Da li oprostiti prevaru? A ako jeste zasto?

• Začetnik teme Začetnik teme Zloca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nije ubilo ni mene ni njega...
i nikad nije bila emotivna prevara, "samo" sex
ono što je bilo važno je iskren razgovor, obrada, svega što je bilo i onda idemo dalje
svaki problem u našem 28 godina dugom zajedničkom životu smo rešavali iskrenim razgovorom i beskrajnom obostranom ljubavlju
valjda smo zato još uvek srećni zajedno
i ovo nije univerzalni recept-važi za nas, ne i za ostatak planete

Mogu samo da kazem..Svaka cast..
Kada bismo svi tako razmisljali..brakovi bi trajali, ne bi bilo toliko razvoda, toliko dece koja su "osudjena" da rastu bez jednog roitelja pored sebe ( zato sto je napr.tata popio neku vise, pa kresnuo tamo neku tetu, ili pao u iskusenje iz ko zna kog razloga,a mama saznala pa joj sujeta ponos ili sta li vec ne daju da predje preko toga..zar to nije malo sebicno kada su ljudi u braku i imaju decu? :)

Mogu samo da kazem..Svaka cast..
Kada bismo svi tako razmisljali..brakovi bi trajali, ne bi bilo toliko razvoda, toliko dece koja su "osudjena" da rastu bez jednog roitelja pored sebe ( zato sto je napr.tata popio neku vise, pa kresnuo tamo neku tetu, ili pao u iskusenje iz ko zna kog razloga,a mama saznala pa joj sujeta ponos ili sta li vec ne daju da predje preko toga..zar to nije malo sebicno kada su ljudi u braku i imaju decu? :)

Je l' isto vazi i za mamu? Ono mama malo vise popije kresne se sa nekim tamo komsijom npr. pa kad tata sazna treba da proguta ponos i predje preko toga ili je to nebitno samo za muskarce?

Je l' isto vazi i za mamu? Ono mama malo vise popije kresne se sa nekim tamo komsijom npr. pa kad tata sazna treba da proguta ponos i predje preko toga ili je to nebitno samo za muskarce?

I ako sam zena, moje misljenje je da muska i zenska prevara nemaju istu tezinu..
Jednostavno kod muskaraca moze da bude i samo fizicko zadovoljenje, a zene kada varaju , varaju obicno i srcem..Tj, u vecini slucajeva ( osim mozda ninfomanke) u pitanju su i mnogo dublje emocije
Uostalom, iz iz primera iz svog okruzenja i raznih prica dosla sam do zakljucka da muskarac retko rastur brak i ostavi svoju zenu zbog druge zene,a zene kada prevari ne-retko "odlepi" potpuno pa se odluci i za razvod...
Sve to je jos jedan dokaz da muskarac moze prevaritii i bez emocija
ps..ne branim muskarce naravno,niti odobravam prevaru, ali ako vec do nje dodje, treba situaciju sagledati sa svih strana..Pogotovo ako su ljudi u braku..Onda tu vise nisu samo licni interesi i osecanja u pitanju vec i interesi i osecanja dece..

I ako sam zena, moje misljenje je da muska i zenska prevara nemaju istu tezinu..
Jednostavno kod muskaraca moze da bude i samo fizicko zadovoljenje, a zene kada varaju , varaju obicno i srcem..Tj, u vecini slucajeva ( osim mozda ninfomanke) u pitanju su i mnogo dublje emocije
Uostalom, iz iz primera iz svog okruzenja i raznih prica dosla sam do zakljucka da muskarac retko rastur brak i ostavi svoju zenu zbog druge zene,a zene kada prevari ne-retko "odlepi" potpuno pa se odluci i za razvod...

ps..ne branim muskarce naravno,niti odobravam prevaru, ali ako vec do nje dodje, treba situaciju sagledati sa svih strana..Pogotovo ako su ljudi u braku..Onda tu vise nisu samo licni interesi i osecanja u pitanju vec i interesi i osecanja dece..

Opet predrasude i samo predrasude. Tri godine pisem da znam da je mnogo zena koje prevare jer zele avanturu i jer zele seks ne vezujuci se emotivno a jos je vise muskaraca koji i te kako vole svoje ljubavnice cak toliko da neretko ostave i zenu i decu i odluce se za zivot sa njom.
Samo koreni patrijarhalnog vaspitanja namecu ovako shvatanje preljube. Zena si i pre svega treba da si srce, muskarac si pa da bi to bio u pravom smislu reci ima da se vodis samo k... a nikako da priznas ili ne daj Boze pokazes svoju ranjivu, emotivnu stranu. Istog momenta bio bi p.... a zena koja prizna svoju seksualnost bez emocija postala bi u ocima sredine ku.rva.

Danas smo barem u 21.-om veku i ne vidim zasto bi se "razlicitim" merilima merilo. Ili sam zalatuao na pogresno podneblje:eek:
A tebi veliki pozdrav:D:cvet::dzentlmen:

Znam u kom smo veku ali sam sigurna da su jako retki oni koji na musku i zensku preljubu gledaju isto. Naravno da razmisljam i pisem bas ovako kao ti, ali priznajem da se cesto uhvatim kako ne verujem sama sebi.
Mislim da je razlika u shvatanju preljube izmedju polova ta da muskarci lakse oproste emotivnu a zene fizicku prevaru (naravno da ne tvrdim da je pravilo) i to bi trebalo biti to mada...

koliko se ja razumem u tu tematiku, u 90% slucajeva hebe prilika..
dakle, ako se ili mama ili tata nadju na sluzbenom putu , pa jos pripiti, pa jos sa nekim koga su uvek gledali krajickom oka onako, ee..tesko da tu ima neke razlike u tome sta se u tome trenutku desava i kojim delom tela se misli..odnosno dela.
bilo bi lepo imati muda i reci> znas, ja ne mogu da budem veran, ali ne ocekujem ni od tebe da budes. trudicu se da te ne zamaram time, a i tebe molim isto..
da li je zaista istina da bi muskarac lakse podneo da mu zena voli nekog drugog, nego da se sa njim hebe?:think:
misim, kontam da ima takvih muskaraca, ali nekako ne mogu ipak da prihvatim to kao pravilo...

Hm zanimljivo znaci muskarci da se prizna prevara (zbog dece e povraca mi se)
A zeni ne jer se zaljubila???
Inace mislim da pola vas sto ne bi oprostili Ken.jà ili laze ili nema pojma sta prica jer znam brdo prica Gde je prevara otkrivena ( mnogo je vise prica o prevari Ali eto Neke busu otkrivene) i do razvoda Nije doslo
Sto je i normalno
Ali volite da se kurobecate :lol:
Sta je bre jedna noc, jedna aventura u odnosu n'a sve sto mi je taj isti covek Dao
Stavio pénis u tudju vaginu? A sto me je cekao svaki put kad Sam radila nôcnu u pricaonici pa pesaka vracar- kneza milosa? Sto me cekao rucak svaki put, sto je prao Moju povracku kad Sam bila bolesna,sto je ...

Back