Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Вртимо се у круг. Надам се да ме ти бар не оптужујеш као предходни колега...
Ne, imaš prava na svoje mišljenje, samo mi je žao ljudi koji su isključivi. Ja sam sva ova mišljenja pročitala, ako si pratio, složila sam se članicom o neujednačenosti obustava, ali ovo je moj lični stav i moji argumenti zašto protest.

Ne, imaš prava na svoje mišljenje, samo mi je žao ljudi koji su isključivi. Ja sam sva ova mišljenja pročitala, ako si pratio, složila sam se članicom o neujednčenosti obustava, ali ovo je moj lični stav i moji argumenti zašto protest.
Јел сам ја искључив? :lol: Па управо позивам на помирљив и разуман разговор ја вас не оптужујем разговарамо

Pa jesi pomalo isključiv ;) razgovaramo već danima, a ti ni minimum mogućnosti da je obustava opravdana nisi uzeo u obzir :(
Зато што по мени није оправдана и добро, можда сам прошле недеље био под мало већим утиском :mrgreen: али ја допуштам да ти мислиш да је оправдана...е сад види овог лика...он каже тебе боле уво за туђу децу. Одакле му бре то? То мени личи на Вучића и попојахаче из 1945. Шта са таквим да се прича а има их много на овом форуму са обе стране?

Наравно да није тако, систем закључивања ти је као код Вучића...

Nije problem, ja bih iskreno voleo da čujem i shvatim i taj treći stav koji nije ni Vučićev, ni studentski ali eto do sada niko nije uspeo da ga obrazloži na adekvatan način.

Poštujem ja da možda i nisi za Vučića a da ti takođe smetaju i studentske blokade, pa eto izvoli obrazloži nam šta bi ti uradio

Nije problem, ja bih iskreno voleo da čujem i shvatim i taj treći stav koji nije ni Vučićev, ni studentski ali eto do sada niko nije uspeo da ga obrazloži na adekvatan način.

Poštujem ja da možda i nisi za Vučića a da ti takođe smetaju i studentske blokade, pa eto izvoli obrazloži nam šta bi ti uradio
Овде разговарамо о деци и часовима. Ја подржавам студенте и њихове захтеве за правдом. Такође сматрам да као наставник не могу да преузимам толику одговорност да одлучим да туђа деца не треба да иду у школу наредних месец, два три. Ту одговорност морају да преузму родитељи и то написмено и оверено код нотара. А шта они раде? Митингују пре и после посла на који редовно иду и хушкају нас наставнике. Превелики је то терет за јадног и годинама понижаваног наставника. Ето ваљда сам сад био јаснији.

Овде разговарамо о деци и часовима. Ја подржавам студенте и њихове захтеве за правдом. Такође сматрам да као наставник не могу да преузимам толику одговорност да одлучим да туђа деца не треба да иду у школу наредних месец, два три. Ту одговорност морају да преузму родитељи и то написмено и оверено код нотара. А шта они раде? Митингују пре и после посла на који редовно иду и хушкају нас наставнике. Превелики је то терет за јадног и годинама понижаваног наставника. Ето ваљда сам сад био јаснији.

U normalnoj državi bi samo studentski protest možda bio dovoljan ali u normalnoj državi niko ne uzurpira Ustav i zakon.
To kod nas očigledno nije dovoljno jer sve što se desilo desilo se pod pritiskom, da nije bilo pritiska ovo bi davno bila bivša tema.

Koliko znam, u većini škola koje su u obustavi rada nastavnici imaju podršku roditelja, zaista ne znam kako je kod tebe.

U normalnoj državi bi samo studentski protest možda bio dovoljan ali u normalnoj državi niko ne uzurpira Ustav i zakon.
To kod nas očigledno nije dovoljno jer sve što se desilo desilo se pod pritiskom, da nije bilo pritiska ovo bi davno bila bivša tema.

Koliko znam, u većini škola koje su u obustavi rada nastavnici imaju podršku roditelja, zaista ne znam kako je kod tebe.
Није битно како је код мене у школи. Подршка није потребна већ одлука. Одлука тако што се кликне на срцуленце на вајбер групи није валидна одлука. Јел хоћеш да школе у које иде твоје дете не раде? Ок напиши написмено и овери код нотара и предај у школу. У зависности од тога би се свака школа организовала. Поновићу још једном ја сматрам да немам право да одлучим да ли туђе дете може или не може да иде у школу. Због ванредних околности разумем други став, не оптужујем их да су лоши људи или шта друго, можда се мало исмевам или углавном понавњам мој став и мишљење. Ако сам неког увредио извињавам се, занео сам се и није било намерно.

Није битно како је код мене у школи. Подршка није потребна већ одлука. Одлука тако што се кликне на срцуленце на вајбер групи није валидна одлука. Јел хоћеш да школе у које иде твоје дете не раде? Ок напиши написмено и овери код нотара и предај у школу. У зависности од тога би се свака школа организовала. Поновићу још једном ја сматрам да немам право да одлучим да ли туђе дете може или не може да иде у школу. Због ванредних околности разумем други став, не оптужујем их да су лоши људи или шта друго, можда се мало исмевам или углавном понавњам мој став и мишљење. Ако сам неког увредио извињавам се, занео сам се и није било намерно.

Izvini molim te KO JE PREKINUO NASTAVU U ŠKOLAMA; KADA I ZAŠTO

Da idemo ipak nekim redom, slažeš se

Onda koje spreman za pregovore mesto nje.

Očigledno niko, ne znam samo koje pregovore i o čemu

Situacija je ovde vrlo jasna

Trenutna Vlada u ostavci nije uspela da nađe način da reši zahteve studenata i zaustavi blokade i proteste
U međuvremenu je podnela i ostavku

O čemu pričamo, o kakvim pregovorima sa Vladom u ostavci, šta oni još mogu da ponude posle tri meseca nečinjenja

Ah da, u međuvremenu su priznali i da su do sada "tužiocima bile vezane ruke" što je vrlo šokantno i jako inkriminišuća stvar

Očigledno niko, ne znam samo koje pregovore i o čemu

Situacija je ovde vrlo jasna

Trenutna Vlada u ostavci nije uspela da nađe način da reši zahteve studenata i zaustavi blokade i proteste
U međuvremenu je podnela i ostavku

O čemu pričamo, o kakvim pregovorima sa Vladom u ostavci, šta oni još mogu da ponude posle tri meseca nečinjenja

Ah da, u međuvremenu su priznali i da su do sada "tužiocima bile vezane ruke" što je vrlo šokantno i jako inkriminišuća stvar
A misliš da može ovako 2,3,5,6 meseci.

Izvini molim te KO JE PREKINUO NASTAVU U ŠKOLAMA; KADA I ZAŠTO

Da idemo ipak nekim redom, slažeš se
Прво је кренуло колико се сећам један дан обуставе због плата и услова рада у првом полугодишту, после још који пут као подршка студентима. И ок то је било то, онда улеће озбиљнија прича и обустава до даљњег. Плате и услови рада више нису питање. Ако студенти очекују од наставника да не раде, ја их не подржавам у томе. Нису они баш тако паметни као што данас цела Србија, земља чуда мисли. Они су жељни правде, хоће подршку, у нечему могу да је добију, у нечем другом не! Реци ми твоју поенту пошто нисам разумео на шта циљаш.

SNS studenti.

1000012974.jpg

Ako želimo nešto da promenimo na bolje, potrebno je biti drugačiji od prethodnih...potrebno je biti pametniji, razumniji, iskreniji....pre svega shvatiti razmišljanje suprotne strane, bez tog razumevanja osuđeni smo na promene bez promena....ovo je tema gde treba da napišu mišljenje oni koji imaju osnovca, srednjoškolca, studenta među najbližima, ali ne, po običaju najglasniji su oni koji problem nisu ni osetili, samo sebe smatraju pametnijima...

Back