@ssmpmd žalosno je to što se desila tragedija u Novom Sadu i ubila 15 ljudi,na žalost unazad smo imali još tragedija i niko nije pokrenuo proteste.
Da ja sam roditelj devojčice od 13 godina.
Nije nikoga "ubila tragedija" nego ljudska pohlepa i nemar.
Moraš da razdvojiš nesrećne slučajeve od ubistva, nisu ti ljudi izginuli na livadi ili u nečijoj privatnoj kući, kafani, čemu god nego u državnom objektu koji je država upravo rekonstruisala i pustila u rad
Ne mogu da se mešaju babe i žabe, nije isto da je neki poludeli terorista došao i pucao na toj istoj stanici i pobio te iste ljude i ovo što se desilo. Epilog jeste isti ali su uzroci i krvici vrlo različiti
Da smo se mi matori pitali ništa se ni ovaj put ne bi desilo ali deca su nam očigledno mnogo bolji ljudi od nas i eto ne daju da prođe tek tako, pojeo vuk magarca. Neki njihovi vršnjaci su tamo zavek ostali i oni neće da puste da krtivci odu nekažnjeni. Zato su ta deca mnogo bolji ljudi od nas.
Možemo da ih podržimo, kao što je red i da se konačno u ovoj zemlji zna da ćeš odgovarati za kriminal i ubistvo ili da se pravimo da je sve u redu i čekamo da neko naš ili mi lično ostanomo jednog dana ispod neke nove nadstrešnice.
Ako tebi nije jasno o čemu se ovde radi zaista mi je žao, ali nemam neko razumevanje za tvoje stavove.
Uzmi pa jednog dana, samo jednog dana izađi sa studentima na blokadu, ćuti 15 minuta i pokušaj da razmišljaš isključivo o dušama onih koji su poginuli o bolu i patnji i svim prekinutim snovima i željama koje su imali. Nemoj da gledaš na sat nego razmišljaj 15 minuta o njima.
Posle se vrati da nastavimo diskusiju