DA LI MOŽE SRBIN BITI MUSLIMAN?

Блајјби, ти си острашћени мрзитељ. ЈЕДИНИ који су овде изједначавали веру и нацију су били твоји комунисти, када су покушали да створе нацију ,,муслимана". Наравно, то је пропало јер такав бесмислен пројекат никада није могао да опстане.

То да нема ниједног попа који ће ти рећи да има Срба католика, то је твоја небулоза у коју нећу ни да улазим. У ствари, ево шта каже један поп:

Срби нису били, нити јесу, нити морају бити искључиво православне вероисповести, објашњава протојереј-ставрофор Зоран Крстић, професор канонског права и хришћанске социологије на Православном богословском факултету у Београду.
http://www.politika.rs/scc/clanak/150495/Nije-svaki-Srbin-pravoslavac

Дакле, ето, један православни поп јасно каже да има и Срба који нису православни и да уопште није обавезно да Србин буде православац да би могао да буде Србин.
СПЦ никада није имала ни догму, ни доктрину да су само православци Срби, нити је то била идеја међу српским народом. Српски национализам такође никада није имао идеју да су Срби само православци, српски национализам је одувек тежио да уједини све Србе, и Србе православце, и Србе католике и Србе протестанте и Србе осталих вероисповести. Дакле, ни Црква, ни народ, ни српски национализам нису тежили да изједначе веру и нацију. Можда неки појединци, али општи став то није био. Никада.

Тако да Блајби, ти измишљаш, али није ти то први пут да радиш.

To ste SADA izgleda poceli da SE OKRECETE, kada ste videli kako se srBstvo osipa, pa daj sta das..

Do sada su se popovi kurcobecali da jedino pravoslavac moze biti Srbin, a ostalo si "izgubljene ovcice".

SPC je UVEK imala dogme i to one najzaostalije i najegoisticnije.

СПЦ никада није имала ни догму, ни доктрину да су само православци Срби, нити је то била идеја међу српским народом. Српски национализам такође никада није имао идеју да су Срби само православци, српски национализам је одувек тежио да уједини све Србе, и Србе православце, и Србе католике и Србе протестанте и Србе осталих вероисповести. Дакле, ни Црква, ни народ, ни српски национализам нису тежили да изједначе веру и нацију. Можда неки појединци, али општи став то није био. Никада.

Тако да Блајби, ти измишљаш, али није ти то први пут да радиш.

Стварно СПЦ се може штошта замерити али јој се заиста мора честитати што је све урадила да расномешану-бастрадизовану и монгрилску популацију која је данас позната под именом "Бошњаци" - што на турском значи: Ништаци, или у нашем народу знани као "БАЛИЈЕ" избрише из српског корпуса!

copy

To ste SADA izgleda poceli da SE OKRECETE, kada ste videli kako se srBstvo osipa, pa daj sta das..

Do sada su se popovi kurcobecali da jedino pravoslavac moze biti Srbin, a ostalo si "izgubljene ovcice".

SPC je UVEK imala dogme i to one najzaostalije i najegoisticnije.

Уозбиљи се Блајби. Ово што пишеш је стварно бесмислено.

- - - - - - - - - -

Стварно СПЦ се може штошта замерити али јој се заиста мора честитати што је све урадила да расномешану-бастрадизовану и монгрилску популацију која је данас позната под именом "Бошњаци" - што на турском значи: Ништаци, или у нашем народу знани као "БАЛИЈЕ" избрише из српског корпуса!

copy

И шта је то? Коментар са Стормфронта је теби стварно релевантан? Блајби, уозбиљи се. Ти немаш аргументе.

Уозбиљи се Блајби. Ово што пишеш је стварно бесмислено.

- - - - - - - - - -

И шта је то? Коментар са Стормфронта је теби стварно релевантан? Блајби, уозбиљи се. Ти немаш аргументе.

Narvano.

Tako vecina Srba misli.

Mene su ovde debelo izvredjali sto sam ateista.

A tek sktase!?

A sada sam i ja dobro dosao i sektasi, kada se drustvo proredilo?:D

Okrecete curak naopako....

Narvano.

Tako vecina Srba misli.

Mene su ovde debelo izvredjali sto sam ateista.

A tek sktase!?

A sada sam i ja dobro dosao i sektasi, kada se drustvo proredilo?:D

Okrecete curak naopako....

Одакле ти знаш да тако већина Срба мисли? Ишо си од куће до куће? Хоћеш да кажеш да већина Срба мисли као и неонацисти? Хоћеш да кажеш да су Срби већином неонацисти?

Е Блајби, Блајби...

Одакле ти знаш да тако већина Срба мисли? Ишо си од куће до куће? Хоћеш да кажеш да већина Срба мисли као и неонацисти? Хоћеш да кажеш да су Срби већином неонацисти?

Е Блајби, Блајби...

Pa dobro, ako je SPC shvatila i promenula doktrinu da Srbi ne moraju biti samo paravoslvci i ako vise nisu OVCE oni koji nisu pravoslvci, ja to pozdravljam! :ok:

To reko ONAJ: ipak se krece!

Pa dobro, ako je SPC shvatila i promenula doktrinu da Srbi ne moraju biti samo paravoslvci i ako vise nisu OVCE oni koji nisu pravoslvci, ja to pozdravljam! :ok:

СПЦ никада није ни имала такву доктрину, не може да се мења нешто што никада није ни постојало.

Odlicno!

Ocekujem da ovde vise nece biti dreke na Jehovine svedoke i druge sekte, ako su Srbi.

Pravoslavlje ce se IZJEDNACITI sa ostalima i nece vise imati PRIVILEGIJE....

О каквим привилегијама ти причаш?

Православље има огроман допринос за српски народ, српску културу и традицију и то се увек мора уважавати. Наравно, свако ко је Србин и национално се осећа као Србин и јесте Србин, без обзира на вероисповест.

Али, не може се негирати значај Православља и СПЦ за српску нацију.

Ti se pravis ko da je ta doktrina neki svima poznati fakat, a ni trunke dokaza nema da ta dokrina postoji.

Inace za vreme nacionalnog budjenja SPC u Vojvodini sigurno takav stav nije imala, a u Beogradu da ne pricam, gde su popovi morali ionako da slusaju sta vladar kaze.

Dobro kriv je i tu narod koji niti je prihvatiju "Turke" niti "Latine", ali nije ni tako da su svi ti ljudi jedva cekali da ih neko prizna za Srbe.

Inace da verske zajednice lobiraju da budes clan kod njih je najosnovnije gotovo svih religija osim Judaizma. Tako i Muslimani imaju pravo da lobiraju za Islam.

Poslednja izmena:
Ко им је дао? О чему причаш? Па ни они сами себе не зову муслиманима по националности, већ су муслимани по вери, ни они сами то не признају. Муслиман је верска одредница и само таква може и остати. Ево, погледај кога означава термин муслимани:

Муслимани су припадници исламске верске заједнице, односно следбеници једне од великих светских религија — ислама.

https://sr.wikipedia.org/sr/Муслимани

Дакле, то је једина одредница за муслимане и нико ти у свету неће другачије рећи. Тако стоји и у руској, и у енглеској и у свим осталим енцикопледијама, књигама, литератури. Дакле, муслимани су верска група, не нација. Не постоје муслимани као националност, нема ту шта да се признаје или не признаје, не може да се не признаје нешто што и не постоји.
Ustavno je pravo svakog da se odredjuje kako hoce, to je ustavom zagarantovano i nikakva vikipedija ili drugi neobavezni izvor informisanja to ne moze da promeni. Zalim slucaj.

Muslimani su i Egipcani i Libijci i Tunizani i jos buljuk NACIJA....

Samo neko ko je TOTALNO TUPAV i NE ZNA NISTA moze da izjednacava veru i naciju.

To su dva jako udaljena i RAZLICITA pojma.:rtfm:
Jos u doba dok si ziveo ovde priznata muslimanska nacionalnost se ovde brojala milionima. I meni je to bilo bezvezno, ali je to tako. Vecina njih se kasnije opredelila da se izjasnjava kao Bosnjaci, ali nije mali broj ni onih koji se nacionalno jos uvek izjasnjavaju kao Muslimani i imaju pravo na to.

Православље има огроман допринос за српски народ, српску културу и традицију и то се увек мора уважавати. Наравно, свако ко је Србин и национално се осећа као Србин и јесте Србин, без обзира на вероисповест.

Осим штете и психичког уништавања људског ума, а ма баш никакве!

бити део, есећати да припадаш?
и цигани и педери и наркомани и хришћани и јевреји и муслимани и будисти су Срби...
турци ни немци нису Срби.

A da li su Romi srpskog porekla :?:

- - - - - - - - - -

Tacno, nekada su pod Carnojevicem, srbi spasavali svoje glave,a danas su sasvim druge prilike, narod je pismen, zna sta valja ili ne valja, ali su jos uvek samo "ovce" u rukama svestenicke hijerarhije :)

kako je ovo zlokobno pisanje umilno palo na usi srpskih fanatika. Naravno, fanatici na obe strane, pre svega intelektualci, zatim svestenici, a i brojni politicari sistematski podgrevaju mrznju koja je, nema sumnje, obostrana. Tesko je izmeriti cija je jaca, ali zasigurno je na obe strane veoma jaka.

Za brojne nase velikosrbe, a i za tebe, uvazena mizace, nema mira na Balkanu. Ne zaboravite, stalno imajte na umu da nas niko na Balkanu ne uvazava osim Dodika.

Nije tacno.Krecem se ja i među narodom i srpskim i bosnjackim pa znam.Mene nije ni svestenik ni otac ni djed ucio da mrzim nekog Bosnjaka.Bas naprotiv.Uvijek su me ucili da trazim dobe ljude i prijatelje među svima.Ali nazivati nekog genocidasem,ageresorom i osporavati mu pravo na zemlju na kojoj vijekovima zive njegovi preci(sto svako od njih vrlo dobro zna) je nista drugo do vjecita mrznja na obje strane napumpana strahom i idelogijom.Interesantno je da je Srbinu otpalom od vjere uvijek drazi neki Hrvat,Bosnjak,Mađar,Austrijanac ili bilo koji drugi covjek druge vjere i nacije.A zasto je presao u ateizam i pljuje po svom narodu i vjeri?E,to nikada nece priznati.Ni meni svestenici ne valjaju ali nikada necu reci da pravoslavlje nije vjera niti da je neka druga vjera bolja.Kad znam dobro i pripadnike drugih naroda,kao i svoje sunarodnjake.
Da, i Dodik jeste jedini srpski lider na Balkanu kojeg nije blam sto je Srbin i ne stidi se to javno da prizna....
Velikosrpstvo je podmenuta englesko-vatikanska floskula koja Srbe sabija u okvire beogradskog pasaluka dok se svi drugi narodi bjesomucno sire ubijajuci Srbe i otimajuci im pravo na njihovu vjeru,naciju i jezik.Banjaluka je pijemont srpstva kao i cijeli istocni dio Republike Srpske.Pozdravljam sve casne Beograđane-Srbe,a one koji to nisu pozivam na nacionalni preokret dok jos ima vremena......

Back