Da li oprostiti prevaru? A ako jeste zasto?

• Začetnik teme Začetnik teme Zloca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jeste,niko ne oprasta :roll:
pre neku nedelju mi plakala jedna,decko me vara moram da raskinem cim pribavim dokaze,kod mene je to neoprostivo
pitam je juce sta je bilo kaze ebiga pribavila sam dokaze,ali sam resila da mu oprostim,pa ako me opet prevari onda cu da ga ostavim
:lol:
ja bih oprostila,mislim nema sta da ocu morala bih inace bih ispala stoka

ma ti si super kakih ima!

Znam da je teško ,ali mislim da je u nekim situacijama potrebno naći snage i oprostiti. Da ne tupim previše,mislim da ste svi ili bar većina,gledali "Sex i grad",e očigledan primer kad je prevara "opravdana" je Mirandin Stiv. Ljudi uskraćivala mu je pažnju ,maženje i sex 6 meseci i ona tu uopšte nije videla svoj udeo???? Pa izvini molim te! Kad je ostala gluva na njegove vapaje on je uradio najbolje što je mogao,bio s drugom ,ali joj ipak priznao jer je i dalje hteo da STVARNO ostane sa njom ,a ne samo formalno. Eto,ja tako mislim. Svet nije crno-beo,ima mnogo nijansi između.

Jedno je prica (lekcije, prenemaganja, JA nikada) a drugo zivot. Ne postoji bice koje nije bilo u situaciji da "napravi" prevaru-svesno, nesvesno, u zanosu. Nije samo goli seks prevara. Veca prevara su misli upucene nekoj drugoj osobi dok lezis, dok se mazis i vodis ljubav sa "voljenom", dok setas gradom sa devojkom, zenom, mladicem odnosno suprugom a pogledima i mislima si negde daleko. Prevara je trenutak, ako iza njega ne stoje dublji razlozi-losa veza, brak, maltretiranja... koji "naleti", iskoristi se a u (ne)retkim slucajevima postane realnost.Komentar DA, osuda NE, jer nikada se ne zna da li ce i nas to jednog dana zadesiti.

Jedno je prica (lekcije, prenemaganja, JA nikada) a drugo zivot. Ne postoji bice koje nije bilo u situaciji da "napravi" prevaru-svesno, nesvesno, u zanosu. Nije samo goli seks prevara. Veca prevara su misli upucene nekoj drugoj osobi dok lezis, dok se mazis i vodis ljubav sa "voljenom", dok setas gradom sa devojkom, zenom, mladicem odnosno suprugom a pogledima i mislima si negde daleko. Prevara je trenutak, ako iza njega ne stoje dublji razlozi-losa veza, brak, maltretiranja... koji "naleti", iskoristi se a u (ne)retkim slucajevima postane realnost.Komentar DA, osuda NE, jer nikada se ne zna da li ce i nas to jednog dana zadesiti.

Da, život i mi smo baš takvi. U svom sam braku doživjela prevaru - rastali smo se davno - i to je doista nešto što nikome ne bih željela da se dogodi, teško se nakon toga sastaviti i ići dalje, i još k tome naći novi život možda. Meni je uspjelo dugim vremenom i s pomoći prijatelja. Tvrdila sam da je prevara nešto najgore što zadesiti može. Pa mi se dogodilo da se, ja slobodna, zaljubim u osobu u braku (doduše, lošem i prijateljskom kako se to kaže, ali u braku) sasvim i cijelim životom. Ne znam što bih, da ne varamo treću osobu, ali toliko volim da nisam ni mislila kako je to moguće. Tko smo uopće da možemo suditi...

Kada se poteže pitanje prevare, uglavnom smo svi uglavnom pri stavu: "Nema šanse, neoprostivo!". Takođe, ukoliko neko nama blizak bude prevaren, mislim da često umemo da se postavimo kao savetodavci, odgovaramo, ne prihvatamo,, "ako te prevari jednom, i oprostiš, uvek će te varati" i ostalo.

Međutim, moje je mišljenje da je najlakše biti u tuđoj koži koja ne peče nas. Da je najlakše drugom dati savet koji smatramo da je lako realizovati. Ali, dok se nama ne dogodi, sve to ostaju samo priče. Sasvim je u redu imati stav o prevari, opraštanju, ali kako ćemo postupiti zavisi od situacije koja nas zadesi.

Nije mi se dogodilo da budem prevarena. Ili, da kažem bolje, nije mi se dogodilo da saznam ukoliko sam bila. I zasita, kada se zaista zamislim u toj situaciji, ne znam kako bih postupila. Sada mogu da govorim jedno, ali mislim da je to drugačije kada na koži osetiš izdaju. Možda zaista ne bih oprostila, možda bih ipak prešla... ne znam, najiskrenije. U jedno sam sigurno, nipošto se ne bih osećala lepo, već veoma loše, izdano, iznevereno, razočarano.

Vernost je stvar odluke, čovek odlučuje hoće li ili neće biti veran svom partneru.

U svakom slučaju, nakon toga, šta god odlučili moramo znati šta ćemo i kako ćemo dalje.

Tako bi teško bilo prihvatiti da nisi više (ili bar na momenat) centar njegovog sveta?

Не ради се о томе да бих тешко прихватила већ да једноставно сматрам превару понашањем карактеристичним за људе слабог карактера а са таквима нећу да имам посла ;) Код мене се то зна од првог дана.

Ако му нешто не одговара може да се изјасни па ћемо видети шта ћемо даље ;) Све могу да разумем али не толеришем да ми се ради иза леђа јер су код мене увек све карте отворене и максимално сам искрена. Није битно да ли је то секс, емотивна веза, дописивање, ватање, дружење или било шта друго, чак невезано за мушко-женске односе ....... нервира ме и не толеришем понашање у коме ме неко гледа у очи и не говори ми да ми нешто ради иза леђа. Чим то откријем са том особом сам завршила за сва времена.

Везано за брак имам сличну ситуацију ;) Не знам да ли има преваре, немам доказа, али ми се не свиђа како се понаша тако да ћемо се раздружити, деца иду код мене а он нека ужива :)

Poslednja izmena:
Не ради се о томе да бих тешко прихватила већ да једноставно сматрам превару понашањем карактеристичним за људе слабог карактера а са таквима нећу да имам посла ;) Код мене се то зна од првог дана.

Ако му нешто не одговара може да се изјасни па ћемо видети шта ћемо даље ;) Све могу да разумем али не толеришем да ми се ради иза леђа јер су код мене увек све карте отворене и максимално сам искрена. Није битно да ли је то секс, емотивна веза, дописивање, ватање, дружење или било шта друго, чак невезано за мушко-женске односе ....... нервира ме и не толеришем понашање у коме ме неко гледа у очи и не говори ми да ми нешто ради иза леђа. Чим то откријем са том особом сам завршила за сва времена.

Везано за брак имам сличну ситуацију ;) Не знам да ли има преваре, немам доказа, али ми се не свиђа како се понаша тако да ћемо се раздружити, деца иду код мене а он нека ужива :)

Uopste se ne slazem da su ljudi koji varaju slabog karaktera. Mnogo je raznih razloga za prevaru i tu svako ima svoj stav.
Ali, voleo bih da gresim, ja imam utisak da je kod tebe sve crno ili belo? Jesi li videla dugu? Ako je tvoj muz mozda i varao, nisi li mozda bas ti razlog tome (takva kakva si)?
Ako bih ikada posumnjao prvo bih razloge trazio u sebi a ne u svojo supruzij. Na kraju, prevara je tek samo poslednja kap u casi. Ili pretposlednja:)))
Pozdravljam tvoj stav da sve otvoreno i u lice resavas. Cenim!

Back