Da li mislite da osoba moze da bude (potpuno) normalna i ako dugo nema seks

• Začetnik teme Začetnik teme moj1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
aj za pocetak da definishemo pojam normalan?
misim u kom smislu normalan, da nije manijak pa je normalan ili shta?
ljudi svoje stresove, pa izmedju ostalog i izazvane nedostatkom sexa, ispoljavaju na najrazlichitije nachine...
neko to mozda moze da kanalise i istresa se u teretani ili na dzaku, a neko na neki drugi nachin.
da li covek koji dugo nije jeo moze da bude normalan?
da li covek koji nije bio na odmoru 6 godina moze da bude normalan?
da li covek koji nema drustvani zivot zbog preokupiranosti poslom moze da bude normalan?
da li je svima na prvom mestu i da li se svima svrha postojanja svodi na sex?

ako izbegnemo problematicnu rec normalan i zamenimo je sa, recimo, "da ce imati neke ozbiljne posledice", hajde da razmotrimo kada najverovatnije nece imati ozbiljnije posledice:
ako to dugo vreme nije zivotni period(kao odrasle osobe)-znaci moze godinu dve, ali ne 5, 10 ili 20 godina, jer je to vec period u zivotu coveka.
ako moze da masturbira, znaci zadovoljava seksualni nagon.
ako ima dobar razlog, koji je privremen, zasto nema seks.
ako ima pozitivan stav, uspesan je u drugim oblastima, opusten je i sebe ne frustrira zato sto je privremeno onemogucen.
ako radi na uzrocima koji su ga doveli do tog stanja i postepeno i planski uklanja prepreke na putu.
ako mu seks nije jedina misao u glavi.

u suprotnom najverovatnije nekakvih posledica ce biti. mada te posledice ne moraju biti "strasne", cak ljudi to mogu sublimirati i postati vrlo uspesni u necemu. mada taj uspeh nikada ne moze u potpunosti da otkloni nezadovoljstvo seksualnim zivotom.

nema efekta na psiholosku stabilnost ako je asexualnost stvar izbora ili stavise stvar sekundarne prirodne odnosno osoba ima svojke neke druge strasti

pozitivni efekti sexa su solidno dokumentovani dok negativni efekti nedostatka sex bas nesto i nisu..

kljucno pitanje je zasto neko nema sex? svojim izborom? kontinualnim odbijanjem od strane suprotnog pola..? ili zapadanje u "just friend" sindrom ( sto je kao psiholoski negativan efekat mozda najgore..bar najgore sto sam ja uspeo da zapazim tj mislim da muskarac ne moze da zapadne u gori polozaj u musko zenskim odnsima od toga)

Back