Da li rodjacima pozajmiti pare?

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja pozamljujem povremeno, ali ono sto je karakteristicno da niko nije ispostovao rok koji su sami odredili za vracanje. Sta cu, sacekam, nisam u toliko losoj finansijskoj situaciji.

Kад бих ја којим случајем позајмила нечији новац, не бих могла да спавам док га не вратим а то би се свакако десило и пре договореног рока.

pre mesec dana setila me se rodjaka( cujemo se jednom u 3 godine) i krece konfuzna prica sin se zaposljava ali nema za put.. bla bla a njen muz treba da prim ipenziju za par dana i vratice...Dosao sin dao sam mu , ne gleda me u oci kad prica ..i vise se ne javljaju ...Nije bogatstvo ali je princip .. ,nervira me taj cool odnos. Da li imate takve situacije i kako resavate?
Ne trazim niti pozajmljujem, to svima kazem u oci.
Zato me ne voli ni familija ni poznanici, samo najblizi njih dvoje, troje....
U kafani mogu dobiti pice ali ne i pare :super:

pre mesec dana setila me se rodjaka( cujemo se jednom u 3 godine) i krece konfuzna prica sin se zaposljava ali nema za put.. bla bla a njen muz treba da prim ipenziju za par dana i vratice...Dosao sin dao sam mu , ne gleda me u oci kad prica ..i vise se ne javljaju ...Nije bogatstvo ali je princip .. ,nervira me taj cool odnos. Da li imate takve situacije i kako resavate?
Drogira se i kocka cela porodica.

Ja pozamljujem povremeno, ali ono sto je karakteristicno da niko nije ispostovao rok koji su sami odredili za vracanje. Sta cu, sacekam, nisam u toliko losoj finansijskoj situaciji.

Kад бих ја којим случајем позајмила нечији новац, не бих могла да спавам док га не вратим а то би се свакако десило и пре договореног рока.
Ja na primer i ne očekujem da će baš da vrate na vreme jer oni koji pozajmljuju su obično u škripcu.
Ono što očekujem je da se ipak vrati. Sa nekim zakašnjenjem, ali da se vrati.
Nije problem i da zaboravim dug, ali to onda više govori o njihovoj ozbiljnosti kao ljudi.

Možda nisu kreditno sposobni.

Ваљда бар неко у тој породици ради.

Јој, сад ме подсети ..
Моја рођака је пре десетак година доживела шок. Неки њени тзв пријатељи који су својом глупошћу упропастили посао на више локација у граду тражили су јој позајмицу и то охохо велику.
Она у чуду - како бре, немам толико, аман!
Они њој - па дигни кредит.
Она њима - ко ће да ми то врати кад ви не радите?
Они њој - наша ћерка кад се запосли.

Јој, сад ме подсети ..
Моја рођака је пре десетак година доживела шок. Неки њени тзв пријатељи који су својом глупошћу упропастили посао на више локација у граду тражили су јој позајмицу и то охохо велику.
E ovo su te situacije...:whistling:
I nisu samo njoj tražili to je sigurno.:roll:
Koji je to bezobrazluk da joj traže da digne kredit.:roll::bljak:
Ja im se nakon toga ne bih ni javljao - da mi traže da dignem kredit zbog njih, vau.:roll:

Јој, сад ме подсети ..
Ma radi sigurno ali gladna usta ne znaju da se odriču nekih stvari...
U stanju su neki da kafu piju i puše cigare a da ne daju za hleb, mleko itd...
Evo ti cigare npr , svaki dan po 350din za 5 dana skoro 2000din, za te pare moze da se napuni kesa sa hranom.

Јој, сад ме подсети ..

pa imas dovoljno godina da si videla i osetila na svojoj kozi da neki
ljudi jednostavno nemaju osecaj "obraza" o sebicluku nema potrebe ni pricati ...

koji debili ...

E ovo su te situacije...:whistling:
I nisu samo njoj tražili to je sigurno.:roll:
Koji je to bezobrazluk da joj traže da digne kredit.:roll::bljak:
Ja im se nakon toga ne bih ni javljao - da mi traže da dignem kredit zbog njih, vau.:roll:

Одавно већ нису у контакту јер им се она начеститала матере том приликом. Толики безобразлук чак и та добра жена није могла да оћути.

nekako rodbina bas ume da bude bas kvarna, ne racunam tu najblize..tako da njih sto dalje iz zivota, a kamo li novcanika..

Не знам како ти али ја сам више добра доживела од неких комшија него од тзв рођака. Неко ко те зове само кад му нешто треба, мани ме..

Не знам како ти али ја сам више добра доживела од неких комшија него од тзв рођака. Неко ко те зове само кад му нешто треба, мани ме..
da, uglavnom zovu kad im treba, ovako su podmukli i vole da peckaju, i da...najvise ti izadje susret bas neko deseti od koga ne ocekujes ili ga i ne znas dobro.. ali sam primetila da vecina ima slicne situacije sa rodjacima..

Poznaniku sam uplacivala dopune jer mi je trebao kontakt sa njim`napisao (rekao ne secam se tacno) vratice ` zato sam cekala da vrati godinama(tri ako se dobro secam) ` kad najavih tuzbu e tad je bilo da sacekam osam dana - uplatio je hiljadu i po dinara.

Ogadio mi se zivot zbog toga `ako kaze da ce vratiti ocekujem da vrati ne ovo `tako da s' obzirom da je mnogo tesko vratiti pare bolje odbiti nego se nervirati zato sto nisu vracene?

Ali gde znam `sigurnije je kod advokata da ko ima para mnogo ode napise tamo kome je dao kad ocekuje vracanje te okaci na Instagram fejsbuk tviter ako nisu pare vracene da se zna?

Sta uradi ti,jesu vratili?

Poznaniku sam uplacivala dopune jer mi je trebao kontakt sa njim`napisao (rekao ne secam se tacno) vratice ` zato sam cekala da vrati godinama(tri ako se dobro secam) ` kad najavih tuzbu e tad je bilo da sacekam osam dana - uplatio je hiljadu i po dinara.
Ti si njemu uplaćivala pare jer je tebi trebalo da ga zoveš i imaš kontakt sa njim?!
Pa šta onda tražiš pare ako si sve to radila isključivo zbog sebe?!
I to još tako mizernu sumu od 1.500 dinara.
Tužba zbog toga?!
Wow!!
Neverovatno!:lol:

Dam onoliko koliko mogu da prežalim.
Ako mi ne vrati, da ne moram da ga jurim i da se ponižavam tražeći sopstveni novac

Jos uvek traje samo sto sam se ja ucutao kao i oni..Znam da je poceo da radi i da mora da prodje vreme dok ne primi platu ..pa kako bude.....ukapiraio sam da olako daju obecanja koja ne mogu da ispune i onda se uplicu i zapinju i tu je ustvari problem.Da ucutao sam i ostavio to po strani ..

Jedna osoba mi je dužna 50 evra posle mi je još dva puta tražila ali sam rekla da nemam i više ne traži, mislim da je to jedan od razloga što me ne gotivi ali taj grebator mi ništa ne znači u životu.
Malo je glupa situacija kad znaju da imaš a ti znaš da oni neće vratiti pa onda moraš da tražiš svoje, tako da nisam za pozajmljivanje novca.

Back