi moje karte za sve kombinacije u prevozu...
Pa kako cu onda ...
Mora da postoji opet neka fora ...
Ne bi mi bili sa ovih prostora(Srbi) a da im ne doakamo![]()
kako se ponasaju?
Od kad mi je devojka rekla: "Kupuj karte, uhvaticete jednom!" ne mogu nikako da omasim kontrolu

Mišljenje je da su društva niskog poverenja predodređena da budu takva svojom kulturom i istorijom, te da ostanu u tom začaranom krugu, u kome nepoverenje u institucije sprečava njihovo poboljšavanje a zauzvrat te institucije slabo funkcionisanje opravdaju nepoverenjem
Postoji rašireno verovanje u društvenim naukama o postojanju pozitivne veze između stepena razvoja nekog društva i razvijenosti raznih vrsta drušvenog poverenja. Poznato je i da tranzicione zemlje pate od relativnog manjka poverenja u institucije. Postavlja se pitanje: da li su društva gde postoji visok sepen poverenja uspešnija zbog tog poverenja, ili ljudi veruju u njihove institucije samo zato što su te institucije već delotvorne i uspešne? Lako je brzopleto zaključiti kako je nepostojanje društvenog i institucionalnog poverenja nekakva osobena crta balkanskih društava. Postoji mišljenje da su društva niskog poverenja predodređena da budu takva svojom kulturom i istorijom, te da ostanu u tom začaranom krugu, u kome nepoverenje u institucije sprečava njihovo poboljšavanje, a zauzvrat te institucije slabo funkcionisanje opravdaju nepoverenjem. Kao da nepoverenje u institucije postaje samoostvarujuće proročanstvo. Ovo je zapravo jedna verzija esencijalističke predrasude o ‘nepromenjivom nacionalnom karakteru’.
Čini se pak da je nepoverenje u globalnoj ofanzivi. Građanski angažman opada širom sveta. Sve zemlje se bore da povećaju zanimanje svojih građana za izbore. Da li smo osuđeni da živimo u pustinji, društvu lišenom poverenja u ljude i ustanove u kome je svako borac za sebe. U ovom radu pokazaćemo jednu suprotnu priču. To je priča o propasti i obnovi poverenja u gradski saobraćaj u Beogradu.
Onda su stupali u dejstvo kontrolori. Bili su obučeni u uniforme, zbog kojih su (pre svega zbog kapa) dobili žargonski naziv ridže ili ridžveji, po američkom generalu u Korejskom ratu Metjuu Ridžveju (Mathew Ridgeway).
Ali tu nije kraj...nasih nevolja....u distribuciji se pripremaju da nabave nova digitalna brojila za domacinstva......sa daljinskom komunikacijom....zbog ocitavanja i iskljucivanja....
Pa kao kod ...telefona.....kada ne platis u nekom roku....samo ti ....klikom misa...iskljuce broj...........a ovde struju....

Od kad mi je devojka rekla: "Kupuj karte, uhvaticete jednom!" ne mogu nikako da omasim kontrolu
...Prokletstvo te "zakačilo"....
ubuduće beži od nje...
vampiruša....

Ово је сарказам, зар не? Мислим, ко би им показивао карте на станици, пре уласка у превоз?primetio sam jutros da su ridžovani počeli da nam traže na uvid karte za prevoz još dok šetamo ulicom..
...
isto sam i ja primetilaprimetio sam jutros da su ridžovani počeli da nam traže na uvid karte za prevoz još dok šetamo ulicom..
Uopšte ih više ne interesuje da li imate nameru da uđete u autobus..
Idu u grupama po 9, sa svetlećim prslucima, opušteno, kao da je ceo grad samo njihov..
Kapiram da je to smišljena akcija kako bi jednog dana pristali da nas čipuju.

nema potrebe kao glumimo neku finocu..tamo-vamo x 2 karte svaki dan to je previse para..za to se moze kupi 2 kg krompira i prehranis porodicu bre

Ali tu nije kraj...nasih nevolja....u distribuciji se pripremaju da nabave nova digitalna brojila za domacinstva......sa daljinskom komunikacijom....zbog ocitavanja i iskljucivanja....
Pa kao kod ...telefona.....kada ne platis u nekom roku....samo ti ....klikom misa...iskljuce broj...........a ovde struju....

jao, u petak sa se švercovala....od studentskog trga do moskve - morala sam da izađem, jer su ušli ridžovani...onda od moskve do beograđanke - jer sam tu htela da izađem....
posle od železničke stanice do 6 kaplara u tramvaju. međutim, tada spazih minibus kako dolazi iz pravca brankovog mosta i - uleteh u njega, žurilo mi se kući, ali baš.
jer, tramvajem bih se klackala 20 minuta,,. najmanje (i bila je gužva, nisam mogla da sednem), a u minibusu nije bilo skoro nikoga.