DA LI MOŽE SRBIN BITI MUSLIMAN?

Jos u doba dok si ziveo ovde priznata muslimanska nacionalnost se ovde brojala milionima. I meni je to bilo bezvezno, ali je to tako. Vecina njih se kasnije opredelila da se izjasnjava kao Bosnjaci, ali nije mali broj ni onih koji se nacionalno jos uvek izjasnjavaju kao Muslimani i imaju pravo na to.

naravno da imaju...ali dragi gospodine, treba govoriti o sustini, a ne o spoljasnjim manifestacijama...a sustina je u islamu kao religiji, gdje je njen tvorac, Muhamed, pokazao zavidnu inteligenciju...naime, sama rijec islam, znaci potpuno potcinjavanje, bezpogovornu predanost...novoj religiji i njenom bogu, naravno...dakle, u samom startu, pripadnost islamu je sve, a sve ostalo je nista...pripadnost nekom etnosu, za islam nema nikakav znacaj....tako da je ovo moj odgovor na glupavo pitanje postavljaca teme, a i tebi, dragi gospodine, koji svoje postove maskiras tolerancijom, ne zalazeci u ono najvaznije - samu sustinu pitanja...

Ti si mi tu, a oni koje pominjes mi bas nisu pri ruci. U dzamije slabo zalazim.

osupnut sam, sto bi rekli Hrvati.....cini mi se prvi tvoj post, bar koji sam ja procitao, gdje osjetim iskrenost...ali, u tvom maniru, sa debelom zadrskom...elem, posto vidim, imas vremena, iskoristi ga da malo bolje upoznas islam kao religiju..kroz istoriju religije, ali i kroz filozofsku i dogmatsku stranu samog vjerovanja...

osupnut sam, sto bi rekli Hrvati.....cini mi se prvi tvoj post, bar koji sam ja procitao, gdje osjetim iskrenost...ali, u tvom maniru, sa debelom zadrskom...elem, posto vidim, imas vremena, iskoristi ga da malo bolje upoznas islam kao religiju..kroz istoriju religije, ali i kroz filozofsku i dogmatsku stranu samog vjerovanja...

Znaci ako su islamisti netolerantni svi treba da ih sledimo i budemo netolerantni kao oni dok jedni druge ne iskorenimo?

Jesi li to hteo da nam objasnis?

Znaci ako su islamisti netolerantni svi treba da ih sledimo i budemo netolerantni kao oni dok jedni druge ne iskorenimo?

Jesi li to hteo da nam objasnis?

BLAJBI !!!! Nesreco jedna, zar bas moras da turas svoj nos gdje stignes....odvec si tanak i neuk, u vezi ove problematike, da bi mogao diskutovati sa mnom...drzi se ti cetnika i partizana, to je tvoj domen, iako si i u tome hodajuca katastrofa...

BLAJBI !!!! Nesreco jedna, zar bas moras da turas svoj nos gdje stignes....odvec si tanak i neuk, u vezi ove problematike, da bi mogao diskutovati sa mnom...drzi se ti cetnika i partizana, to je tvoj domen, iako si i u tome hodajuca katastrofa...

Bio bi pametniji da si odgovorio na moje pitanje, ali posto NISI MOGAO - nije ti ostalo nista drugo nego da vredjas.

Takvo ponasanje je ovde jako dobro poznato i prepoznatljivo. :aha2:

U Novom Pazaru cijela porodica Novaković iz Beograda prihvatila islam

prelazak-na-islam-novi-pazar-porodica-novakovic-768x432.jpg

Svoj prelazak na islam u džematu Melajske džamije, noćas je javno pred prisutnim svjedocima i imamom iste džamije izjavila četvoročlana porodica Novaković iz Beograda.

Bračni par Bojan i Nataša sa sinovima Filipom i Ognjenom šehadet su izgovorili pred imamom Asmirom ef. Crnovršanin.

Bračni par je nakon prihvatanja islama uzeo muslimanska imena Ismail i Edina, dok su djeca dobila imena Esad i Hamza.

Glavni imam medžlisa IZ-e Novi Pazar Asmir ef. Crnovrsanin kaže da se porodica vratila pravoj i jedinoj istinitoj vjeri islamu.

Dodaje da ovo nije prvi slučaj i nada se da će biti mnogo više onih koji prihvataju pravu vjeru i nalaze utočište u njoj. Nakon prihvatanja islama uslijedilo je i šerijatsko vjenčanje ovog bračnog para.

http://saff.ba/u-novom-pazaru-cijela-porodica-novakovic-iz-beograda-prihvatila-islam/

srpkinja muslimanka
SPC je ucinila i cini ogromnu stetu srpskom korpusu. Danas bi Srba bilo preko 30 miliona da nisu gurali muslimane i druge od srpstva

Добро, можеш ли ти, конкретно (пошто нико од ових других који тврде то исто није одговорио) да одговориш на питање како је то СПЦ наводно ,,одгурала" муслимане и друге од Српства? Ајде молим те, то од почетка ове теме тврдите а нико још од вас није понудио и један једини доказ у прилог томе?

- - - - - - - - - -

ПС: А ја мислим да је Снежана саму себе ,,одгурала" од Српства јер је одбацила своје име и узела арапско име ,,Хурија".

Da citas od pocetka temu znao bi.

Ne mogu da 100X ponavljam jedno isto za svakog ko se kasnije ukljuci i mrzi ga da cita od pocetka.

Шта да понављаш кад никад ниси ни објаснио како је то СПЦ наводно ,,истерала" католике и муслимане од Српства. Не само ти, ниједан од вас који то тврдите, није то објаснио.

Шта да понављаш кад никад ниси ни објаснио како је то СПЦ наводно ,,истерала" католике и муслимане од Српства. Не само ти, ниједан од вас који то тврдите, није то објаснио.

Na isti nacin kako je oterala i Srbe katolioke i ateiste.

OD NJIH NEMA NIKAKVE KORISTI SAMO STETE.

Naziva ih "izgubljenim ovcama".

I poistovecuje stalno veru i naciju sto nigde na svetu n ema.

Pitaj n ekog pravoslavnog popa da mi moze biti Srbin i jehovin svedok?

[/B][/B]
I poistovecuje stalno veru i naciju sto nigde na svetu n ema.

Па који је то начин човече? А веру и нацију су овде једино поистоветзили твоји комунисти. Они су једини једну веру прогласили нацијом. Тако да...

Па који је то начин човече? А веру и нацију су овде једино поистоветзили твоји комунисти. Они су једини једну веру прогласили нацијом. Тако да...

Ja sam ti predlozio da odes kod pravoslavnog popa u pitas da li SRBIN moze biti jehovin svedok, adventista, mormon ili katolik.

Kada cujes odgovor, dodji da nastavimo diskusiju.

Inace veze nemas po crkvenim pitanjma, nemoj da se dalje brukas..

Da citas od pocetka temu znao bi.

Ne mogu da 100X ponavljam jedno isto za svakog ko se kasnije ukljuci i mrzi ga da cita od pocetka.

Pa tvoja izjava SPC je oterala Muslimane od srpstva, nikakav dokaz nije.

- - - - - - - - - -

Sta opste ateistu briga sta pop misli dal je Srbin ili nije.

Stvarno ti si ubedjen u stvari koje nisu tacno ajd pitacu popa u mojoj crkvi sledece nedelje, pa cu ti javiti.

Inace Indija je podeljena na verskim principama u Indiju i Pakista, a u Kini muslimanski Kinezi vaze za zasebnu naciju (na Tajvanu ne vaze).

Nije tacno.Krecem se ja i među narodom i srpskim i bosnjackim pa znam.Mene nije ni svestenik ni otac ni djed ucio da mrzim nekog Bosnjaka.Bas naprotiv.Uvijek su me ucili da trazim dobe ljude i prijatelje među svima.Ali nazivati nekog genocidasem,ageresorom i osporavati mu pravo na zemlju na kojoj vijekovima zive njegovi preci(sto svako od njih vrlo dobro zna) je nista drugo do vjecita mrznja na obje strane napumpana strahom i idelogijom.Interesantno je da je Srbinu otpalom od vjere uvijek drazi neki Hrvat,Bosnjak,Mađar,Austrijanac ili bilo koji drugi covjek druge vjere i nacije.A zasto je presao u ateizam i pljuje po svom narodu i vjeri?E,to nikada nece priznati.Ni meni svestenici ne valjaju ali nikada necu reci da pravoslavlje nije vjera niti da je neka druga vjera bolja.Kad znam dobro i pripadnike drugih naroda,kao i svoje sunarodnjake.
Da, i Dodik jeste jedini srpski lider na Balkanu kojeg nije blam sto je Srbin i ne stidi se to javno da prizna....

Velikosrpstvo je podmenuta englesko-vatikanska floskula koja Srbe sabija u okvire beogradskog pasaluka dok se svi drugi narodi bjesomucno sire ubijajuci Srbe i otimajuci im pravo na njihovu vjeru,naciju i jezik.Banjaluka je pijemont srpstva kao i cijeli istocni dio Republike Srpske.Pozdravljam sve casne Beograđane-Srbe,a one koji to nisu pozivam na nacionalni preokret dok jos ima vremena......
Uvazena zemljakinjo, tvoj tekst odise velikom dozom mrznje onih koji su, ili bolje da pocnem, od onih koji nisu pravoslavci. Neprihvatljiva je teska kleveta da "Srbinu otpadom od vjere uvijek drazi neki Hrvat, Bosnjak, Madjar, austrijanac, ili bilo koji drugi covjek druge vjere i nacije." Tako nesto moze da izjavi samo i jedino bolestan um. Istina je na drugoj strani. Ateisti nista ne znaci verska pripadnost bilo kog coveka / zene, vec njegov/njen karakter. Da li ti to mozes da akceptiras? Reklo bi se da ne mozes. Nazalost.

Drguo, svetosavsko pravoslavlje je religijska dogma kao i svaka druga, s tim sto je ona u Srbiji i jedino u njoj "ispravna i bolja" od drugih. U svim drugim zemljama svetosavlje je sekta u istocno-ortodoksnoj tzv. Crkvi. I nista vise od toga. Zasto bilo koga mrzeti zbog vere? Zasto je pravoslavlje bolje od drugih religija? Umes li to i da apsolviras?

Trece, onaj ko bi zeleo da utice na svoj narod da se preusmeri i preraste u civliziovan, kulturan i tehnicki sazreo narod, ne moze biti tretiran kao pljuvac svog naroda. Tu floskulu su smislili oni koji su radi svojih sopstevenih prljavih interesa spremni da zarate sa svima koji na bilo koji nacin ne podrzavaju takvu izcasenu ideologiju. Izuzetno je ruzno, gotovo ogavno, mrzeti svog sugradjanina samo zato sto je ili druge nacije ili pripadnik razlicite religije.

I, na kraju, Banja Luka nije nikada, niti ce ikada biti Pijemont srpstva. Ono u cemu Banja Luka dominira je tradicionalna i sirom Evrope znana lepota njene lepse polovine, njenog zenskog dela stanaovnistva. Dodik jeste hrabar politicar, ali je i alav bogatun, verovastno je najbogatiji covek u RS. Da li je to bogatstvo stekao svojim radom ili bovaljem politikom?

P.S. Ne postoji ni jedna englesko-vatikanska floskula. Neko te je slagao, a ti se zagrizla mamac.

Poslednja izmena:
Dule, nisi u pravu, ne postoji ni nacija "Neopredeljeni" kako su se muslimani izjasnjavali tokom prvih popisa u SFRJ, pa su zatim presli na muslimansku nacionalnost, ali za razliku od verske pripadnosti, koja se pisala malim pocetnim slovom, Musliman se pisao sa velikim pocetnim slovom. U pitanju su finese koje ti ne razumes

Dule, nisi u pravu, ne postoji ni nacija "Neopredeljeni" kako su se muslimani izjasnjavali tokom prvih popisa u SFRJ, pa su zatim presli na muslimansku nacionalnost, ali za razliku od verske pripadnosti, koja se pisala malim pocetnim slovom, Musliman se pisao sa velikim pocetnim slovom. U pitanju su finese koje ti ne razumes

zanimljivo...musliman - vjerska pripadnost, a Musliman - nacija...stvarno jako rafinirana finesa, koju samo probrani mogu dokuciti...koji si ti ronjase...

Muslimansku naciju je stvorio Najveći Bravar Svih Naših Naroda I Narodnosti!

Ne mogu da se setim godine kada je držao govor u kome je to obrazlagao. Govor su, naravno, prenosile sve radio-stanice, pa u "kolima" ("Fići") nisam mogao ništa drugo da slušam.

Back