minutus
Aktivan član
- Poruka
- 1.633
miši je također maštao nešto o strunama.
to je tada baš došlo u modu i za to se mogla pobrat dobra lova.
to je tada baš došlo u modu i za to se mogla pobrat dobra lova.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svemir, početak, kraj. beskraj, život, smrt etc etc... sve su to samo navodne definicije navodne ljudske spoznaje i percepcije, nastale u cilju zadovoljenja ljudskog ega i taštine.
reči za stvari i pojave iz njegove bliske okoline primenio na nepoznato i udaljeno...Sikirom na vetrove...
A el vidiš ti svoju...hm...guzicu? Kako znaš da je imaš i kakva je?није. свемир је крајан (супротно од бескрајан)
завршава се иза ћошка до ког ти сеже поглед
)

Da li je beskrajan i da li se širi?
Sinoć sam sa nekim ljudima rapravljao, pa me interesuje šta vi mislite o tome
njega.koga ?
njega?
kuda se širi? u nesvemir, nekozmos? ono je onda beskrajno? kad bi htio ustanoviti da se nešto širi, trebao bi poznat granice - ili?
глупо ти је питање "куда", јер је то просторна одредница, "изван" свемира* нема простора, а опет свемир се шири и тако тај непростор претвара у простор.
ако је нешто непростор онда је бесконачно мало, дакле бескрајно
видиш ти тај парадокс - непростор држи читав простор, Ништа држи Све, итд, нешто бескрајно мало држи огромна пространства
па наравно да је, имајући све ово у виду, свемир духовна појава, а да је Биг Бенг духовни догађај, оба неодвојива од нас самих
*при чему ја под свемир сматрам буквално видљиви опсег појава - дакле, сада тренутно за мене - моја соба и за мене не може постојати ниједан други свемир док га ја лично не опазим
чим изађем из собе, створићу "простор" својим опажањем нечег другог, је л да
колико је све ово дебилно, простор, свемир, ширење![]()

можда теби који се бавиш анализом речи, па ти је непростор* још једна ствар која се мора одредити нечим другим, несвестан да таква правила дефинисања ствари важе само у релативном свету. у који непростор не спада. јер релативни свет (овај у коме живимо) јесте свет односа делова, објеката, ствари у простору. зато се зове релативни (relate to). да би нешто било у односу на нешто потребно је да између њих постоји простор (и време да се дође од једног до другог, тако да је такво "време" такође простор).ista pitanja ostaju, samo s još jednom novom nestvarnom nepoznanicom.![]()
ako izmislim novu riječ, neprostor
ista pitanja ostaju, samo s još jednom novom nestvarnom nepoznanicom.![]()
ako izmislim novu riječ, neprostor, s kojom ću ograničiti ionako nesaglediv prostor,
a da prostor seže samo do granica zapažanja, zapravo ne vrijedi riječ. ipak: ono što je izvan prostora mog zapažanja,
nadalje korespondira s onim što je unutar njega.
*свеједно је да ли користим реч непростор, Нула, Ништа, итд, и даље га не можеш визуализовати.
а то је све што ви хоћете - да можете нешто да замислите, визуелно представите, сместите у простор, одредите посредством других објеката.
када год нешто није могуће разумети на тај начин, за вас је непостојеће.