Nije tacno.Krecem se ja i među narodom i srpskim i bosnjackim pa znam.Mene nije ni svestenik ni otac ni djed ucio da mrzim nekog Bosnjaka.Bas naprotiv.Uvijek su me ucili da trazim dobe ljude i prijatelje među svima.Ali nazivati nekog genocidasem,ageresorom i osporavati mu pravo na zemlju na kojoj vijekovima zive njegovi preci(sto svako od njih vrlo dobro zna) je nista drugo do vjecita mrznja na obje strane napumpana strahom i idelogijom.Interesantno je da je Srbinu otpalom od vjere uvijek drazi neki Hrvat,Bosnjak,Mađar,Austrijanac ili bilo koji drugi covjek druge vjere i nacije.A zasto je presao u ateizam i pljuje po svom narodu i vjeri?E,to nikada nece priznati.Ni meni svestenici ne valjaju ali nikada necu reci da pravoslavlje nije vjera niti da je neka druga vjera bolja.Kad znam dobro i pripadnike drugih naroda,kao i svoje sunarodnjake.
Da, i Dodik jeste jedini srpski lider na Balkanu kojeg nije blam sto je Srbin i ne stidi se to javno da prizna....
Velikosrpstvo je podmenuta englesko-vatikanska floskula koja Srbe sabija u okvire beogradskog pasaluka dok se svi drugi narodi bjesomucno sire ubijajuci Srbe i otimajuci im pravo na njihovu vjeru,naciju i jezik.Banjaluka je pijemont srpstva kao i cijeli istocni dio Republike Srpske.Pozdravljam sve casne Beograđane-Srbe,a one koji to nisu pozivam na nacionalni preokret dok jos ima vremena......
Uvazena zemljakinjo, tvoj tekst odise velikom dozom mrznje onih koji su, ili bolje da pocnem, od onih koji nisu pravoslavci. Neprihvatljiva je teska kleveta da "Srbinu otpadom od vjere uvijek drazi neki Hrvat, Bosnjak, Madjar, austrijanac, ili bilo koji drugi covjek druge vjere i nacije." Tako nesto moze da izjavi samo i jedino bolestan um. Istina je na drugoj strani. Ateisti nista ne znaci verska pripadnost bilo kog coveka / zene, vec njegov/njen karakter. Da li ti to mozes da akceptiras? Reklo bi se da ne mozes. Nazalost.
Drguo, svetosavsko pravoslavlje je religijska dogma kao i svaka druga, s tim sto je ona u Srbiji i jedino u njoj "ispravna i bolja" od drugih. U svim drugim zemljama svetosavlje je sekta u istocno-ortodoksnoj tzv. Crkvi. I nista vise od toga. Zasto bilo koga mrzeti zbog vere? Zasto je pravoslavlje bolje od drugih religija? Umes li to i da apsolviras?
Trece, onaj ko bi zeleo da utice na svoj narod da se preusmeri i preraste u civliziovan, kulturan i tehnicki sazreo narod, ne moze biti tretiran kao pljuvac svog naroda. Tu floskulu su smislili oni koji su radi svojih sopstevenih prljavih interesa spremni da zarate sa svima koji na bilo koji nacin ne podrzavaju takvu izcasenu ideologiju. Izuzetno je ruzno, gotovo ogavno, mrzeti svog sugradjanina samo zato sto je ili druge nacije ili pripadnik razlicite religije.
I, na kraju, Banja Luka nije nikada, niti ce ikada biti Pijemont srpstva. Ono u cemu Banja Luka dominira je tradicionalna i sirom Evrope znana lepota njene lepse polovine, njenog zenskog dela stanaovnistva. Dodik jeste hrabar politicar, ali je i alav bogatun, verovastno je najbogatiji covek u RS. Da li je to bogatstvo stekao svojim radom ili bovaljem politikom?
P.S. Ne postoji ni jedna englesko-vatikanska floskula. Neko te je slagao, a ti se zagrizla mamac.