Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1. Било би занимљиво знати основу компетентности за оцену стања машине. "Катастрофално" није оцена стања већ лупетање уз коришћење бомбастичних епитета ради појачавања ефекта. 2. Погледати под 1. + возила су предвиђена за одређени број путника. То што је народ навикао да у тракторску приколицу може да стане пола села, није проблем гсп-а 3. Писац овог коментара је дркаџија...потпис: возачи. 4. Чистоћа возила је огледало културе путника а не гсп-а 5. Када народ буде научио да је жута трака забрањена за путничка возила и када науче да се понашају у саобраћају по закону, ред ће бити много бољи. 6. Видети под 1. - ствар компетентности 7. Свакоме је његов проблем највећи. Ако се појача линија 37 онда ће се бунити са линије 52...

Биће интересантно ако се неко сети да пусти у јавни превоз контролора уз пратњу инспектора муп-а у цивилу...баш бих волео да видим како би сте онда паметовали о томе да ли треба или не треба да купите карту и где сте ушли и докле идете.
По џепу, као за саобраћај. Па и казнене поене, 18 негативних, испрате те до излаза из Београда и довиђења...

da sam ja napisala drkadžija, dobila bih opomenu...ovako, mrzitelj ljudi i ljubitelj belih medveda očigledno radi za gsp....zatim, da gsp radi svoj posao kako treba, ne bi autobusi bili ovako očajni i prljavi... jer u gsp-u ne rade marsovci, nego pripadnici ovog istog sela koje tako pomno kritikuješ.
baš me zanima da li ličiš na onog iz ''ko to tamo peva?'' a igra ga bata stojković :zcepanje:

1. Svako ko se ikada vozio gradskim prevozom je dovoljno kompetentan da komentariše njegovo stanje i kvalitet.
2. Staću u odbranu niskopodnih autobusa, razlog - i stari ljudi i ljudi sa npr. nogom u gipsu se voze gradskim prevozom, ne može baš svako od njih da se pentra u ono ikarbusovo čudo popularno nazvano 'socijala'.
3. Nema većih drkadžija od taksista i vozača GSP-a a možete da se uhvatite pod ruku i sa onim mamlazima što voze minibus. Zaštićeni ste svim mogućim zakonima čak imate i deo ulice koji je samo za vas i pored toga vozite kao manijaci, isecate ljude, krećete dok neko još nije ni ušao nego samo stavio nogu na prvi stepenik, prolazite kroz crveno ... sve u svemu kršite sve i jedno pravilo saobraćaja i ponašate se krajnje bahato. U potpisu: Vozač.
4. Ta vozila nisu oprana poslednjih 20 godina (ako ne i više). Lično nikada nisam video otpatke u autobusu ali prašine, blata i ostalih vrsta štroke ima koliko hoćeš. Pravo je čudo da nije zavladala epidemija šuge i da, autobus može da se opere/očisiti za 5 min na okretnici. Bilo bi lepo da se to bar jednom dnevno radi.
5.U tu vašu žutu traku po novom zakonu niko ne sme da ide. I ne ide jer nema para da plati ovim tiranima. Eto, jel ste srećni, i pre te žute trake ste se ponašali kao da je cela ulica samo vaša.
6. Ne otkucavam kartu, nedam vam pare.
7. Surčinci (ili tako neko) su rešili ovo na vrlo jednostavan način - razlupali su autobus, već sledeći dan su im pojačali liniju, sad se voze kao gospoda. Da li razumete samo taj način komunikacije? Ako je tako, u mom kraju živi oko 200000 ljudi, sa zadovoljstvom ćemo da vam razlupamo autobuse ako će nam to pojačati prevoz.
Вероватно живиш у убеђењу да имам неке везе са гсп-ом? Или таксистима? Или возачима минибусева?
Бееееп...погрешно.
Иначе:
1. Сви путници у авиосаобраћају су компетентни стручњаци за аероиндустрију?
2. Слажем се. Подржавам.
3. Истакао бих возаче минибусева, затим таксисте и тек на утешном трећем месту гсп. Све наведено је тачно, примедба на градацију. Потпис : Возач и бициклиста и пешак.
4. Не говориш истину за временски рок. Да, било би лепо да се перу приликом сваког окретања само да видимо ко то још тако ради негде у свету.
5. Сме да иде у жуту траку свако ко оцени да му не значи новчана казна и уписивање поена. А таквих храбрића је јако мало. Храброст углавном завршава на ставци 6. што је прихватљив ризик.
7. Наравно да треба да разбијете све аутобусе. Него...ти сигурно знаш одакле се финансирају ти аутобуси? Пази сад...из твог џепа! Тако да би требао да видиш са сурчинцима да ти некако захвале на новим аутобусима и појачаним линијама. Заслужио си.

da sam ja napisala drkadžija, dobila bih opomenu...ovako, mrzitelj ljudi i ljubitelj belih medveda očigledno radi za gsp....zatim, da gsp radi svoj posao kako treba, ne bi autobusi bili ovako očajni i prljavi... jer u gsp-u ne rade marsovci, nego pripadnici ovog istog sela koje tako pomno kritikuješ.
baš me zanima da li ličiš na onog iz ''ko to tamo peva?'' a igra ga bata stojković :zcepanje:
Да сам ја себи дозволио да другом кориснику Крстарице напишем да је дркаџија ја бих се сам опоменуо и то црвеним. Ко прати фабулу радње може да примети да је корисник навео коментаре читалаца дневних новина, тако да је обрнути исказ такође подразумевао тог наведеног читаоца а не корисника који је пренео коментар и то напоменуо.
Упркос покушају да се изврне смисао речи, само да упозорим. Сељаке и село обожавам и лагано се спремам да постанем део истих. Сељачине мрзим мало више него људе и то је тако.
Сигуран сам да уз малу помоћ пријатеља можеш да утажиш своју знатижељу. Питање је само да се не разочараш у односу на очекивања.

Вероватно живиш у убеђењу да имам неке везе са гсп-ом? Или таксистима? Или возачима минибусева?
Бееееп...погрешно.
Иначе:
1. Сви путници у авиосаобраћају су компетентни стручњаци за аероиндустрију?
2. Слажем се. Подржавам.
3. Истакао бих возаче минибусева, затим таксисте и тек на утешном трећем месту гсп. Све наведено је тачно, примедба на градацију. Потпис : Возач и бициклиста и пешак.
4. Не говориш истину за временски рок. Да, било би лепо да се перу приликом сваког окретања само да видимо ко то још тако ради негде у свету.
5. Сме да иде у жуту траку свако ко оцени да му не значи новчана казна и уписивање поена. А таквих храбрића је јако мало. Храброст углавном завршава на ставци 6. што је прихватљив ризик.
7. Наравно да треба да разбијете све аутобусе. Него...ти сигурно знаш одакле се финансирају ти аутобуси? Пази сад...из твог џепа! Тако да би требао да видиш са сурчинцима да ти некако захвале на новим аутобусима и појачаним линијама. Заслужио си.
Vidim da o njima pišeš kao da su ti rod rođeni pa me je to navelo da pomislim da si jedan od njih ... :bljak:

1. Aeroindustrija nema veze sa gradskim prevozom, ne znam šta pokušavaš sa ovim odgovorom ... elem, svaki korisnik neke usluge može da kaže da li je ona dobra ili loša i da li su sredstva koja se pritom koriste (u ovom slučaju autobusi) dobra ili loša. Svako je stručan da kaže da li je gužva u prevozu, da li smrdi, da li se autobus 'raspada' (rđav, ne otvaraju se prozori itd.) i da li se 'majstor' ponaša kao da vozi krompir.

4. Ne znam da li se radi negde u svetu ali eto možemo da budemo prvi u nečemu. A i može bar da se opere uveče kad ode u garažu.
5. Kakve veze ima stavka 6. (otkucavanje karte) sa žutom trakom :dontunderstand:
7. Apsolutna većina novih autobusa su ili poklon od japana ili vozila privatnih prevoznika, GSP i dalje preferira socijale koje se sigurno ne finansiraju iz mog džepa jer ja ne plaćam prevoz, naveo sam zašto.
*Iako mislim da bi mi pričinjavalo neopisivo zadovoljstvo da razlupam autobus (sa sve vozačem i ridžovanima) ne verujem da bi mi uspelo da postignem isto što i ranije pomenuti. Hajde R.Žiskar, pošto si ti ovde očigledno najstručnije lice koje se razume u aeroindustriju i GSP, možeš li nam ti reći kako da rešimo problem prevoza u našem gradu/kraju???

Vidim da o njima pišeš kao da su ti rod rođeni pa me je to navelo da pomislim da si jedan od njih ... :bljak:

1. Aeroindustrija nema veze sa gradskim prevozom, ne znam šta pokušavaš sa ovim odgovorom ... elem, svaki korisnik neke usluge može da kaže da li je ona dobra ili loša i da li su sredstva koja se pritom koriste (u ovom slučaju autobusi) dobra ili loša. Svako je stručan da kaže da li je gužva u prevozu, da li smrdi, da li se autobus 'raspada' (rđav, ne otvaraju se prozori itd.) i da li se 'majstor' ponaša kao da vozi krompir.

4. Ne znam da li se radi negde u svetu ali eto možemo da budemo prvi u nečemu. A i može bar da se opere uveče kad ode u garažu.
5. Kakve veze ima stavka 6. (otkucavanje karte) sa žutom trakom :dontunderstand:
7. Apsolutna većina novih autobusa su ili poklon od japana ili vozila privatnih prevoznika, GSP i dalje preferira socijale koje se sigurno ne finansiraju iz mog džepa jer ja ne plaćam prevoz, naveo sam zašto.
*Iako mislim da bi mi pričinjavalo neopisivo zadovoljstvo da razlupam autobus (sa sve vozačem i ridžovanima) ne verujem da bi mi uspelo da postignem isto što i ranije pomenuti. Hajde R.Žiskar, pošto si ti ovde očigledno najstručnije lice koje se razume u aeroindustriju i GSP, možeš li nam ti reći kako da rešimo problem prevoza u našem gradu/kraju???
Видиш како се човек лако превари. Прочиташ три реченице и одмах категоришеш.
Чак ни стручност нема пуно везе са тим проблемом који се овде представља. Цела ова прича подсећа на оно "не могу они мене толико мало да плате колико ја могу мало да радим" системом.
Дакле, дошли смо до дела где више није гсп крив пошто је већина нових аутобуса у власништву приватника...ако су они бољи, чистији, уреднији, тачнији,...да ли се код њих плаћа карта? Ето решења, сви га знамо. Немојте се возити гсп-овим превозом већ само приватним. Када престане приход од транспорта за гсп, неће више бити ни тих фуј-грозних-одвратних аутобуса и још горих возача. Али...лепо је наћи оправдање за бесплатну вожњу, зар не? А тога код приватника нема...
Како нисам корисник гсп-а, мислим да нема потребе да се више препиремо и натежемо око овога и да ово хваљење шверцовањем прекидамо глупим расправама.
Само за твоју информацију, гсп је јавно предузеће које се финансира из буџета града Београда у висини од 40%. Самим тим, купио ти карту или не, од сваког динара који зарадиш одвоји се део за гсп. Што ти даје за право да питаш своје представнике у граду зашто нема адекватних аутобуса у твом крају.
Знам да ово звучи мало утопистички али ако га питаш са тих 200000 суграђана иза леђа, мислим да ће морати да ти одговори.
Свако добро

Видиш како се човек лако превари. Прочиташ три реченице и одмах категоришеш.
Чак ни стручност нема пуно везе са тим проблемом који се овде представља. Цела ова прича подсећа на оно "не могу они мене толико мало да плате колико ја могу мало да радим" системом.
Дакле, дошли смо до дела где више није гсп крив пошто је већина нових аутобуса у власништву приватника...ако су они бољи, чистији, уреднији, тачнији,...да ли се код њих плаћа карта? Ето решења, сви га знамо. Немојте се возити гсп-овим превозом већ само приватним. Када престане приход од транспорта за гсп, неће више бити ни тих фуј-грозних-одвратних аутобуса и још горих возача. Али...лепо је наћи оправдање за бесплатну вожњу, зар не? А тога код приватника нема...
Како нисам корисник гсп-а, мислим да нема потребе да се више препиремо и натежемо око овога и да ово хваљење шверцовањем прекидамо глупим расправама.
Само за твоју информацију, гсп је јавно предузеће које се финансира из буџета града Београда у висини од 40%. Самим тим, купио ти карту или не, од сваког динара који зарадиш одвоји се део за гсп. Што ти даје за право да питаш своје представнике у граду зашто нема адекватних аутобуса у твом крају.
Знам да ово звучи мало утопистички али ако га питаш са тих 200000 суграђана иза леђа, мислим да ће морати да ти одговори.
Свако добро
I kod privatnih prevoznika je cena karte previsoka a higijena je na istom nivou kao kod GSPovih.
Možeš li mi reći odakle ti ta informacija o finansiranju?

I kod privatnih prevoznika je cena karte previsoka a higijena je na istom nivou kao kod GSPovih.
Možeš li mi reći odakle ti ta informacija o finansiranju?
Наравно.
http://www.vibilia.rs/srpski/izvestaj/0301/GSP_271106.pdf
с тим да је извештај као план за 2006. годину али верујем да се није много променило од тада што се тиче финансирања.
Имаш прилику да видиш усвојен буџет града Београда на сајту Службеног гласника Града Београда где за 2010. годину постоји следећа ставка:
451 Subvencije javnim nefinansijskim
preduze}ima i organizacijama 3.300.000.000 50.000.000 3.350.000.000
1 Teku}e subvencije za GSP „Beograd” 3.200.000.000 3.200.000.000
2 Kapitalne subvencije za GSP „Beograd” 100.000.000 50.000.000 150.000.000
http://www.sllistbeograd.rs/cyr/pre...e=cyr&asd=&asm=&asy=&aed=&aem=&aey=&atd=&atb=
Гугл је чудо али и помоћ пријатеља је довољна, зар не?

Да сам ја себи дозволио да другом кориснику Крстарице напишем да је дркаџија ја бих се сам опоменуо и то црвеним. Ко прати фабулу радње може да примети да је корисник навео коментаре читалаца дневних новина, тако да је обрнути исказ такође подразумевао тог наведеног читаоца а не корисника који је пренео коментар и то напоменуо.
Упркос покушају да се изврне смисао речи, само да упозорим. Сељаке и село обожавам и лагано се спремам да постанем део истих. Сељачине мрзим мало више него људе и то је тако.
Сигуран сам да уз малу помоћ пријатеља можеш да утажиш своју знатижељу. Питање је само да се не разочараш у односу на очекивања.

koji šverc na temi, ybote....:zcepanje:
p.s. nema ništa od sela ako postaneš supermoderator....mada ti možda daju neki vajerles u šumi, ne kažem....

Стварно занимљива размишљања и ставови. Иако је услуга ГСПа оцењена као лоша, ипак се већина популације одлучује да се послужи превозом. Послужи да се превезе од тачке А до тачке Б... :roll:

Зашто се онда не возите таксијем, ако вожња ГСПом не задовољава ваше критеријуме?

а да, такси мора да се плати :mrgreen:

Наравно.
http://www.vibilia.rs/srpski/izvestaj/0301/GSP_271106.pdf
с тим да је извештај као план за 2006. годину али верујем да се није много променило од тада што се тиче финансирања.
Имаш прилику да видиш усвојен буџет града Београда на сајту Службеног гласника Града Београда где за 2010. годину постоји следећа ставка:
451 Subvencije javnim nefinansijskim
preduze}ima i organizacijama 3.300.000.000 50.000.000 3.350.000.000
1 Teku}e subvencije za GSP „Beograd” 3.200.000.000 3.200.000.000
2 Kapitalne subvencije za GSP „Beograd” 100.000.000 50.000.000 150.000.000
http://www.sllistbeograd.rs/cyr/pre...e=cyr&asd=&asm=&asy=&aed=&aem=&aey=&atd=&atb=
Гугл је чудо али и помоћ пријатеља је довољна, зар не?
Naravno, što bih ja guglao kad možeš ti umesto mene :D

Стварно занимљива размишљања и ставови. Иако је услуга ГСПа оцењена као лоша, ипак се већина популације одлучује да се послужи превозом. Послужи да се превезе од тачке А до тачке Б... :roll:

Зашто се онда не возите таксијем, ако вожња ГСПом не задовољава ваше критеријуме?

idi pa pročitaj temu o gsp-u....lično se ne švercujem, osim kad im onaj automat (koji liči na test inteligencije) ne radi....kao danas, na primer.:mrgreen:

zato sto nemam para za bacanje

idi pa pročitaj temu o gsp-u....lično se ne švercujem, osim kad im onaj automat (koji liči na test inteligencije) ne radi....kao danas, na primer.:mrgreen:

pa odes do drugog koji radi :P

:lol:

p.s.
nego sta je bilo sa najavljivanim novim sistemom naplate karata u autobusu? (mislim da se i ovde negde pisalo o tome)
kad ce to zaziveti? :)

ma nemoj mi reci da se finansiraju od karti za prevoz.
sverc komerc:cool:

Očekivala sam ovakav odgovor. :roll:
Kriminal u privredi je jedna stvar. Ako tako gledamo, onda ne treba ništa da se plaća pošto se deo novca neminovno dobavlja drugačije. Ipak, činjenica je da bi onda zavladao tek haos. Vaš odgovor je poput onog da deci nisu potrebne škole, već snalažljivost u životu, pošto je i onako sve pokvareno. A kakvom napretku se nadate vi bedni ljudi?

meni je drago da sam ispunila vasa ocekivanja.
ja,bedna zena,ne nadam se napretku ove jadne zemlje ni za 50 godina.parola-snadji se!

na tu parolu me je naterala drzava,zivot...ja sam 100% u pravu.
ljudi,lovite u mutnom,jer je to jedini nacin da prezivite.ne vredi biti posten u nepostenoj drzavi.

jos pitanja/cudjenja?

Ne. Nema mesta čuđenju. Nije vas takvom životu naterala država, već vaša nesposobnost. Ne samo vaša, već mase poput vas.Država ne postoji kao takva, već je čine ljudi. Ako ljudi govore da su bedni zato što ih je naterala država da budu bedni, onda zapravo govore da su bedni zato što su nesposobni i priznaju da pripadaju bednoj masi koja nema ni sposobnosti ni volje da promeni svoj život, odnosno državu. Naravno da nam neće biti bolje, a neće biti samo zato što vi i vama slični imate pravo glasa i snalazite se.

pazi..postoji i ono..da li je drzava dala mogucnost ljudima da se ispolje, da se zaposle,, da privredjuju?

Ne kažem ja da su ljudi nesposobni ako nemaju ono što im treba. Niste me shvatili. Naša država je nefukcionalna, činjenica. Ali problem je u narodu. Ne može preko noći, ali ako bi postojala volja i sposobnost promene, onda bismo za 50 godina ili 100, imali sjajnu državu. Mislim i pre, ali za sporaće poput nas i 100 je sjajna računica. Dakle, nije rešenje sutra, već je rešenje danas da se počne a završiće se za koju godinu/deceniju. Problem je u nestrpljivosti i nezrelosti. Naš svet bi da ne mrdne prstom a da dobije sve što mu treba. Zato i imamo na vlasti ljude koji su nesposobni. Biramo između nesposobnjakovića, vazda manje zlo. Rešenje je da se počne sa školovanjem ljudi za vlast. Neka se formiraju škole u kojima će se školovati budući državnici, pa neka najbolji vladaju i tada će se stvari rešavati. A da bi toga bilo, treba da se prizna da smo masovno nestručni, neobrazovani, zadrti i lenji. Sve se želi preko noći. Neko ko se juče ispilio već želi da bude vođa (ne mislim na godine, već stručnost). Promene se ne dešavaju brzo, već postepeno. Samo postepenim promenama menja se koren problema. Nemci kažu: langsam aber sicher. Zato kažem nesposobnost ljudi je dovela do nesposobne države. Da kritična masa podrži prave promene, desile bi se a ne bismo bili necenjeni, manje plaćeni ili neplaćeni, nezaposleni, dok su neki prezaposleni. Nije pojedinac koji se trudi kriv, već masa. A razmišljanje da: ništa ne može da se menja i da je sve u sranju pa daj još i ja da ga usranjim, pravi je način da se nikada ništa ne promeni.

Poslednja izmena:

Back