Da li je tacno da je Djilasov kandidat za gradonacelnika radio u SNS ministarstvu Nenada Popovica na "projektima" a da to nije pomenuo u biografiji?

Akset

Zainteresovan član
Poruka
484
Autorska tema

Izlaze novi podaci o Djilasovom kandidatu za gradonacelnika. Od jednom je izaslo na videlo da je radio na projektima u ministarstvu koje je vodio Nenad Popovic za vreme SNS-SPS vlasti. Ono sto je jos cudnije da je to izostavio iz biografije koju je predocio na uvid pred ove izbore. Ovo drugo, izbegavanje da se saopsti, baca vecu sumnju.

https://www.novosti.rs/vesti/izbori...idat-gradonacelnika-nekada-trcao-anom-brnabic
 

Vladimir Obradović za Danas o napadima Brnabić i Jovanova: Napadajući mene vlast je pokazala slabost​

M. R. Mdanas 17:51
Vladimir Obradović za Danas o napadima Brnabić i Jovanova: Napadajući mene vlast je pokazala slabost 1
foto M.A./ATAImages

Vlast je pokazala slabost, napadajući mene zbog toga što sam kao potvrđeni stručnjak za Upravljanje projektima i Strateški menadžment smatrao da sa kolegama sa fakulteta mogu da dam doprinos važnim projektima za državu, rekao je za Danas Vladimir Obradović kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda.

Komentarišući objave Ane Brnabić i Milenka Jovanova na društvenoj mreži Iks rekao je da su prozivajući njega potvrdili njegovu stručnost i pokazali kako tretiraju ljude koji ne podržavaju SNS vlast.

– Napadi na mene su tek početak, jer im je jasno da će naprednjaci izgubiti Beograd i ja očekujem različita podmetanja. Vlast pokazuje nemoć i ponovo pribegava nasilju. Sve svoje znanje staviću u službu građana Beograda i sa timom sjajnih ljudi vratiti normalnost u glavni grad. Da se građani osećaju bezbedno i sigurno. Naša ujedinjena opoziciona lista nosi naziv „Srbija protiv nasilja“ i naše ujedinjenje je garancija da će građani biti na prvom mestu, rekao je Obradović.
 
Kada bi svi napisali gde i šta rade ne bi imali kandidata....svima je u Srbiji jasno da su to neki krimosi koji su u pozadini svake vlasti...

Ti stalno nešto, kao bajagi, antiaistemski pljuješ, a onda ipak uvek podržiš vlast koju kritikuješ.
 
Pljujem jadnike koji vladaju u ime engleske monarhije koja svojim gradjanima plaća da se ne pobune i da ne misle o tome sta radi vlast i njihov predstavnik SAS...Kao sto plaćaju i jadnike koje postave u duboke drzave da vladaju robovima za kikiriki...kao i u Srbiji sto su postavili gamad da vlada vec 50 godina...jos gore, tu gamad mi placamo kao njihovi robovi od nasih plata i zarade na selu....Svaki Srbin koji radi placa jos trojicu da ga nadgledaju u ime engleske monarhije....inače ne bi ni dobili posao da to ne rade...Tačnije pljujem srpsku elitu koja ne zasluzuje ni da čisti pijac, tramvaj bus....jer nista ne zna i nema morala kao ovaj sto ga predlazu za kradonacelnika...gradjanin, sačuvaj bože na sta su spali ti englezi....
 
Poslednja izmena:
Pljujem jadnike koji vladaju u ime engleske monarhije koja svojim gradjanima plaća da se ne pobune i da ne misle o tome sta radi vlast i njihov predstavnik SAS...Kao sto plaćaju i jadnike koje postave u duboke drzave da vladaju robovima za kikiriki...kao i u Srbiji sto su postavili gamad da vlada vec 50 godina...jos gore, tu gamad mi placamo kao njihovi robovi od nasih plata i zarade na selu....Svaki Srbin koji radi placa jos trojicu da ga nadgledaju u ime engleske monarhije....inače ne bi ni dobili posao da to ne rade...Tačnije pljujem srpsku elitu koja ne zasluzuje ni da čisti pijac, tramvaj bus....jer nista ne zna i nema morala kao ovaj sto ga predlazu za kradonacelnika...
A što treba viza za UK ako se vlada u ime engleske monarhije 🤫🤔
 

Vladimir Obradović o slici sa Anom Brnabić: SNS zna da gubi i zato pribegava nasilju​


Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović izjavio je za N1 da Srpska napredna stranka zna da gubi na izborima u Beogradu, i da zato sprovodi prljavu kampanju protiv njega na društvenim mrežama.

Obradović se prethodnih dana našao na udaru kritike predstavnika vlasti i prorežimskih tabloida zbog fotografije na kojoj je pored predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

„U svojoj karijeri radio sam na desetinama različitih projekata koji se odnose i na javni sektor. U jednom periodu sam radio na projektima unapređenja inovacionih sistema sa kolegama s drugih fakulteta, to je bilo pre četiri ili pet godina“, objasnio je Obradović u kom periodu je nastala fotografija sa premijerkom.

Brnabić se, međutim, u međuvremenu iz Kine, gde je u zvaničnoj poseti, na Tviteru bavi Obradovićem, navodeći da radi u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, i da je „samo ove godine uzeo 379.478 dinara da pomogne u reformama.“

„Ja sam profesor koji predaje upravljenje projektima u javnom sektoru. Ja to radim, živim od svog rada, sve je javno i transparentno“, odgovorio je Obradović na prozivke predsednice Vlade.

Dodao je i da se savetovanje nekadašnjeg ministra Nenada Popovića odnosilo na već pomenuto upravljanje projektima u oblasti inovacija, i da nikada nije bio u njegovoj Srpskoj narodnoj partiji.

„Bio sam deo DSS-a u periodu pre 5. oktobra, pa nekoliko godina iza toga“, objasnio je Obradović svoj raniji politički angažman.

Kandidat „Srbije protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda ocenio je da vlast oseća nemoć, i da SNS zna da gubi izbore u Beogradu i zato, kako je rekao, pribegava nasilju.

Ko je Vladimir Obradović, prvi kandidat za gradonačelnika Beograda?

Vukadinović: Opozicija ima realne šanse da pobedi u Beogradu


„To je njihova standardna matrica ponašanja. Oni znaju da će izgubiti i zbog toga sve ovo rade. Ovo je početak silnog podmetanja i prljave kampanje koja je pred nama. Očekujem da će se napadi na mene i možda na moju porodicu nastaviti u budućnosti“, rekao je.

Kazao je i da nikada ništa nije krio, i da se sve što je naveo nalazi u njegovim različitim biografijama.

Obradović je bio i prvi profesor FON-a koji je javno govorio o plagiranom doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

„Zbog toga sam kasnije trpeo raznorazna saplitanja, i to je u dobroj meri uticalo na to da kao politički nepodobna osoba, ne budem imenovan u Savet za borbu protiv korucpije“, istakao je Obradović.

Poručio je i da će, ukoliko dobije poverenje građana da vodi glavni grad, promeniti način upravljanja tako da briga o ljudima bude na prvom mestu. Sistem, kako je naveo, treba da radi u interesu građana, a ne vladajuće stranke, i na taj način će se doći do konkretnih rezultata kao što su nove škole, vrtići, garaže, rešavanje problema u saobraćaju itd.

„Beograđani treba da znaju da će grad da vodi stručan i ekspertski tim. Ne može jedan čovek da zameni sve ono što je potrebno za upravljanje ovim gradom“, zaključio je Vladimir Obradović.
 
1699285482807.png1699285516190.png

05.11.2023. 23:05h

Što čovek sam sebi može da uradi, ni najgori neprijatelj mu ne bi uradio.

Istinitost ove persijske mudrosti bezbroj puta je potvrđena. Evo Milice Zavetnice: godine truda na građenju imidža nacionalno svesne i nacionalno zabrinute osobe, pa se dogovorila s Marinikom Tepić da se udruže u tehničkoj vladi ako pobede na izborima, i sve ode u paramparčad – i zavet i čast.

Ili razmotrimo slučaj političkog samoubistva Vladimira Obradovića, Đilasovog kandidata za gradonačelnika Beograda…

Čovek je mirno tekao univerzitetsku karijeru, stekao zvanje prof-mr-dr u nečemu što se zove „upravljanje s posebnim fokusom na projekte i javni sektor“ (citat iz Vremena, 2. novembar 2023) i to lepo unovčio radom na katedrama dva-tri fakulteta. Nije lekar da mu pacijent umre ako nešto zezne, njegova je nauka takva da se greške uvek mogu pokriti novom teorijom, a plaćaju ih poreski obveznici. Dakle, milina jedna, mogao je do penzije tako. Ali nije mu se dalo!

Ima u čoveku, kaže Ivo Andrić, neka sila što ga neodoljivom snagom vuče u ponor, i on joj se uzalud opire.

Neko, objašnjava pisac, ne ume da savlada žudnju puti, drugi, opet, podlegne kockarskoj strasti („srlja za prikazom sreće ne primećujući da ona lebdi nad prazninom“), a neki – i to je Obradovićev slučaj – propadnu zbog politike.

Neveseli junak ove naše priče ušao je u politiku nekako posle 5. oktobra.

Njemu u prilog ide to što nije jedini među mladim ljudima koji je tih godina Koštuničino poslovično ćutanje tumačio kao mudrost. Učlanio se u DSS, s vatrenom željom da brani srpsku čast i srpsko srce – Kosovo, i večno prijateljstvo s matuškom Rusijom. Čak je bio i kandidat za opštinskog odbornika 2004. godine u Rakovici, i to 46. na listi. Dok je Milka Canić, legenda "Slagalice", bila 61!

Razlika između kocke i politike je u tome što kockar brže propadne. Političar, ako se ne zaleće mnogo, godinama i decenijama može da gura napred a da mu ništa ne bude…

Vladimir Obradović, Nenad Popović, Dragan Đilas, Vladimir Putin


KAD JE PINKI VIDEO TITA

Tako se Obradović, inženjer menadžmenta, sporo uspinjao lestvicama državnog aparata, mic po mic, osmeh po osmeh gde treba, pa je postao savetnik Nenada Popovića, ministra bez portfelja u vladi Ane Branbić.

Popović, preduzetnik čiji su glavni poslovi u Rusiji, u Obradoviću je prepoznao iskrenog poštovaoca lika i dela Vladimira Putina, a Obradović mu je uzvratio samopregornim radom i savetovanjem kako da veze između Srbije i Rusije budu bolje.

Na sajtu Vlade Srbije iz tog doba stoji fotografija načinjena prilikom Putinove posete Beogradu: na Sajmu inovacija Ana Brnabić sedi u prototipu novog vozila, a oko nje su ushićene zvanice sa specijalnim propusnicama. Iza Popovića, kao što mu i formacijsko mesto nalaže, stoji Vladimir Obradović, najushićeniji!

Ima nešto u Obradovićevoj pojavi što razoružava: na njegovom licu uvek se vidi kad je srećan. Tako na jednoj drugoj fotografiji s premijerkom Anom Brnabić on čovek prosto zrači! Tako je valjda izgledao Pinki kad je video Tita!

A onda…

U staroj Grčkoj hibris je bio postupak čoveka kojim je na sebe navlačio kaznu bogova. Razlog propasti.

Obradovićev hibris je bila brzina – poželeo je mesto gradonačelnika Beograda, i to brzo. Zapravo, ideja nije bila njegova, to mu je predložio Đilas, a on je prihvatio. Bilo je kao u pesmi: džaba bilo konja vranih, i titule prof-mr-dr u nauci koju niko ne razume, kad niko nije čuo za njega… A možda ga i onaj poraz u Rakovici davne 2004. još tišti, tek pristao je. Uhvatio se na to bućkalo, rekli bi beogradski mangupi.

Obradović


BRISANJE BIOGRAFIJE

Razlog što je Dragan Đilas izabrao baš njega gubi se u bespućima srpske zbilje, ali to je druga priča. Tek, po njegovom nalogu u Šolakovim medijima iz Obradovićeve biografije izbrisano je članstvo u DSS, savetovanje Nenada Popovića, rad u Vladi... Sve! Njihov kandidat za gradonačelnika Beograda predstavljen je kao "nestranački intelektualac"!!! Sam Obradović je prekinuo sa starim životom i prijateljima iz stranke i Vlade, i postao gorljivi opozicionar.

U intervjuu za Vreme odgovorio je na pitanje zašto je ušao u politiku: "Nisam više mogao da sedim i gledam kako Srbija nezaustavljivom brzinom ide nizbrdo. Ka ambisu."

Ali Srbija nije Rusija (uprkos njegovom višegodišnjem savetničkom trudu da to postane), Beograd je mali, nije to kao kad u Moskvi ne znaju šta se dešava u Novosibirsku. Na svakom koraku su ljudi koji znaju šta je Obradović do juče radio i šta je govorio. Čude se, pitaju...

Obradović je odlučio da se brani simuliranjem duševne zaostalosti. Na svako pitanje - ćuti! Zna on da nije majka Muju ****** što se kockao, nego što se vadio...

- Uganuo si članak kad si žurio niz stepenice da stigneš na slikanje s Brnabićevom...

On trepće i ćuti.

- Kako ne znaš ko je to Nenad Popović?

Trep-trep...

- Tražiš sankcije Rusiji a tetovirao si Putina na ramenu!

Spremno raskopčava košulju i pokazuje rame:

- Nisam!

- A taj ožiljak od lasera?

- Pao sam na peglu...

Srećni vam izbori, Beograđani!


Kurir
 
Pa jel vi hejteri živite od ljubavi ili od novaca ?
Pa ko može da voli Anu Brnabić ?
Pa čovek radio za pare. U svojoj struci, sa svojim drugarima sa faksa... Možda mu drugari namestili tezgu.

Pa o kojim idejama drugačijim mi polemišemo ?
Kad je sve jasno. I oko Kosova, i oko ulasku u Evropu,..
I kako to da SNS zna da gubi, a ja ne znam da li će morati sa nekima u koaliciju ?

A i ja bih voleo da izgube,.. eeh kako je Đilas potukao Vučića nekada za gradonačelnika ? Se sećate ?

Mada, ružan je Đilas,.. antipatičan... ovaj naš Vučko bude nekad i lep... pa nas nekada dirne u dušu, samo što ne zaplačem...
A, ja i ne znam što je Tadić držao Đilasa za ministra (bez portfelja).
Da nije možda Đilas sposoban ? Pa bio je i predsednik KSS, hvalili ga...
--------------------------------
Posle izbora, daš im 100 dana fore,...ako ne valja, ako ne ispunjavaju to što su obećali teraj to u 3 L.M.
Ako ih pustiš da se ukrtože, preuzmu medije, iznađu nove probleme i Rešenja tih novih problema,, .. ostaće dok se ne nakradu... dok nama smrtnicima ne bude dostupno i jasno da kradu i da nas zamajavaju.
 
I još samo ovo,..
Voleo bih da se završi sezona lova na Đilasa i njegove,.. i da Đilas izađe iz politike, da javno prizna da on to ne ume i da i njega plate za neke ozbiljne funkcije menadžerskog tipa - to ume bolje od mnogih,.. a Aca da nam bude glavni i odgovorni urednik najvećeg opozicionog lista (novina)..
a neki novi ljudi da dođu,.. ali to ne biva ovde,..

ispravka : ministar bez portfelja je Đilas bio kod Koštunice (napisah kod Tadića).
 

Back
Top