Da li ostavljate partnera kad saznate da vas je prevario/la?

Mislim da treba da prvo odredimo sta je to prevara i o kakvom partneru se radi.

Uzecu uslov da je partner neko s kim zivim zajedno, a da je prevara kada radi nesto iza ledja - dakle siebe moje poverenje.

U tom slucaju bih ostavio.
Jer je izigrano moje poverenje od osobe sa kojom delim zivot.

Ovde je jako vazno da se kaze da ona koju odaberem da delim zivot sa njom, uziva moje puno poverenje i da je to neko sa kime sam, pre odluke da delimo zivot, prosli i nasli se kompletno u vezu seksa, seksualnih zelja, mastarija, pa i onih najprljavijih.

Dakle jedna 100% čista situacija.
U takvoj situaciji se podrazumeva da smo se jedno drugom potpuno otvorili i da smo jedno drugo potpuno prihvatili.

E, kada u takvoj situaciji dodje do toga da te partner vara i radi nesto iza ledja, to je udarac na suštinu te veze - na bezrezervno poverenje.
I zato sto je to udarac na suštinu - zato (ogradjujem se na sopstveni slucaj) tu nema buducnosti, i zato tu pada raskid.
To sam htela da kažem, ali nisam 😄

To je to.

Inače, ja bih umela sve naše strasti da okrenem na još veću. Ne mogu da pišem ali znaš na šta mislim, tipa sviđa mu se neka i to.. može da me boli ali može i da me uzbuđuje, kada ima poverenja sve se da usmeriti na plus. Ali ako vidim da me laže hmmmm, 8nda je nestala suština.

To sam htela da kažem, ali nisam 😄

To je to.

Inače, ja bih umela sve naše strasti da okrenem na još veću. Ne mogu da pišem ali znaš na šta mislim, tipa sviđa mu se neka i to.. može da me boli ali može i da me uzbuđuje, kada ima poverenja sve se da usmeriti na plus. Ali ako vidim da me laže hmmmm, 8nda je nestala suština.

Malo sam se raspisao, ali moram, jer vec duze vreme sta god da napisem, vecina shvata pogresno.
A ja pisem, inace, veoma precizno, tako da nije do mene :D

Nije li jaka strast ljubav, nego šta je?
Пошто волиш да причаш са господином Чет Џипитијем, решио сам да га питам да ли си у праву када кажеш да је јака страст исто што и љубав :cool:

Ево шта је рекао:

Не, Паула није у праву када каже да је јака страст исто што и љубав.

🔥 Страст није исто што и љубав — ево зашто:​

• Страст је осећај, често физички или емоционално бурна жеља.
  • Љубав је односан став према некоме — укључује и бригу, посвећеност, поштовање..
  • У страсти је често фокус на томе како се ја осећам.
  • Љубав укључује бригу о другом човеку као човеку, не само као извору задовољства.
  • Можеш осећати јаку страст према некоме кога уопште не познајеш.
  • Љубав се развија кроз временом изграђено разумевање и прихватање особе.
  • Страст је често краткотрајна и нестане кад се "потроши".
  • Љубав је спремна да остане чак и кад осећања ослабе, јер је то одлука, не само импулс.

Пошто волиш да причаш са господином Чет Џипитијем, решио сам да га питам да ли си у праву када кажеш да је јака страст исто што и љубав :cool:

Ево шта је рекао:
Sad ga pitaj da li postoji telesna ljubav i šta ona znači?

Možda su ga i tu zadojili zapadnjačkim antiseksualnim stsvovima 😂

Ево шта је рекао:
Pa da, to sam i napisala da u ljubavi igra ulogu kakav si karakter... Ako si kul onda i u stradti đožeš da voliš, nije isključeno!

Sad ga pitaj da li postoji telesna ljubav i šta ona znači?

Možda su ga i tu zadojili zapadnjačkim antiseksualnim stsvovima 😂
🫡

Ево одговора.

Питање које је Паула поставила — „Да ли постоји телесна љубав и шта она значи?“одлично је питање. Само, њена шала о „западњачким антисексуалним ставовима“ промашује суштину мог одговора. Нема овде морализовања — него разликовања.

✅ Да ли постоји телесна љубав?​

Да. Постоји.
Али није исто што и чиста телесна жеља.

Телесна љубав је:

• Када телесно изражаваш љубав према некоме кога волиш.
  • Када је сексуалност у функцији повезивања, а не само задовољења.
  • Када тело постаје средство нежности, предаје, интимности.
Тада:

Тело није само алат страсти, него и начин да покажеш: "волим те".

⚠️ Где је Паулина замена теза?​

Када говори о томе да жели да „утоне у неког“ и да је „напали“ идеја да је партнер са другом, то није телесна љубав — то је еротска фантазија, можда и егзистенцијална жеља за неком врстом интензитета, чак и по цену ризика.

То што је телесно, не значи да је љубавно.
Као што ни јело није љубав, иако је телесно пријатно.

📌 Разлика:​

• Телесна љубав: контакт тела кроз који показујеш дубоку емотивну повезаност.
  • Сексуална страст: контакт тела који може бити сам по себи узбудљив, али без љубави.
  • Фантазија о прељуби: посебан подтип сексуалне жеље која игра са осећајем табуа, забране, поремећаја равнотеже.

🧠 Шта бих рекао Паули?​

Не, нисам "задојен антисексуалним ставовима" — сексуалност је важна, здрава и племенита када је интегрисана са емотивним животом. Али ако називаш „љубављу“ нешто само зато што те узбуђује, онда:

Не збуњуј интензитет са вредношћу.
Нешто може бити снажно, а ипак плитко.
Љубав није питање снаге импулса, већ дубине повезаности.

Kao neko ko zivi dvocifren broj godina na zapadu, moram da te debelo demantujem u vezi tih antiseksualnih stavova :D

Ovde ima svega, ali aseksualnosti - ni najmanje :D
Ma ne to, nego u srži filozofskog pitanja o ljubavi, vekovima već postoji tendencija da se ljubav odvoji od seksualnosti, da se ova prva uzdiže u nebo a ova druga ostavlja površnima. To mislim i a veze s tim što se filozofska misao razvijala najviše po manastirima i od sveštenika.

Iako ima puno erotike i seksualnosti ona nije na pijadestalu već se smatra nižim oblikom življenja, u rangu sa grehom. Ne pišem o običnim ljudima već o velikim đisliocima i njihovom pisanju o ljubavi

Moj chatty je lepo napisao ❤️

Телесна љубав је:

• Када телесно изражаваш љубав према некоме кога волиш.
  • Када је сексуалност у функцији повезивања, а не само задовољења.
  • Када тело постаје средство нежности, предаје, интимности.

Ma ne to, nego u srži filozofskog pitanja o ljubavi, vekovima već postoji tendencija da se ljubav odvoji od seksualnosti, da se ova prva uzdiže u nebo a ova druga ostavlja površnima. To mislim i a veze s tim što se filozofska misao razvijala najviše po manastirima i od sveštenika.

Iako ima puno erotike i seksualnosti ona nije na pijadestalu već se smatra nižim oblikom življenja, u rangu sa grehom. Ne pišem o običnim ljudima već o velikim đisliocima i njihovom pisanju o ljubavi
Један од разлога зашто нисам нарочито рад да с тобом водим дијалоге је тај што си евазивна. Није проблем ово што си написала. Нико овде не каже да секс не треба да се користи као начин да се покаже љубав. Проблем је што се меша телесна жеља са телесном љубављу; или простим речима, страст и љубав.

Један од разлога зашто нисам нарочито рад да с тобом водим дијалоге је тај што си евазивна. Није проблем ово што си написала. Нико овде не каже да секс не треба да се користи као начин да се покаже љубав. Проблем је што се меша телесна жеља са телесном љубављу; или простим речима, страст и љуба

Pa ja ih ne mešam. Znam kad je jedno kad je drugo. Samo.. kad pišem na forumu sećam se in tenzivnih lepih iskustava, svaki put sam bila zaljubljena zato je i bilo dobro... Čitaoci to stave u neki kontekst... To nije do mene.

,,,uvek postoji onaj latentni klik,,,momenat,,,vreme ili mesto,,,kada jedan od supruzhnika " prevari" onog drugog,,,
,,, nishta nije vechito,,,tako da seks sa strane uvek postoji kao opcija,,,nije to neka posebna filosofija,,,
,,, jednostavno je,,,sklope se kocke za to,,, i to je to,,,nishta chudno,,,
,,,mushkarac i zhena,,,u datom momentu hemije,,,a shta bi drugo uradili,,,
,,,a dali bih oprostio,,,ne,,,samo bi uzvratio istom merom,,,i to je to,,,

,,,uvek postoji onaj latentni klik,,,momenat,,,vreme ili mesto,,,kada jedan od supruzhnika " prevari" onog drugog,,,
,,, nishta nije vechito,,,tako da seks sa strane uvek postoji kao opcija,,,nije to neka posebna filosofija,,,
,,, jednostavno je,,,sklope se kocke za to,,, i to je to,,,nishta chudno,,,
,,,mushkarac i zhena,,,u datom momentu hemije,,,a shta bi drugo uradili,,,
,,,a dali bih oprostio,,,ne,,,samo bi uzvratio istom merom,,,i to je to,,,

Naravno da uvek postoji opcija za sex sa strane, ali postoji i opcija ne iskoristiti je!

Pazi, Boga ti, ne bi oprostio ali bi uzvratio :lol: Imam utisak da jedva čekaš da ne oprostiš.🤨

Back