Da li Kraljevo umire?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...i tako zapoce jos jedna prepirka na sajtu krstarice...

Serijski_Ubica: znas li barem na sta rudy konkretno misli? ti nikad nisi sasekao neka kola u krivini, pa te ovaj prestigao, stao, izasao iz kola i krenuo da ti psuje majku srpsku i sve po redu? ti nisi video kako se zaposljavaju ljudi preko reda samo zato sto imaju tamo nekog, a ti na isto to mesto cekas vec sto godina? ti ne konstatujes kako se neko ponasa kao da moze da kupi sve nas? bahatost, nekultura i nepostovanje.
simptomaticna je ekspanzija TIH i TAKVIH, odakle god da su dosli i ko god da su. ne pokazujem prstom. samo kazem.

nije Kosovar onaj koji je dosao ovamo kao izbeglica, vec onaj koji je dosao ovamo kao oportunista.

a uvredama ovde nije mesto, to se slazem.

guitarrr_babe:
simptomaticna je ekspanzija TIH i TAKVIH, odakle god da su dosli i ko god da su. ne pokazujem prstom. samo kazem.

Upravo sam i ja to hteo da kazem... takvih ljudi ima, stvarno previshe, ali nisu svi doshli "odozdo". Puno ih je koji su doshli iz bg-a posle studija, ili iz inostranstva u toku leta i koji misle da su mnogo pametniji i vazniji od svih ovde samo zato shto su neko vreme proveli u nekom vecem gradu. Naravno da ima i loshih ljudi koji su doshli i sa kosova, ali gde to pa nema olosha ?

Zbog takvih stavova ljudi sa kosova su etiketirani kao loshi; iza ledja su nazivani siptarima, kosovarima itd. od strane komsija koji su do pre 10 minuta kod njih pili kafu .

Sve u svemu, nemojte olako da donosite misljenja o ljudima, pogotovo na osnovu tudjih pricha. Pomislite koliko su ti ljudi izgubili. Nisu oni izabrali da dodju u Kraljevo, siguran sam da bi vecina radije ostala kod svojih domova.

Mislim da ste u pravu sto se tice ovih vasih povratnika iz Bg-a ili inostranstva.
Ovde u Bg-u su manji od makovog zrna a kad ih sretnem u Kv-u to je strasno :o
Ne mozes da prepoznas ljude.Oholi,puni sebe,nadobudni... I svi su za njih niza klasa.
Kosovari su narod koji mora da se bori za opstanak.Takvi su i u Bg-u oni,krajisnici i ostali.
Moraju ljudi da pocnu sve ispocetka nije im zameriti :wink:
Ali ovi do juce vasi drugari ,komsije i td..Sto ste zajedno gacali po poljima,igrali zmurkke jurili prve ljubavi...E njih ne mogu da smislim ni ovde ni u Kv-u.Kad bi im manje paznje posvetili mozda bi se setili odakle poticu i ko su :twisted:
svaka cast znanju i tiulama to su postizali za sebe a ne da masu s time svima ispred nosa :roll:

rudy_kv:
Zgadi mi se kada me neko ovakav nazove bratom...
Umes li ti da kazes nesto pametno ili dolazis na forum kako bi svom kratkom, mizernom zivotu dodao/la notu vaznosti, vredjajuci druge ucesnike u diskusiji?

pa vidish ovako
ja svoj kratki mizerni zhivot provodim fenomenalno i uzhivam u vredjanju ljudi poput tebe poshto kapiram da posedujem vetju inteligenciju nego oni
a sad kome se ne svidja hahah pa neka ne chita boli me lakat za to

JEDNO OBAVESHTENJE: JA NISAM DUGOKOSA "TR00" METALKA KATJA
neki odavde su mislila da sam ja ona
ali ne nisam

@ zlajka & serijski_ubica!

zaista nema smisla da klasifikujete "povratnike iz Bg-a ili inostranstva u toku leta " kao da su oni puni sebe i pametniji od ostatka ljudi iz zemlje.
kao prvo, mislim da je problem u tome sto svi dole umisljaju da se oni prave vazni i sl. zbog toga sto tu sigurno postoji naka zavidnost! (sad ako gresim ok....ali zna se kako ljudi gledaju, ogovaraju, i podmecu novim likovima u gradu)

ja sam u srbiji svakog LETA, i uopste se ne ponasam bahato, niti dignem nos kada idem ulicom. meni je bitno da znam odakle sam i ko sam...a to sta ce ko da pomisli me prosto boli guza...

MRZIM kada ljudi izmisljaju neke price kako sam ja "ovakva i onakva jer sam u njihovim ocima cura iz inostranstva....i jer imam nesto sto mozda oni nemaju".... to zaista nema smisla....ako nekome nesto smeta o takvim ljudima, red je da ih upoznaju a ne da izmisljaju neke nebuloze kako bi sebi olaksali nesto! put yourselves in our shoes, kako je to kada vam totalno nepoznata osoba pridje i pocne da vas ispituje nesto o vasem zivotu, a vi nemate blage veze ko je ni odakle mu ta informacija...bila true/false...zaista DEBILNO!

trebalo bi da razmislite da ne treba vredjati ljude po tome odakle su....uverite se sami u njihovo ponasanje i personality, pa onda pocnite da vredjate..

i kao poslednje (vec sam se skroz zbunila :( )....logicno je da volite da komentarisete o takvim ljudima bas zbog toga sto se oni razlikuju od vas u mnogim stvarima....i zato sto vam je dosadilo da ogovarate ljude koji su stalno oko vas...
....ne zaboravite da vecinu ljudi ima isto misljenje o vama kao i vi za "povratnike iz Bg-a ili inostranstva u toku leta " kad odete van svog grada....zemlje...planete...odaaaaaaakle vec

ETO...necu vise da se nerviram.....NISU SVI LJUDI ISTI - remember

jos jedna stvarcica....

mozda se oni namerno ponasaju "pametnije + puni sebe" bas zbog toga sto ih mnogi ljudi provociraju i gledaju sa strane...
....onda nije ni cudo kada se neko tako ponasa jer u svakom slucaju pokusava da zadovolji ljude koji to zele od njih....

grrrr

izvini ako sm te iznervirao, nisam imao ni najmanje namere. Nisam ja rekao da su svi povratnici iz inostranstva loshi itd. vec samo da ih ima. A to sam rekao da bih upravo iz razloga shto neko "mrzi" ljude sa kosova zato shto su sa kosova !? Dakle tvrdnja da ja osudjujem ljude po mestu sa koga su doshli nikako ne stoji. Samo sam hteo da pokazem da ima svakakvih ljudi, bez obzira dal su sa juga, severa ili iz Kraljeva.

Dakle, nisam nikog vredjao, samo sam uopshteno rekao. Pa ja sam najtolerentnija osoba koju znam :), zashto bih ikoga mrzeo ...

Toliko. Pozdrav iz ledenog Kraljeva

bebidoll:
jos jedna stvarcica....

mozda se oni namerno ponasaju "pametnije + puni sebe" bas zbog toga sto ih mnogi ljudi provociraju i gledaju sa strane...
....onda nije ni cudo kada se neko tako ponasa jer u svakom slucaju pokusava da zadovolji ljude koji to zele od njih....

grrrr
Sto se osecas prozvanom ako nije tako :lol: :lol: :lol:
Pa i ja dolazim u Kv zato sto volim moje rodjake koji tu zive :)
Ne volim ljude koji misle da su nesto bolji ako su nesto vise po nekoj njihovoj normi :roll:
MOj buraz ima 3 krave, 10-ak svinja, gomilu kokosaka... ja mu zavidim na svemu tome,na lepom dvoristu, punoj basti i td.. A on sere kako je zavrsio faks, kako je direktor u nekoj propaloj firmi,kako svi krv seru od njega itd..A platu ima jedne spremacice u boljoj firmi :roll:
Vaznije mu je to sto je studirao u BG-u ko o cemu on godinama o tome nego sva ona lepota oko njega :evil:

Iz Kv-a imam rodjake i prijatelje iz Svajcarske,Italije ,Nemacke,Austrije ma iz celog sveta :lol:
Vidjamo se skoro svakog leta,pa vidim njihovo ponasanje prema svojima ,prema komsijama,drugarima...Ma izgubili su nesto svoje :cry:
Mogu da sudim o tome jer sam obisla pola sveta pa se ne zanosim s tim :roll:
Dosta sam prizemna i realna ;-)
Ja VOLIM KRALJEVO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JaVOLIM LJUDE U KRALJEVU :razz: :lol: :razz: :lol: :lol:
Ali mi smeta kad neko misli da je nesto iznad :evil:
Svi smo mi samo ljudi i gosti na ovoj strani zemlje :cry:
VOLIM TE KRALJEVO :lol:

@ zlajka:

"Sto se osecas prozvanom ako nije tako".....ko je rekao da se ja tako osecam?? Taman posla, ja uzivam u svemu i boli me uvo ko sta misli....ali zato ima ljudi koji se osecaju "prozvanim"...a ja, JOK! .....citaj pazljivije...

Slazem sa sa tim sto kazes da po svojim prijateljima iz inostranstva vidis da su izgubili nesto svoje.... i zbog toga se ne druzim sa srbima u torontu, jer su svi nesto napaljeni, isfolirani, i pravi kejkeri....

Ali zato kad sam u KVu, ponasam se sasvim normalno...ne gledam ljude sa strane...prosto uzivam da sam sa nasim ljudima u srbiji! ponasam se kao da zivim dole.... nikada ne gledam sebe u fazonu, "e, ja imam $ i ja nisam odavde", jer mi je to tako DEBILNO (ali ima takvih ljudi) :S

misanthropia:
pa vidish ovako
ja svoj kratki mizerni zhivot provodim fenomenalno i uzhivam u vredjanju ljudi poput tebe poshto kapiram da posedujem vetju inteligenciju nego oni
a sad kome se ne svidja hahah pa neka ne chita boli me lakat za to
OK!
Pokaži koliko si inteligentna. Prijavi se na sledeće testiranje inteligencije u organizaciji MENSE i rezultate objavi.

A to viđenje života ala Kurt Kobejn samo pokazuje koliko si emotivno nezrela osoba koja vapi za pažnjom terajući inat drugima...

i tako, ja mislila da ne volim Kraljevo.

sedim u svom toplom stančiću u BGu, čitam hiljadupetstosedamdesetu stranu za kolokvijum, pokušavam da provalim o čemu se sve tu radi, bušim rupicu na lobanji da mi stane više informacija, i tako gledam oko sebe... ma, ne nedostaje meni kv, tako je meni ovde sve suuuuuuuper. ja učim. Učim, onako pošteno, valjda mi druge i nema. Svet se zajebava, ali ja učim, jer sam to izabrala i to je jedino što umem da radim (ok, lažem, umem i da se mazim i da pevam, ali to je druga priča)

Jedina zadovoljstva su mi kuvano vino u Vrućem Gavranu jednom u 2 nedelje (na žurke ne idem, zbog mamurluka i pospanosti) i svetloljubičasti Vogue na pauzama izmerđu predavanja. I kilometarski telefonski razgovori sa mojom dušom.

I tako, ne nedostaje meni kv... samo, ovde se nigde ne šetam... i ne daj, Bože, da hoću da platim telefon - pošta mi je na pola sata odavde... i na faks krećem 1h ranije... i ne mogu da se viđam sa svojim drugaricama iz srednje onoliko često koliko hoću jer studiramo različite fakultete i ne možemo da uskladimo obaveze... i kad sam umorna, ne mogu da se malo prošetam po gradu, pola sata, da razbistrim mozak, jer znam da bi mi u tom slučaju trebalo dva sata da stignem do kuće... i tako u subotu, čim zaokružim poslednji odgovor na kolokvijumu, bacam u letu test profesorki i bežim na autobusku, jer me je uhvatilo ono što nikad nisam mislila da će me uhvatiti: nostalgija.

Nedostaje mi proleće na splavu Atos. Nedostaje mi šetanje po parkovima. Nedostaje mi kiša na klupi ispod Ženeve. I najviše od svega, nedostaje mi moje omiljeno društvo za sve to. Pa, da, nedostaje mi Kraljevo: šetnja po Omladinskoj u najgore vreme, sa sve ledom i vetrom, i onda kafa sa čokoladom u recimo Statusu (napomena: mora da bude jutro, da ima sunca, i da zauzmem mesto pored prozora, inače Status otpada) i onda... pa... Svejedno, samo da je u Kraljevu.

Kraljevo ne umire, dok ima Kraljevčana u rasejanju :)

Zbog pojedinih cu potvrditi da umire (osim ako vec nije umrlo - pozdrav misanthropia), a kako i ne bi kad je puno fasisticko-religioznih i zatucanih fanatika koji svojim proklamacijama i bednom retorikom privlace siroke narodne mase i vode nas u neka davno prosla vremena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back