Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja uvek kupujem kartu...kad je nemam od neizvesnosti. Je li onaj u crnoj jakni kontrolor? Ili ona visoka zena? Sta ako udje u sledecoj? Da li da se svadjam ili da platim doplatnu?
Ne, uvek kupujem kartu...
Jednom secam se, bila neka kisurina, autobus ne mrda sa mesta unutra 100 ljudi, autobus smrdi kao da ga je neko ispolivao rakijom. I izvadim ja maramicu da kroz nju disem da se ne onesvestim i u tom momentu mi ispada karta iz dzepa (na koju sam zaboravila) koja je bila preko maramice i tako da ja nista nisam primetila nego sam se tek posle toga setila. Na sledecoj ulazi kontrola i ja sva ponosna, svecani vlasnik karte cekam da dodje do mene, kada su dosli "karte na pregled", ja da izvadim kado ono: Cvrc, nema! I lepo se ja sa njima isvadjam, oni mi nista ne veruju i na kraju preko ljudi ja iskocim na prvoj prometnoj stanici, on stade da juri za mnom, i ja pobegoh u podzemni prolaz pun ljudi. Mada sam se osvrtala do kuce jedno 20 puta.
Rekoh, e neces, koliko sam GSP - u dala za karte, mogli ste da kupite 20 autobusa od tih para...
Jos da mi daju medalju a ne da me jure i lepe kazne...

Poslednja izmena:
naravno da se svercujem, kad je jedna karta skuplja od hleba.
uhvatila sam sistem - kada idem na trening otkucam kartu (ako je imam od ranije, sto uglavnom nije slucaj), dok mi se trening zavrsi, on prodje jos jedan krug, i uvek se vracam istim. jeste, desi se da pogresim, ali svejedno ne bih otkucala 2 karte u jednom danu.
a i izgledam kao da imam 10 god, tako da bez problema mogu da lazem kontrolore. :)

naravno da se svercujem, kad je jedna karta skuplja od hleba.
uhvatila sam sistem - kada idem na trening otkucam kartu (ako je imam od ranije, sto uglavnom nije slucaj), dok mi se trening zavrsi, on prodje jos jedan krug, i uvek se vracam istim. jeste, desi se da pogresim, ali svejedno ne bih otkucala 2 karte u jednom danu.
a i izgledam kao da imam 10 god, tako da bez problema mogu da lazem kontrolore. :)

Разлика је у томе што не можеш да изађеш из маркета пре него што платиш тај хлеб :roll:

sad sam se uz blagoslov vozaca svercovala par stanica...
kaze on meni `ma stanite ovde kod mene`
ja `a sta ako naidje kontrola`...
on`ma koja bre kontrola,koji su to`
ja `ma oni kvarnjaci sto rade za gsp`
smejao se

@tema,nisam `tela da se svercujem,ali me je vozac nagovorio da to uradim

malo ne kapiram kako ce to izgledati sa kondukterima....
znaci li to da ce oni spartati uzduz i popreko,medju putnicima,i ko nema kartu,prodavati mu,a istovremeno ce moci i da zatrazi na uvid da li neko ima kartu.
to ce onda samo moci u prevozu gde nema guzve...recimo u 95-ici ili 83-jci,nema sanse..pa u njima je uvek krkljanac.
u cacku,u njihovom gsp-u,putnici uvek ulaze samo na prednja vrata,i vozacu pokazuju pretplatnu markicu,ili ako nemaju,kod njega kupuju otkucanu kartu...

Можда ће сада и код нас да пуштају само на предња врата. Па док се сви укрцају на почетној у Борчи, до НБГ ће путовати једно 3,5сати. :mrgreen:

А Гребина слика ће стајти код возача, профил и анфас ... :whistling:

ali im je jedno od resenja da smanje kaznu kad kontrolor uhvati nekog bez karte...recimo na 500d..onda ce neko mozda i da im plati kaznu
ovako,oni rebnuli `marzu` samo tako.pa ko je blesav da plati toliku kaznu.niko.

Pise da oni nece kaznjavati ..samo ce izbacivati iz prevoza onog
ko ne bude hteo da kupi kartu..ako ga navataju..

Pise da oni nece kaznjavati ..samo ce izbacivati iz prevoza onog
ko ne bude hteo da kupi kartu..ako ga navataju..
ma ne pricam o kondukterima.
mislila sam da bi im do sad bolje bilo da su smanjili kazne kad ridze nekog navataju...nego oni do sad valjda naplacivali 3 hilj...pa ko je lud da im to plati.al` da je recimo 500,mozda bi ljudi i placali kad ih uFate.
eto,to je pesnik teo reci

malo ne kapiram kako ce to izgledati sa kondukterima....
znaci li to da ce oni spartati uzduz i popreko,medju putnicima,i ko nema kartu,prodavati mu,a istovremeno ce moci i da zatrazi na uvid da li neko ima kartu.
to ce onda samo moci u prevozu gde nema guzve...recimo u 95-ici ili 83-jci,nema sanse..pa u njima je uvek krkljanac.
u cacku,u njihovom gsp-u,putnici uvek ulaze samo na prednja vrata,i vozacu pokazuju pretplatnu markicu,ili ako nemaju,kod njega kupuju otkucanu kartu...

Mislim da ce oni biti ucvrsceni na plafon autobusa :think:

Back