Da li rodjacima pozajmiti pare?

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam pozajmila od brata 150 evra zato sto ima dobru platu i bez reci mi dao, ali zato je sad na cekanju , ja znam da ima love, ali ja se pojedoh, posle kad mi bude zaista trebalo mozda mi nece dati, jer jbg ne mozes da vratis brzo jer ne radim. Dug je rdjav drug, jednom tako drug mi pozajmio à onda poceo da me smara, vrv da me ucenjuje, kad je video da ne moze na takav nacin d me zadrzava trazi nazad, ocekivao da se vidjamo, znate neki drugi cilj (kad sam mu rekla da imam decka, nije hteo da se cujemo) , jos jedan se ponudio da pomogne pazite 5000 evra, ko danas daje tolike pare a da nema krajnji cilj, oterala sam ga u tri lepe, pa makar crkavala vise necu od prijatelja("drugara'') da trazim nesto, ma i sitno, i sad opet sam u frci nekoj a znam da dug nesto najgore. Ima ljudi koji daju i ne traze nazad, prosto zavisi do osobe. To je ono kad te muka natera à posle placas ceh, dovoljno sto ti stoji to nad glavom. Znam coveka koji je pozajmio neki novac da plati cerki diplomski, sad taj deda trazi od njega da ga vozika, vodi po doktorima, da je uvek tu za njega jer mu ovaj dužan. Ponasa se ko zelenas. Nikad vise, ljudi ne prastaju i ponasaju se gore od zelenaša. Neka fala. Evo ti sto vole da opleve za velike pare ima ko nudi 5000 evra 😂 ja nisam bezobrazna, trudim se da u tome ispadnem postena i imam savest.

A jako postujem one koji zaiste vide da ti treba pomoc da izadjes iz nekog problema, a onda ne koriste to, kazu samo ti stani na noge, lako cemo.

Poslednja izmena:
pre mesec dana setila me se rodjaka( cujemo se jednom u 3 godine) i krece konfuzna prica sin se zaposljava ali nema za put.. bla bla a njen muz treba da prim ipenziju za par dana i vratice...Dosao sin dao sam mu , ne gleda me u oci kad prica ..i vise se ne javljaju ...Nije bogatstvo ali je princip .. ,nervira me taj cool odnos. Da li imate takve situacije i kako resavate?

Зови их и тражи новац назад, кажи да ти треба. Немој да прихватиш изговоре.

Pozajmim što da ne? Od familije nemam nikog bližeg. Ne znamo kakve koga muke i jadi ubijaju kad su došli dotle da posuđuju. Posudim a kad mogu da halalim i kažem ne vraćajte, to vam je od mene da se malo pogurate. Novac je ništa, danas imaš a sutra nemaš, svi ćemo mi Bogu na istinu sa rukama praznim i spuštenim niz skute.

Новац је зарађен крвавим радом и не даје се тек тако, офрље, само зато што ти је неко тражио. Разлог мора бити оправдан а рођак или пријатељ довољно близак.

Новац је зарађен крвавим радом и не даје се тек тако, офрље, само зато што ти је неко тражио. Разлог мора бити оправдан а рођак или пријатељ довољно близак.
Svako po svom nahođenju, ne govorim nikome kako da troši svoj novac a ja za sebe odlučim po savjesti.

Svako po svom nahođenju, ne govorim nikome kako da troši svoj novac a ja za sebe odlučim po savjesti.

Ово је тема о људима који не враћају. Очигледно ниси имала такво искуство јер да јеси не би била тако великодушна већ промишљена и опрезна

pre mesec dana setila me se rodjaka( cujemo se jednom u 3 godine) i krece konfuzna prica sin se zaposljava ali nema za put.. bla bla a njen muz treba da prim ipenziju za par dana i vratice...Dosao sin dao sam mu , ne gleda me u oci kad prica ..i vise se ne javljaju ...Nije bogatstvo ali je princip .. ,nervira me taj cool odnos. Da li imate takve situacije i kako resavate?
Ako imam poverenja u te rođake dao bih im pare na zajam. Ali ti valjda najbolje znaš kakvi su ti rođaci i da li treba da im daš pare na zajam. Moj ti je savet da ako nemaš poverenje u te svoje rođake nemoj da im daješ pare na zajam. Smisli neku priču tipa rado bih ti dao pare na zajam, ali eto baš sada nemam.

Samo sa ugovorom. Nemci kažu da se ugovor pravi sa ljudima sa kojima hoćeš da ostaneš u dobrim odnosima. Ne mora da bude zvanično overen nego se napiše na papiru ko, kome, koliko i do kad. Obe strane potpišu i molim lepo.

Ja dao jednom starom drugu 150 eura a nismo se gledali 5 godina, kao bila mu frka nekom ostao duzan bla bla a ima mnogo blizih ortaka od mene i bolje situiranih
Sad ocekujem opet da se ne vidimo toliko, neka su mu proste, samo da ga ne gledam vise
Po mom iskustvu ti koji ne vraćaju ne pozajmljuju nikad samo od 1 čoveka već imaju brdo dugova.
Evo, niti si najbogatiji niti si najbliži, ali došao je da traži 150 evra.

Ako je tebi tražio 150 evra, bližim je tražio više.

Ово је тема о људима који не враћају. Очигледно ниси имала такво искуство јер да јеси не би била тако великодушна већ промишљена и опрезна
"Što mi neko ne da 1.000 evra grom ga spalio?! Ja da imam ja bih dala..."

Meni je najjače kad krenu sa bapskim seljačkim kletvama.:malav: A bio je i takav slučaj.:lol:

Hvala ti . Ti si nepopravljivi optimista ali realnije od ovoga ne moze. Da se ne ponavljam mene nervira sto su sad bezobrazni,Propusten poziv ne moze da ne vidi...Ocekivao sam da se jave...nema veze okrecem na vedriju stranu pa za neko vreme (kad mi pukne ) zvacu ih ako se oni ne jave...Ruzan je osecaj kad imas zelju da nekog razumes i izadjes mu u susret a onda vidis da taj nema tu vrstu vrednovanja.Meni je dovoljno da su me pozvali i rekli "nesto je drugo iskrslo ,nisam u mogucnosti..." onda ne bi bila ova tema ..ovako osecem se kao na crtanom filmu kad onom lovcu izrastu usi..
Čim klinac nije imao hrabrosti ni da te pogleda u oči to znači da nije baš tako mala suma.
Jer kontam za 200 evra se ni ti ne bi cimao toliko.

Novac je ništa, danas imaš a sutra nemaš,
Ovo je malo neodgovorno. I ovo ti kažem bez želje da te kritikujem.
Upravo takvi ljudi su i više skloni da troše preko mere i nakon toga i da traže pozajmice.
Opet ne kažem da je to sa tobom slučaj ofc.
Ti si čak rekla da voliš da pozajmljuješ.

Po mom mišljenju prema novcu se treba odnositi vrlo odgovorno.
Takvo razmišljanje "imaš pare sada, sutra nemaš" obično znači da ga nemaš nikad i ništa i brzo sve potrošiš ako uopšte i zaradiš.
Jer oni koji rade i zarađuju ne bacaju to olako jer znaju koliko sati su se mučili da bi stekli to što imaju.
Okej, možda si ti drugačija.

Znam coveka koji je pozajmio neki novac da plati cerki diplomski, sad taj deda trazi od njega da ga vozika, vodi po doktorima, da je uvek tu za njega jer mu ovaj dužan. Ponasa se ko zelenas. Nikad vise, ljudi ne prastaju i ponasaju se gore od zelenaša. Neka fala
E vidiš, ja na primer nemam ovakvih iskustava. Po mom iskustvu ovakvi ne bi ni dali pare čak.

A jako postujem one koji zaiste vide da ti treba pomoc da izadjes iz nekog problema, a onda ne koriste to, kazu samo ti stani na noge, lako cemo.
I meni se ovo sviđa.
Ja sam pozajmila od brata 150 evra zato sto ima dobru platu i bez reci mi dao,
Rođenoj sestri 150 evra bi trebao da može da pokloni bez problema.
Dug je rdjav drug, jednom tako drug mi pozajmio à onda poceo da me smara, vrv da me ucenjuje, kad je video da ne moze na takav nacin d me zadrzava trazi nazad, ocekivao da se vidjamo, znate neki drugi cilj (kad sam mu rekla da imam decka, nije hteo da se cujemo)
Ološ.
jos jedan se ponudio da pomogne pazite 5000 evra, ko danas daje tolike pare a da nema krajnji cilj, oterala sam ga u tri lepe, pa makar crkavala vise necu od prijatelja("drugara'') da trazim nesto, ma i sitno, i sad opet sam u frci nekoj a znam da dug nesto najgore
Wow. Ovo je već ludilo! 5000 evra!
Ima ljudi koji daju i ne traze nazad, prosto zavisi do osobe. To je ono kad te muka natera à posle placas ceh, dovoljno sto ti stoji to nad glavom.
Ko ima para taj i ne traži nazad.

Ti si ih verovatno provukla kroz blato!:cool::mrgreen:

У питању је био мало већи износ, десило се одавно, баш одавно. Другарица са факса са којом сам планирала летовање ме замолила да уплатим и за њу па ће ми она то касније дати кад дође у Београд (из другог града је и тамо је била у том тренутку).
Шта рећи, испало је да је проблем био у томе што њени нису хтели да јој дају новац јер је окинула цео низ испита.
Ја све уплатила, исцедила своје родитеље и сад шта. На крају сам отишла код њених и измајмунисала их да је пусте да иде и да ми се врати новац. Присуствовала сам породичној свађи и осећала се као идиот.
На крају смо отишле и ето.

У питању је био мало већи износ, десило се одавно, баш одавно. Другарица са факса са којом сам планирала летовање ме замолила да уплатим и за њу па ће ми она то касније дати кад дође у Београд (из другог града је и тамо је била у том тренутку).
Шта рећи, испало је да је проблем био у томе што њени нису хтели да јој дају новац јер је окинула цео низ испита.
Ја све уплатила, исцедила своје родитеље и сад шта. На крају сам отишла код њених и измајмунисала их да је пусте да иде и да ми се врати новац. Присуствовала сам породичној свађи и осећала се као идиот.
На крају смо отишле и ето.
Ovo ipak nisu neki problematični ljudi već više studentska zezancija ispala.
Odgovornost je najviše bila na njoj i donekle i na tebi.
Roditelji plaćaju dečije zezancije.:malav:

Ovo je malo neodgovorno. I ovo ti kažem bez želje da te kritikujem.
Upravo takvi ljudi su i više skloni da troše preko mere i nakon toga i da traže pozajmice.
Opet ne kažem da je to sa tobom slučaj ofc.
Ti si čak rekla da voliš da pozajmljuješ.

Po mom mišljenju prema novcu se treba odnositi vrlo odgovorno.
Takvo razmišljanje "imaš pare sada, sutra nemaš" obično znači da ga nemaš nikad i ništa i brzo sve potrošiš ako uopšte i zaradiš.
Jer oni koji rade i zarađuju ne bacaju to olako jer znaju koliko sati su se mučili da bi stekli to što imaju.
Okej, možda si ti drugačija.
Vidi, kad prođeš u životu kao ja kroz sito i rešeto, rat, tešku bolest...shvatiš da su ljudi ono po čemu se mjeri bogatstvo. Daleko od toga da bih podijelila sve da ostanem na ulici ali što više daješ više ti se i vraća.

Back