Da li oprostiti prevaru? A ako jeste zasto?

• Začetnik teme Začetnik teme Zloca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prevara ...shta je to ...neko je bio sa nekim drugim ..drugom....
Oprostiti ...nekom ...shto je bio .sa nekim drugim... sta tu ima da se oprashta ..pa niko nikom ne moze da naredi shta ce da radi...
Mogu samo da razmishljam dali i dalje mogu da budem sa tom osobom...koji su razlozi koji su naveli osobu koja je samnom da to ucini...
Dali su razlozi u vezi samnom ili to samnom nema nikakve veze...dakle dali je osoba koja me je prevrila to ucinila zbog mene ili je to uradila iz nekog razloga koji je vezan za nj samu...
Ako sam ja razlog prevare tj. ja sam svojim ponashanjem doveo do toga ...(moja prevara , zanemarivanje partnera..veze , braka..otudjenost sa partnerom i itd..) onda nemam sta da oprashtam.... samo mmogu da pitam dali je to nacin da se takve stvari reshe...
Ako razlog prevare lezi u osobi koja je to ucunila..onda ja opet nemam shta tu da trazim... ona je ta koja ce da zna dali ce to opet da uradi ili ne...

Sta je sustina ....Hocu da kazem ..mogu da oprostim ili ne ... to je najmanje bitna stvar...ako je prevara ujedno i zdaja...tu vishe nema zajednickog zivota ...ako je samo obicna prevara.... onda mozemo da pricamo na tu temu ...jer mislim da je poenta da nije bitan u celoj stvari onaj ko je prevaren vec onaj ko je prvaru i ucinio...

Prevara ...shta je to ...neko je bio sa nekim drugim ..drugom....
Oprostiti ...nekom ...shto je bio .sa nekim drugim... sta tu ima da se oprashta ..pa niko nikom ne moze da naredi shta ce da radi...
Mogu samo da razmishljam dali i dalje mogu da budem sa tom osobom...koji su razlozi koji su naveli osobu koja je samnom da to ucini...
Dali su razlozi u vezi samnom ili to samnom nema nikakve veze...dakle dali je osoba koja me je prevrila to ucinila zbog mene ili je to uradila iz nekog razloga koji je vezan za nj samu...
Ako sam ja razlog prevare tj. ja sam svojim ponashanjem doveo do toga ...(moja prevara , zanemarivanje partnera..veze , braka..otudjenost sa partnerom i itd..) onda nemam sta da oprashtam.... samo mmogu da pitam dali je to nacin da se takve stvari reshe...
Ako razlog prevare lezi u osobi koja je to ucunila..onda ja opet nemam shta tu da trazim... ona je ta koja ce da zna dali ce to opet da uradi ili ne...

Sta je sustina ....Hocu da kazem ..mogu da oprostim ili ne ... to je najmanje bitna stvar...ako je prevara ujedno i zdaja...tu vishe nema zajednickog zivota ...ako je samo obicna prevara.... onda mozemo da pricamo na tu temu ...jer mislim da je poenta da nije bitan u celoj stvari onaj ko je prevaren vec onaj ko je prvaru i ucinio...

samo je problem u tome sto prevara jeste uvek i izdaja.

za prevaru je potrebno da se na bilo koji nacin ``poremeti`` odnos koji su partneri do tada imali.

prevara nije samo kres sema.
prevara je i kad se sa drugom osobom zblizavate pricajuci joj i savetovajuci se sa njom o problemu koji imate sa svojim partnerom.

izdaja je jer onaj koji se upusta u prevaru problem ``resava`` na taj nacin, ne pokusavajuci da to sto ne funkcionise u vezi raspravi sa partnerom ili istu tu vezu prekine pre nego sto se upusti u sledecu.

svaka prevara je pandorina kutija.

ni onaj ko vara, ni onaj ko je prevaren ne osecaju se zbog toga dobro.

a ako se osecaju - onda sa njima nesto nije u redu.

Poslednja izmena:
za prevaru je potrebno da se na bilo koji nacin ``poremeti`` odnos koji su partneri do tada imali.

izdaja je jer onaj koji se upusta u prevaru problem ``resava`` na taj nacin, ne pokusavajuci da to sto ne funkcionise u vezi raspravi sa partnerom ili istu tu vezu prekine pre nego sto se upusti u sledecu.

hvala ti dive. ovo je ujedno i moj odgovor na afroditin post. pandorina kutija.
i ne, ja ne kazem MISLIM zato sto ne znam sta bih, vec zato sto sam u dosadasnjim slucajevima prevare oprostila nikad i takodje se nisam pokajala zbog tih odluka.

ali gledam oko sebe, imam drugaricu koja je pokusala da prevari decka kada se osetila zapostavljenom... za nju znam da ga voli, i zamisljam kako je moguce upropastiti odnos cak i ako ljubavi ima... suptilne su to stvari, ma koliko cvrste bile... pandorina kutija je prava rec... sta iz nje izadje u kutiju se vise ne vraca.

Alya....sve se svodi na to.
Samo ako hoces ili želiš da vidiš.
Ja samo ne ulepšavam stvarnost, ni život ni prirodu.
I nije to izgovor, nego je tako.
Kao što je izgovor da se sexaš zato što nekoga jako voliš, a ne zato jer osećaš potrebu da se sexaš.
A potrebu ti je dala majka priroda i to da bi se vrsta nastavila.
Samo pogledaj šta se u prirodi dešava između polova i naći ćeš obilje zapanjujućih sličnosti.
S tom razlikom što je kod ljudi sex i zadovoljstvo i što se odavno ne sexamo samo da bi produžili vrstu

Sta sad tom izjavom zelis da saopstis? Da se u ljubavi, zajednickom zivotu, vezi, braku sve svodi samo na seks? Kao muskarac kre*se po nagonu a zena iz ljubavi....:hahaha: da muskarac zaista upraznjava seks samo nagonski ne bi birao koju ce da yebe...ne bi bila bitna kilaza zene, velicina dupeta, grudi, miris kose i sl.. Zar petao bira kokosu po velicini i mekoci perja...:lol: niti bi bilo bitno gde ce to da radi ( ljudi bi nekontrolisano upraznjavali seks bilo gde, pa i na sred ulice gde ima i ljudi )..
Naravno ljudi smo donekle slicni zivotinjama ali imamo mozak...i kakav je to muskarac koji ne moze da kontrolise svoj nagon...nebitno sta je u pitanju...onaj koji ne moze da se odupre prevari, tesko moze i da se odupre ostalim niskim strastima kao sto su pretiravanje u jelu, picu, kockanju, trosenju....isto vazi i za zene...covek je vladar svojih misli i emocija..

A potrebu ti je dala majka priroda i to da bi se vrsta nastavila. S tom razlikom što je kod ljudi sex i zadovoljstvo i što se odavno ne sexamo samo da bi produžili vrstu

Da bi se vrsta nastavila? Koja? Zar ne milslis da ima ljudi i previse na ovoj planeti? Cemu poplave i sl...? I opet tvoja teza o produzivanju vrste pada u vodu...jer je ljudima seks i zadovoljstvo ( uzivaju u milovanjima, poljupcima itd..-dok ja ne videh jos da petao kokosku "mazi" ) uostalom i u prirodi postoje vrste zivotnija koje imaju jednog partnera citav svoj zivot......sto nas opet vraca na to da prevara zavisi od karaktera ( dar majke prirode - bices zenskaros ili ne ), vaspitanja i sl..

I kad neko prevari, prevari zbog sebe...problemi u vezi su samo povod da do prevare jednog dana mozda dodje....

Pojedini muskarci su bas smesni i nikako da skontaju da im to poredjenje sa zivotinjama na mnogim bitnim poljima donosi vise stete no koristi...muskarci ste sami stvorili feminizam...bem ti...kud ide ovaj svet...jedva da mozes nac neku normalnu vezu brak....:dash:

prevara nije samo kres sema.
prevara je i kad se sa drugom osobom zblizavate pricajuci joj i savetovajuci se sa njom o problemu koji imate sa svojim partnerom.

Znash sta je za mene bitno kod tih stvari...i kad je izdaja a kad nije...
Ako sam nekom dao do znanja da je osoba koja mi se svidja jako i da sam siguran da zelim biti sa njom i zanam da ona isto to oseca....i ako je u takvoj situaciji prevarim... to jest..budem sa drugom osobom onda je to klsicna izdaja...
U situaciji da ne postoji neshto odredjeno i konkretno shto kazuje da je veza bash ozbiljna moze da se desi da budem sa nekom drugom osobom i to za mene nije izdaja ...prevara da
Uzivotu sam bio i izdan i prevaren ..ali nikad nisam izdao nikoga ..to zasigurno..
prevario mozda jesam ..ali mislim da niko nije bio povredjen zbog toga neshto posebno...

Mislim da su osobe kooje su sklone izdaji ili prevari ...iskompleksirane osobe..i nezrele licnosti koje to skoro uvek rade smishljeno da bi potvrdili sebe time shto ce nekog povrediti... I to sto su kod mene zavrshile emisiju nije zbog samog cina prevare vec ..zbog sklopa mentalnog koji imaju...
P.s. usudjujem se da ti kazem da mi se svidja kako razmisljash...;):bye:

Znash sta je za mene bitno kod tih stvari...i kad je izdaja a kad nije...
Ako sam nekom dao do znanja da je osoba koja mi se svidja jako i da sam siguran da zelim biti sa njom i zanam da ona isto to oseca....i ako je u takvoj situaciji prevarim... to jest..budem sa drugom osobom onda je to klsicna izdaja...

na ovo sam mislila..boli do neizdrza..

U situaciji da ne postoji neshto odredjeno i konkretno shto kazuje da je veza bash ozbiljna moze da se desi da budem sa nekom drugom osobom i to za mene nije izdaja ...prevara da
Uzivotu sam bio i izdan i prevaren ..ali nikad nisam izdao nikoga ..to zasigurno..
prevario mozda jesam ..ali mislim da niko nije bio povredjen zbog toga neshto posebno...

Mislim da su osobe kooje su sklone izdaji ili prevari ...iskompleksirane osobe..i nezrele licnosti koje to skoro uvek rade smishljeno da bi potvrdili sebe time shto ce nekog povrediti... I to sto su kod mene zavrshile emisiju nije zbog samog cina prevare vec ..zbog sklopa mentalnog koji imaju...
P.s. usudjujem se da ti kazem da mi se svidja kako razmisljash...;):bye:

eto jedne dobre stvari kod ovako izdajnicke teme;)

Back