Da li nas je Bog zaista poznavao pre nego sto smo se rodili?

A šta se dešava sa dušama koje kažu: Neću na ispit, mnogo mi puca ektoplazma za taj tvoj test?

Znači, pristanemo na test, pa zaboravimo da smo pristali i onda neko dođe i kaže da smo na testu. I čudi se što mu ne veruju jer se ne sećaju da su prihvatili bilo kakav test. Kakva gomila budalaština. :hahaha:

Kako po prvi put kada nas je već jednom pitao da li hoćemo test. I on izgubio pamćenje? :mrgreen:

A šta se dešava sa dušama koje kažu: Neću na ispit, mnogo mi puca ektoplazma za taj tvoj test?

kada bi rekao da nece na test, to znaci nemoj da budem covjek sa slobodnom voljom, jer da bi dobio slobodnu volju mora se na test ici, jer kada Bog dadne slobodnu volju dadne i odgovornost , da bude podlozan testu u zivotu u toj slobodnoj volji, da se pokaze sta ces ti to raditi sa tom slobodnom voljom....

pa onaj ko nebi pristao da bude na testu, fakticki izabere da ga nema, da ne postoji.

mnogo mi puca ektoplazma za taj tvoj test?

malo si ti meni decko nadobudan, kao da ti se cini da je Bog neka ulicna shosha kome cvoke moze paliti...halooooo momce, Gospodar univerzuma, pred kim se tresu i najblizi andjeli od straha pred njim, pred kim niko ne moze prvi prozboriti ni rijec dok on to ne odobri....a ti ateistiska nerazumna trtina bi da ono malo podhebajes kao da je bog neki jaran sa ulice kome cvoke palis iz zahebancije....ateistickom ludilu nema kraja....

Znači, pristanemo na test, pa zaboravimo da smo pristali i onda neko dođe i kaže da smo na testu.

da, poslat je poslanik da nas o tome obavijesti.

I čudi se što mu ne veruju jer se ne sećaju da su prihvatili bilo kakav test. Kakva gomila budalaština

vjeruju Bogu mnogi, ali ti nisi medju njima, a to sto nisi medju njima mozes itekako da to mnogostruko iskises na kraju :)

kada bi rekao da nece na test, to znaci nemoj da budem covjek sa slobodnom voljom, jer da bi dobio slobodnu volju mora se na test ici, jer kada Bog dadne slobodnu volju dadne i odgovornost , da bude podlozan testu u zivotu u toj slobodnoj volji, da se pokaze sta ces ti to raditi sa tom slobodnom voljom....

pa onaj ko nebi pristao da bude na testu, fakticki izabere da ga nema, da ne postoji.
Ako duša nema slobodnu volju pre nego što postane čovek, kako je odlučila?
malo si ti meni decko nadobudan, kao da ti se cini da je Bog neka ulicna shosha kome cvoke moze paliti...halooooo momce, Gospodar univerzuma, pred kim se tresu i najblizi andjeli od straha pred njim, pred kim niko ne moze prvi prozboriti ni rijec dok on to ne odobri....a ti ateistiska nerazumna trtina bi da ono malo podhebajes kao da je bog neki jaran sa ulice kome cvoke palis iz zahebancije....ateistickom ludilu nema kraja...
Šuše su oni koji veruju u te bajke...ja razumem da bajke imaju neku internu logiku, pa to prihvatamo zbog priče, ali ovo je više nego naivno.
da, poslat je poslanik da nas o tome obavijesti.
I dalje stoji argument da je prilično budalasto učiniti da neko zaboravi dogovor, pa ga onda uveravati da dogovor postoji.
vjeruju Bogu mnogi, ali ti nisi medju njima, a to sto nisi medju njima mozes itekako da to mnogostruko iskises na kraju :)
Ne, veruju ljudima šta pričaju o nekom bogu.

Šuše su oni koji veruju u te bajke...ja razumem da bajke imaju neku internu logiku, pa to prihvatamo zbog priče, ali ovo je više nego naivno.

I dalje stoji argument da je prilično budalasto učiniti da neko zaboravi dogovor, pa ga onda uveravati da dogovor postoji.

Ne, veruju ljudima šta pričaju o nekom bogu.

dusa je imala slobodnu volju da prihvati ili odbije kontrakt, u kojem ce izaci na test, da se pokaze da li zaszzluje vjecni zivot sa svojom slobodnomvoljom il ikiksati i otici u pakao.

nisi se u putu sreo za zdravom logikom...to ti garantujem.

mora se uciniti da ljudi zaborave kako bi svi poceli od nule, da ne osjecaju da su prisiljeni na pokornosti....jer da se sjecamo nase dogovora sa bogom dok smo duse bili, imali bi osjecaj prisile, a rto Bog ne zeli, da nas prisiljava direktno silom na pokornost, nije mu to u interesu, on hoce da covjek totalno svojim razumom i svojom slobodnom voljom prihvati Ga i da ga slijedi da bi dosao u raj.

da vidimo sta Bog kaze o tom periodu u Kuranu:

Bog kaze o praiskonu, pocetku kada smo samo duse bili bez tijela:

7:172
I kad je Gospodar tvoj iz kičmi Adamovih sinova izveo potomstvo njihovo i zatražio od njih da posvjedoče protiv sebe: "Zar Ja nisam Gospodar vaš?" – oni su odgovarali: "Jesi, mi svjedočimo" – i to zato da na Sudnjem danu ne reknete: "Mi o ovome ništa nismo znali."

sad smo informisani, i na nama je da radimo po ugovoru sa bogom i pokazemo i sebi i Bogu vidljivo da smo dostojni vjecnog zivota u Raju.

dusa je imala slobodnu volju da prihvati ili odbije kontrakt, u kojem ce izaci na test, da se pokaze da li zaszzluje vjecni zivot sa svojom slobodnomvoljom il ikiksati i otici u pakao.
Gore si napisao "jer da bi dobio slobodnu volju mora se na test".
Privremeno je dobila slobodnu volju, da bi birala hoće li na test?
Kakva papazjanija.
nisi se u putu sreo za zdravom logikom...to ti garantujem.
Tvoja garancija ne vredi ništa, kao ni tvoji pokušaji da nekoga uveriš u sopstvene ideje.
mora se uciniti da ljudi zaborave kako bi svi poceli od nule, da ne osjecaju da su prisiljeni na pokornosti....jer da se sjecamo nase dogovora sa bogom dok smo duse bili, imali bi osjecaj prisile, a rto Bog ne zeli, da nas prisiljava direktno silom na pokornost, nije mu to u interesu, on hoce da covjek totalno svojim razumom i svojom slobodnom voljom prihvati Ga i da ga slijedi da bi dosao u raj.
Već su prisiljeni, jer sam si rekao da je rezultat odbijanja testa nestanak.
Mnogo ti je glupa religija i puna rupa u zapletu, nego ti nisi sposoban da ih vidiš.
da vidimo sta Bog kaze o tom periodu u Kuranu:
To jest da vidimo šta ti misliš da neki bog kaže. :mrgreen:

Privremeno je dobila slobodnu volju, da bi birala hoće li na test?
Kakva papazjanija.

Tvoja garancija ne vredi ništa, kao ni tvoji pokušaji da nekoga uveriš u sopstvene ideje.

Već su prisiljeni, jer sam si rekao da je rezultat odbijanja testa nestanak.
Mnogo ti je glupa religija i puna rupa u zapletu, nego ti nisi sposoban da ih vidiš.

To jest da vidimo šta ti misliš da neki bog kaže. :mrgreen:

da bi zivio kao covjek moras dobiti slobodnu volju

a ako Bog dao slobodnu volju da se izabere dali ce covjek izaci na test ili ne.

sta je tu cudno ne znam. data slobodna volja za odaberemo dali cemo izaci na test kao ljudi sa tijelima u kojima je ta dusa, gdje cemo biti podlozeni testu sa nasom slobodnom voljom.

pa eto vidim da si mi ti bas puno pametan i inteligentan , rodila te majka takvog premudrog, sve ti mudrost curti iz usiju i iz nosa.....:)

NIkad ti pravog puta neces naci, ako Bog te prekrizi, dzaba ja ovdje mugo palamuditi do besvijesti, u tvojim ocima ce krivi put u zivotu se ciniti kao ispravan put, dok ce pravi put se ciniti kao krivi put....zato je tebi glupa moja religija jer su ti poremecene vrijednosti, logika postala nelogika, a nelogika postala logika.

da bi zivio kao covjek moras dobiti slobodnu volju
"kada bi rekao da nece na test, to znaci nemoj da budem covjek sa slobodnom voljom, jer da bi dobio slobodnu volju mora se na test ici, jer kada Bog dadne slobodnu volju dadne i odgovornost , da bude podlozan testu u zivotu u toj slobodnoj volji, da se pokaze sta ces ti to raditi sa tom slobodnom voljom.....

Ovde si rekao da se slobodna volja dobija kada se postane čovek, kada odabereš da ideš na test.

a ako Bog dao slobodnu volju da se izabere dali ce covjek izaci na test ili ne.
A ovde da slobodnu volju dobijaš da odabereš da li hoćeš na test.

Dva puta dobijaš slobodnu volju?:mrgreen:
pa eto vidim da si mi ti bas puno pametan i inteligentan , rodila te majka takvog premudrog,
Dovoljno da ne padam na magični "štap i šargarepa" argumente.
NIkad ti pravog puta neces naci, bla, bla bla...prazne priče...
:mrgreen:

"kada bi rekao da nece na test, to znaci nemoj da budem covjek sa slobodnom voljom, jer da bi dobio slobodnu volju mora se na test ici, jer kada Bog dadne slobodnu volju dadne i odgovornost , da bude podlozan testu u zivotu u toj slobodnoj volji, da se pokaze sta ces ti to raditi sa tom slobodnom voljom.....

Ovde si rekao da se slobodna volja dobija kada se postane čovek, kada odabereš da ideš na test.

A ovde da slobodnu volju dobijaš da odabereš da li hoćeš na test.

Dovoljno da ne padam na magični "štap i šargarepa" argumente.

:mrgreen:

nuzno je da se dobije pri upitu na izbor dali se hoce ici na test li ne.

a onda se dobije u potpunosti kada se covjek posalje na zemlju na test.

dobijes je jednom, pred upit, i onda se slozis da hoces ici na test, samim tim nastavis tu slobodnu volju da koristis na testu, ili ako kazes necu na test, hajmo reci da se onda ugasis totalno, da ne postojis.

samim tim dobilo se slobodna volja samo jednom, i to dok smo duse bili i onda se samo nastavila u ovom zivotu, ili su duse ugasene prije rodjenja ko nije htio na test, ako cemo to tako posmatrati.

dobijes je jednom, pred upit, i onda se slozis da hoces ici na test, samim tim nastavis tu slobodnu volju da koristis na testu, ili ako kazes necu na test, hajmo reci da se onda ugasis totalno, da ne postojis.

samim tim dobilo se slobodna volja samo jednom, i to dok smo duse bili i onda se samo nastavila u ovom zivotu, ili su duse ugasene prije rodjenja ko nije htio na test, ako cemo to tako posmatrati.
Dakle nije kao što si prvobitno rekao kada se odabere da se ide na test i postane čovek, već ranije.

Пре него те саздах у утроби, знах те; и пре него изиђе из утробе, посветих те; за пророка народима поставих те.Jeremija 1 , 5
Ovaj stih nam pokazuje upravo ono sto pise a koje u 21 VEKU MOZEMO OPISATI SLEDECIM RECIMA - da se Bog u nekim specificnim slucajevima direktno angazuje u necijim zacecem i radjanjem imajuci u planu njegov zivot i misiju koju ce doticni obavljati.
U tom smmislu to ne znAci da je TAJ neko postojao [pre zACECA vec da je Bog unapred znao kako ce njegov zivot izgledati i funkcionisati U BUDUCNOSTI !
Jesmo li bili s Bogom pre nego sto je stvorio ovaj svet
Kao sto rekoh,naravno da ne jer ljudi postaju zive dushe u funkcionalnmom smislu LJUDSKE VRSTVE tek nakon rodjenja.

To smo utvrdili.
Zašto tvoj bog stvara duše koje će da mu kažu: "Neću da učestvujem u tvojem ruskom ruletu. Uništi me"?
Deluje malo redudantno.

ode ti daleko sad, ne znamo mi jeli iko uopste odbio takvu ponudu, a ponda je izazovna, to jeste da budes covjek, svijesti, slobodnom voljom i preko slobodne volje mozes da pokazes da zasluzujes vjecni zivot i uzivanje u Raju.

ode ti daleko sad, ne znamo mi jeli iko uopste odbio takvu ponudu, a ponda je izazovna, to jeste da budes covjek, svijesti, slobodnom voljom i preko slobodne volje mozes da pokazes da zasluzujes vjecni zivot i uzivanje u Raju.
Pa ti pričaš tu priču, ne ja.
Misliš da su svi prihvatili?
Ako jesu, čemu pitanje i pominjanje onih koji ne postoje?
Ako nisu, zašto je bog stvorio takve duše?

Misliš da su svi prihvatili?
Ako nisu, zašto je bog stvorio takve duše?

ja pricamm generalno o tome, a to je da smo prije rodjenja postojali kao duse, i bili upitani dali cemo preuzeti odgovornost slobodne volje gdje ce da se vidi jesmo li za raja ili Pakla...i tu ja pricu zavrsama....dok kod tebe je prica, tipa: "a kada su duse jele supu, jeli im supa bila slana"? :hahaha:

ja pricamm generalno o tome, a to je da smo prije rodjenja postojali kao duse, i bili upitani dali cemo preuzeti odgovornost slobodne volje gdje ce da se vidi jesmo li za raja ili Pakla...i tu ja pricu zavrsama....dok kod tebe je prica, tipa: "a kada su duse jele supu, jeli im supa bila slana"? :hahaha:
Naravno...zato što, ako ima duša koje kažu nećemo, tvoj bog je poput inženjera koji pravi auto za koji zna da ne može da upali i čim ga napravi, okrene ključ i zatim ga iseče. Ili poput naučnika koji namerno pravi ljude sa nedovoljnim sposobnostima za njegov projekat i čim ih napravi ubije ih.
Potpuno sumanuto.

Naravno...zato što, ako ima duša koje kažu nećemo, tvoj bog je poput inženjera koji pravi auto za koji zna da ne može da upali i čim ga napravi, okrene ključ i zatim ga iseče. Ili poput naučnika koji namerno pravi ljude sa nedovoljnim sposobnostima za njegov projekat i čim ih napravi ubije ih.
Potpuno sumanuto.

eto nek ti bude tako kako ti kazes, sumanuto :mazi:

Back