prevencija
Zainteresovan član
- Poruka
- 172
Dobila sam neku informaciju da je danas logopede obarala na nekim pitanjima kojih nema u skripti?Jel tacno to?
Jeste.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobila sam neku informaciju da je danas logopede obarala na nekim pitanjima kojih nema u skripti?Jel tacno to?
Ja sam surdo i polagala sam juche, jer je prekjuche kasnila 3 sata, pa nisam stigla... Opushteno je skroz... Jedino shto moze da was zezne to su pitanja sa predawanja - tiflologija...
Kao shto reche jedna koleginica - shta se pishe Brajewim pismom, centralni wid, shirina widnog polja, shta je potrebno za normalan wid, i iz logopedije - osnowni glas... Ukoliko prichate sigurno i samouwereno - nece wam, sigurno, postawiti potpitanje, ali, ukoliko widi da zamuckujete i, ako ste pogreshno neshto rekli tj. permutowali - hoce... Meni su bila pitanja tiflologija, predmet i zadaci i koje ponashanje se smatra dewijantnim... Ulazi po was 12... Pitanja izwlache prwih 6 studenata - imate wremena i da razmislite, kada oni zawrshe, ispred nje seda drugih 6 studenata i swe tako... :]
Ne dozwolite da was trema sawlada, samo opushteno... Hmm, jer pored toga shto was asistentkinja glada onim njenim urokljiwim, fijuu ochima - nema razloga za strah... :]
Srecno... Pozz... :]
e,hvala mnogo!!! jel se definitivno ulazi po broju indexa?
Znaci, ti izvukla pitanja koja covek moze da odgovori, a da nije ni cuo za ovaj fax! Jos nisi ni ubola logo, al' cestitam na uspehu i to sve..
Aman sta se bre pise tim brajevim pismom, i kakav osnovni glas?![]()
A reci mi jos jel pravi neke pauze i koliko ljudi u proseku ispita za sat vremena?
Naravno....
Brajeva azbuka se sastoji od 6 tacaka,koje su rasporedjene u dve kolone po 3 tacke. kombinacijom ispupcenih tacaka,kojih ukupno ima 63,dobijaju se pojedina slova. znakovi interpunkcije rasporedjeni su u dve kolone po 2 tacke. znakovi za brojeve i matemat. f-je doziveli su nekoliko modifikacija. slepi pomocu cula dodira,jagodicom desnpg kaziprsta citaju s leva nadesno,a pisu s desna nalevo.....
GLAS je najmanja akusticka jedinica koja nastaje izdisajem i treperenjem glasnih zica
p.s. Za Brajevu azbuku sam ja nasla na net-u,ali ne znam sta bi drugo moglo da bude.
Nema nikakwih pauza... Pita te swega 5-10 min... Brzo ide...
I jel moze da se pise koncept ili ne?
Ne moze, ali imash wremena da razmislish... Dobijesh dwe definicije - nije ti ni potreban koncept... To su samo dwe rechenice...
Btw... Shto se tiche logopedije, wishe je bilo pitanja tipa shta je mucaje i wrste ili shta je afazija i wrste ili shta je alalija i wrste... Tu samo treba da kazesh definiciju i da kazesh kako se deli, ali ne i da swaku objashnjawash... Bile su tahilaliju i bradilalije i afazije, ali, to mozesh i swojim rechima, ne mora bash swe kao u skripti... U principu ako se nauchi, uopshte nije problem...
Kolega, saswim je swejedno koje sam pitanje izwukla, kada sam, isto kao i ti i swi ostali, morala da nauchim swe... :]
Again... Srecno... :]
Hvala ti
Do koliko sati traje ispit?
Btw... Pazite kako izwlachite pitanja... Swe shto wam ispadne - odgowarate i na to...
Brajewim pismom se pishu - slowa, bojewi, hemijski i fizichki elementi, znakowi interpunkcije i note... :]
Ovo nisam razumela![]()