Pitanje je apsurdno jer sama riječ 'osoba' predstavlja individualno iskustvo Sebe.
Zašto bi Kreator imao potrebu da kreira duplo, identično, iskustvo Sebe?
Čak i ako bi postojale paralelne projekcije (kao što uistinu i postoje) ne bi bilo razloga za postojanje dva identična doživljaja Sebe.
Paralelna projekcija postoji: 'stvar po Sebi' je jedna projekcija koja ima svoju predstavu kao paralelnu čulnu projekciju Sebe, kao onog KOJI već JESTE stvoren.
Dakle, u isto vrijeme dok se 'stvar po Sebi' stvara i manifestuje...njena predstava se stvara takođe i manifestuje se kao filtrirani odraz u ogledalu...koji predstavlja prevedenu i iskrivljenu istinu onoga što jeste.
Ali ova paralela služi Biću da doživi Sebe za ono što jeste kao i za ono što misli da jeste...stoga ne postoje čak ni u ovom slučaju dvije osobe već samo jedna...ona koja misli da jeste...to je jedina osoba ili ego. Ono što jeste 'stvar po Sebi' NIJE osoba već manifestacija Sebe kao pojavu...te ne misli već JESTE dok postaje. Osoba nije isto sa onim 'JA' KOJE JESTE. Osoba je predstava onoga što 'JA' JESAM. Kao takva, 'osoba' predstavlja memoriju proživljenog (slike doživljaja) dok 'JA' KOJI JESAM jesam onaj koji stvara kako i čin stvaranja u SADA. Dakle UVIJEK pa i dok stvaram u SADA JA JESAM JA...jer sve što JESTE, što stvara i što se stvara...JA JESAM.