Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Misliš li da ćeš lepše živeti ako nam daju otkaze? 😁 Jedino smo mi kočnica veselog života izgleda 🤣
Садашњи режим вам неће давати отказе, али ако дође нова власт, биће разних "реформи" у којима ће доста просветних радника остати без посла.Прво ће да претркељишу највеће букаче, да се обезбеде да не прођу као претходни режим.Тако је било и 2000-тих, букачи из 90-тих нису добро пролазили, прво су они добијали отказе из друштвених фирми.

Деца ће вам за сваку ситницу сазивати пленуме, и управљаће вам школама, пустили сте духа из боце, обиће вам се то о главу.

Не могу исту плату да имају учитељица и народни посланик, то никада нигде није било.
slažem se, ipak učiteljica stvara generacije koje razmišljaju svojom glavom i to bolje da bude što manje plaćeno i da joj se maksimalno otežaju uslovi za rad, kako bi narodni poslanici, čuj mene poslušnici, mogli i dalje neometano da ne razmišljaju svojom glavom

ali nerealni sektor... šta se sve ovde neće pročitati
znači prosveta, zdravstvo, policija, socijalni rad itd sve privatizovati da bi bili "realni"?
Od navedenih samo prosveta moze da obustavi rad bez ikakvih posledica po funkcionisanje sistema.
Ispitni rokovi realno i jesu nebitni, samo niko nece to javno da prizna. Filozofima mogu komotno da upisu desetke u indekse samo zato sto su upisali taj fakultet, diploma im je korisna koliko i gimnazijska.

slažem se, ipak učiteljica stvara generacije koje razmišljaju svojom glavom i to bolje da bude što manje plaćeno i da joj se maksimalno otežaju uslovi za rad, kako bi narodni poslanici, čuj mene poslušnici, mogli i dalje neometano da ne razmišljaju svojom glavom
Sta ste zapeli sa tim uciteljicama, kako su to bas nizi razredi osnovne kljucni za sve? :think:One su blize vaspitacicama nego ostalom nastavnom kadru.

Sto se tice placanja, kao sto sam pisao na ostalim temama - nastavnik matematike, fizike i hemije pomocu privatnih casova* sa lakocom zaradi progamersku platu. Oni cine veliki % zaposlenih tako da nije tacno da je taj posao slabo placen.

Drustvenjacima je premija ako uspeju da nadju stalno radno mesto, a u prosveti imaju sansu da uz staz i staresinstvo dostignu natprosecnu platu.

*i engleski Kinezima, sto moze svaki drustvenjak.

Poslednja izmena:
Овде разговарамо о деци и часовима. Ја подржавам студенте и њихове захтеве за правдом. Такође сматрам да као наставник не могу да преузимам толику одговорност да одлучим да туђа деца не треба да иду у школу наредних месец, два три. Ту одговорност морају да преузму родитељи и то написмено и оверено код нотара. А шта они раде? Митингују пре и после посла на који редовно иду и хушкају нас наставнике. Превелики је то терет за јадног и годинама понижаваног наставника. Ето ваљда сам сад био јаснији.
Слажем се потпуно.

И сматрам да у групи на виберу не можемо никакве одлике доносити у вези обуставе.

Wow, koja istorijska izjava :mrgreen: čitaš li malo parole studenta,koga oni jedino podržavaju??? Vas, koji mirno posmatrate i navijate iz svojih kancelarija ili nas, koji delima pokazujemo podršku toj deci? I kakve veze imaju deca sa našim otkazima, konkretno??? Molim te daj mi taj član zakona, hvala.
Ne mogu. Po starom i oprobanom prosvetarskom običaju sakrili su se iza dece.

Sleti malo. Meni je ceo ovaj cirkus jako zanimljiv i zanima me kako će se razrešiti.

Zanimljivo je da rektorat plenumašima nije odobrio odlazak u Niš. BG studenti više ne marširaju u ime BU već kao obični građani.
A tu informaciju si dobio, gde, tačno? Drago mi je što ti je zanimljivo u cirkusu, biće problem kada vas ubace kao klovnove da zamenite neposlušne učiteljice 🙄

На жалост.

Дакле група не може да служи као за гласање у вези обуставе школа да ли ће бити или неће.
Oni ne glasaju za obustavu već glasaju za podršku našim obustavama. Vidim neki i dalje vređanju roditelje koji drugačije misle, žalosno koliko su uspeli da podele i posvađaju narod, bravo za vladu :mrgreen:

Садашњи режим вам неће давати отказе, али ако дође нова власт, биће разних "реформи" у којима ће доста просветних радника остати без посла.Прво ће да претркељишу највеће букаче, да се обезбеде да не прођу као претходни режим.Тако је било и 2000-тих, букачи из 90-тих нису добро пролазили, прво су они добијали отказе из друштвених фирми.

Деца ће вам за сваку ситницу сазивати пленуме, и управљаће вам школама, пустили сте духа из боце, обиће вам се то о главу.
Ma da bre, do sada deca i roditelji nisu imali prava glasa, strogo su poštovali zakone i propise 🤣 je l u ovo poštovanje da unesem prebijanje zbog ocena, urgiranje preko kuma, svastike, sređivanje ocena, kupovanje diploma...? Bez posla neka ostanu nestručni, apsolutno sam za to.

Back