Da li je Srbija okupirana zemlja?

Суштина ове твоје тираде је да запад и САД немају ништа са догађајима у Србији?
Ти стварно верујеш у то?

Gde sam ja napisao da Svetska vlada, SAD i Rusija nemaju ništa sa događajima u Srbiji?

Ajde molim te mi pokaži, gde sam to rekao.

Suština ovoga što ja govorim jeste to da su za veliku većinu problema u Srbiji odgovorni najviše naši političari. Već sam pisao o tome, ali ovde nikog to ne interesuje, svi ma je zanimljivie da se igraju rata sa Amerikom.

Ja sam već rekao šta je Svetska vlada i šta znači svetska vlada. Naravno da Svetska vlada, SAD i Rusija imaju uticaj na događaje u Srbiji, ne bi bila svetska vlada da nema. Međutim, ključno je pitanje koji su to događaji?

Za šta su odgovorni naši plitičari, a za šta je odgovorna Svetska vlada?

Konstantno zastupanje da je Zapad (Svetska vlada) odgovorno za sve u Srbiji je zabluda i čista laž.

To je laž koju su propagirali i koju i dalje propagiraju mnogi naši plitičari (kroz štampu i medije) jer im je u interesu da uvek neko drugi bude odgovoran za probleme, a da oni nikad ne budu odgovorni ni za šta.

To je odraz političke neodgovornosti i političara i naroda koji tako olako naseda na te laži. Ta neodgovornost je to odraz politike koja se konstantno plasira u Srbiji od strane njenih vodećih plitičara, jel te, politika prema kojoj nam je zapad za sve kriv, a naši političari nisu odgovorni ni za šta. Ko u ovome ima interes?

Kad ste zadnji put čuli da je neki naš političar za nešto odgovarao?

Čak sam navio primer, i ponoviću po treći put. Primer poplava iz 2014. godine, kada nam je bog bio kriv što je Obrenovac poplavljen. Niko od političara nije preuzeo odgovornost zbog toga što se na vreme nije reagovalo, što nije bilo džakova, što nije bilo opreme itd. Ne, ne, ne, bog je kriv, idite njemu se žalite. Nemamo mi sa tim ništa.

Mehanizam ovako funkcioniše.

Naši političari su skapirali da je najboje fokus naroda, kada su problemi u pitanju, skrenuti na nešto daleko i nedohvatljivo. Nešto što će biti sveopšti srpski problem koji nećemo moći da rešimo. Što je taj problem nerešiviji to je bolje jer ćemo duže moći njime da se služimo. Kockice su se tako sklopile i eto je Amerika, jedva su je naši plitičari dočekali, eto ga dežurni krivac za sve probleme u Srbiji.

Dok se naprženi nacionalisti lože na Ameriku, naši bajni političari rade svoj dobro uhodan zanat - otimaj i kradi.

Naš narod je toliko ogrezao u mržnji prema Americi, toliko smo gnevni da smo potpuno omađijani i nevidimo da nam iz džepa otimaju hleb naši političari koje smo mi izglasali na izborima. A takvom stanju se raduju samo ti isti, naši, domaći, srpski političari. Amerika nema interes u tome nikakav.

Za sve afere u Srbiji, a bilo ih je koliko hoćeš, za sve krađe u Srbiji, odgovorni su jedino i isključivo naši ološi od političara.

Jedino do čega je stalo našim političarima jeste da se dočepaju vlasti i da je zadrže što je duže moguće. Evo pogledajte Vučića šta je sve uradio da bi se dočepao vlasti i da bi ostao na vlasti. Ne postoji bolji primer. Čovek je ja mislim i unutrašnje organe promenio samo da bi se dočepao vlasti.

Poslednja izmena:
Kad nemaš argumenata i kad ti ponestane logike, onda optužiš sagovornike da nemaju mozak. U pravi čas ti uskoči vređanje i omalovažavanje. Ako ništa drugo, dobar si političar. :D

Služiš se krajnje neadekvatnim analogijama i poređenjima. Navodim primere koji pokazuju da vojna sila ne znači puno, ti se dohvatio WC šolje i pojasa u automobilu.

Upozorio sam te na logiku, ali ti i dalje nastavljaš po svome. Ti primeri koje ti navodiš ne znače ništa, ali ti iz nekog razloga ne shvataš to. Mrzi me da uzaludno pokušavam da ti objašnjavam jednostavne stvari. Ja ti dajem primer analogan tvome, ali namerno na potpuno drugu temu, iz kojeg treba da shvatiš zašto je zaključak koji ti izvodiš nesiguran i zašto ne smeš da tvrdiš to što tvrdiš, a ti se očajnički držiš iste teme i menjaš ulazno-izlazne parametre u pokušaju da prostom tematskom sličnošću nametneš iluziju adekvatnosti primenjene logike.

Nigde nisam rekao da je Rusija bad guy. To je tvoja pogrešna premisa, lažna optužba ili pogrešan zaključak. Verovatno zato što ti je logika jača strana. :D
Nisi, rekao da si da je gora čak i od Amerike - zemlje koja je u poslednjih 70 godina vodila bar 20 agresivnih i osvajačkih ratova. Slažem se da to ne znači bad guy, već, prevedeno na srpski, hteo si reći da su Rusi zlotvori, fašisti i kriminalci, da gori ne mogu biti?

Naveo sam Rusiju kao konkretan primer toga da vojna moć apsultno ne znači prosperitet za državu i narod, niti nezavisnost od Svetske vlade. Sovjetski savez je imao spektakularnu vojsku, savremeno naoružanje, balističke rakete svakavih dometa, ogromnu vojsku, na hiljade atomskih, nuklearnih i termo-nuklearnih bombi... ali sva ta vojska zajedno Sovjetskom savezu (a danas Rusiji) nije donela ni ekonomski prosperitet niti nezavisnost od Svetske vlade.

Naveo sam Rusiju... Sovjetski savez je imao. OK, i gde je tu logika?

Franjo i Sloba nisu ništa?? Opet zapad kriv? Pa ko ovde veruje u nepromenljive okolnosti koje su nametnute sa strane, ti ili ja? :D
Idi čitaj malo knjige, pa ćeš možda shvatiti istorijske okolnosti i fakat da u ovom slučaju ne postoji OPET nego JOŠ UVEK.

Franjo i Sloba su drugari još iz osamdesetih, ako je iko pravio dogovore u Jugi to su bila ova dva drugara. Da će Beograd da izda Krajnu spekulisalo se još 1993. godine. Referendum u Hrvatskoj nema apsolutno nikakve veze sa Olujom i Bljeskom. Na raspadu Jugoslavije radi se temeljno još od 1971. godine, posebno donošenjem ustava 1974. godine koji je bio nacrt raspada. Nakon smrti Tita mnogi bitniji političari u Jugoslavijji radili su na tome da rasture Jugoslaviju, a ne da je sačuvaju.
Nije tu toliko bitno da li će se SFRJ rasturiti, već na koji način.

Srpski je problem što smo mi Srbi dobili svoju nacionalnu državu 10 godina posle Hrvata. Umesto da smo je dobili prvi, mi smo je dobili poslednji.
Misliš li da bi zapad dozvolio 1990. Srbima referendum za izlazak iz SFRJ?

Poslednja izmena:
Opet ti, umesto odgovora opet si prešao na vređanje i omalovažavanje.
Kada bi malo uključio mozak i prekinuo da nas tretiraš kao budale, onda možda ne bi dobijao identičnan tretman.

To tvoje "rešenje" bi na zemlji izazvalo nuklernu kataklizmu nakon koje život za ljude na zemlji najverovatnije ne bi bio moguć. Ne, problem je daleko veći i kompleksiniji nego što ti miliš, a samim tim su i rešenja kompleksnija.

Nigde ja nisam rekao da je to moje rešenje. Nit' ja, a nit' Srbija ima nuklearno oružje.

Poslednja izmena:
Koči tebe mozak u razmišljanju, ali tebi čak ni to nije jasno. Ja nikad nisam ni spominjao takvu glupost. Ako hoćeš da ideš da digneš u vazduh Washington idi ga diži, nemoj nas da uvlačiš u međunarodni terorizam.

Samo manje vredni i neostvareni ljudi su zavidni... Spominješ radikalna rešenja a ne gledaš posledice koje te mogu klepiti a to te automatski svrstava u tor. . Ustvari ko to od malih može nešto da zahteva u svetskim tokovima.. Svi se prilagođavaju i gledaju kako da izvuku maximun .. Mi ne izvlačimo ni minimun danas zahvaljujući ljudima koji nas vode to je suština od koje treba krenuti..
Ti što radiš kao i par prisutnih je oslobađanje odgovornosti jednih na račun drugih.. Upravo ono što ova a i predhodna Srpska vlast pokušava da te ubedi.. Nismo mi krivi kriv je neko drugi..

Poslednja izmena:
Samo manje vredni i neostvareni ljudi su zavidni... Spominješ radikalna rešenja a ne gledaš posledice koje te mogu klepiti a to te automatski svrstava u tor. . Ustvari ko to od malih može nešto da zahteva u svetskim tokovima.. Svi se prilagođavaju i gledaju kako da izvuku maximun .. Mi ne izvlačimo ni minimun danas zahvaljujući ljudima koji nas vode to je suština od koje treba krenuti..
Ti što radiš kao i par prisutnih je oslobađanje odgovornosti jednih na račun drugih.. Upravo ono što ova a i predhodna Srpska vlast pokušava da te ubedi.. Nismo mi krivi kriv je neko drugi..

Ja se slažem da je u istim ljudima problem. Razlika je u tome što ih ti zoveš srpska vlada, a mi ostali znamo da to ne postoji. Ono što ti nazivaš sprskom vladom su obični odrpanci koji rade šta im se kaže. Oni su posrednici u ime stranih interesa.

Nismo mi krivi kriv je neko drugi..
Криви сте ви, који мантрате о томе да смо "ми" криви.
Јер, да би добили мрвице са газдиног стола, спремни сте да учествујете у тој "демократској" представи како, ето, ми нешто "бирамо"... Најгоре у свему је што још покушавате да нас све убедите како то није тачно.
То је горе од лоповлука. Могу да се дивим лопову који здипи, и кад га ухвате- са осмехом прими казну; име нечег часног у томе.
Али, лопов који кука и поред толико евидентних доказа, е- то је баш јадно...

Ja se slažem da je u istim ljudima problem. Razlika je u tome što ih ti zoveš srpska vlada, a mi ostali znamo da to ne postoji. Ono što ti nazivaš sprskom vladom su obični odrpanci koji rade šta im se kaže. Oni su posrednici u ime stranih interesa.

Pa i to je pomak.. ako smo konstatovati da su na vlasti izdajnici koji rade za nečije tudje interese ko bi trebao da ih se reši i kako..

Јер, да би добили мрвице са газдиног стола, спремни сте да учествујете у тој "демократској" представи како, ето, ми нешто "бирамо"... Најгоре у свему је што још покушавате да нас све убедите како то није тачно.
То је горе од лоповлука. Могу да се дивим лопову који здипи, и кад га ухвате- са осмехом прими казну; име нечег часног у томе.

Ne vi već oni koji su odabrali da vode drzavu.. Postoji li kod vas neki vid odgovornosti rukovodioca ili vi to po onom staroj komunističkoj"ma sredit će se to ništa se ti ne sekiraj" .

Prvo. Vojna moć i vojna sila uglavnom nisu preduslov dobrom stanju (prosperitetu) države i društva. Primera ima puno. Čak šta više, vojska za jendo društvo može da predstavlja samo trošak i to veoma veliki trošak.

Drugo. Vojna moć (uopšte) ne znači nužno i nezavnisnost od Svetske vlade.

U oba slučaja najbolji primer, najverovatnije, jeste Rusija. Međutim, ni Amerika ne zaostaje puno. Dok Rusija Svetskoj vladi služi kao krava muzara za prirodne resurse, Amerika služi kao globalni policajac koji bije one koji nisu poslušni, ne Americi, nego Svetskoj vladi. No to je druga tema o kojoj može da se raspravlja i spekuliše koliko je kome volja.

Vidiš kako si lepo definisao svoju ulogu u ovom razgovoru, Mause :D Žrtva, kojoj muzu resurse je bad guy, ali ipak ne toliko loša kao siledžija. Pretpostavljam da taj čudan okret ima veze sa time što je žrtva slovesnskog iliti robovskog porekla, a ove siledžije su arijevci....

I zbog takvog sticaja okolnosti mi treba da se pomirimo sa našom robovskom sudbinom.... Kakva dijalektika :) To je jednostavno istorijski proces, i oko toga nema rasprave? Crevez chiens si vous n'êtes pas contents? Ako ti ovakvo razmišljanje prolazi kod studenata BU, ne prolazi kod nas koji imamo mozak. Mause, toliko ti je cela spika puna logičkih grešaka u razmišljanju da imamo transfer blama.

Nigde nisam rekao da je Rusija bad guy. To je tvoja pogrešna premisa, lažna optužba ili pogrešan zaključak. Verovatno zato što ti je logika jača strana. :D

Naveo sam Rusiju kao konkretan primer toga da vojna moć apsultno ne znači prosperitet za državu i narod, niti nezavisnost od Svetske vlade. Sovjetski savez je imao spektakularnu vojsku, savremeno naoružanje, balističke rakete svakavih dometa, ogromnu vojsku, na hiljade atomskih, nuklearnih i termo-nuklearnih bombi... ali sva ta vojska zajedno Sovjetskom savezu (a danas Rusiji) nije donela ni ekonomski prosperitet niti nezavisnost od Svetske vlade.

Nisi, rekao da si da je gora čak i od Amerike - zemlje koja je u poslednjih 70 godina vodila bar 20 agresivnih i osvajačkih ratova. Slažem se da to ne znači bad guy, već, prevedeno na srpski, hteo si reći da su Rusi zlotvori, fašisti i kriminalci, da gori ne mogu biti?

Naveo sam Rusiju... Sovjetski savez je imao. OK, i gde je tu logika?

Evo, ja citiram hronološki šta sam ja napisao, a šta ti veznao za Rusiju. Onako kako je tekao razgovor.

Ja stvarno ne znam šta da ti kažem, ne znam da li ovo namerno radiš, ili jednostavno imaš takvu percepciju realnosti.

Da li sam ja rekao da je Rusija gora od Amerika? Da li sam ja rekao da je Rusija bad guy? Da li sam igde pomenuo da je Rusija "okupirana" zbog toga što su Rusi slovenskog porekla? Da li sam igde rekao da su Rusi zlotvori, fašisti i kriminalci?

Odgovor je - NE!

Ne, ne, ne i ne.

Ali, odakle tebi to sve? Gde si ti to sve nakalemio sve, meni to nije jasno. Jel ti mene lažno optužuješ da bi me smestio u neku kategoriju ili ti stvarno vidiš ono što želiš da vidiš?? Meni više deluje da ti ne optužuješ mene lažno, nego zapravo ti zaista veruješ da ja pišem nešto drugo, nešto što verovatno tebi više ima smisla. Jednostavno izvlačiš neke svoje zaključke bazirane na nekim pretpostavkama tvojim, a onda dalje na tim pretpostavkama izvlačiš nove zaključke i onda sudiš. I onda, naravno svi koji imaju drugačije stavove i mišljenja od tebe, oni su bez mozga.

Naravno da ništa nece doci preko noći ali put koji vi vidite odnosno ne je sporan..Ono na šta se vi fokusirate su problemi a ne rešenja.. To nikome ne treba niti doprinosi bilo čemu.. ono što bi trebalo da se traži a i plaća su rešenja koja neko nudi ..

Најбрже решење је нуклеарна бомба на Пентагон,Брисел и Ватикан. Срећа те их ми немамо, јер би током ових деценија (векова) терора сигурно некоме синула идеја да покуша.

Kada bi malo uključio mozak i prekinuo da nas tretiraš kao budale, onda možda ne bi dobijao identičnan tretman.

Nigde ja nisam rekao da je to moje rešenje. Nit' ja, a nit' Srbija ima nuklearno oružje.

??? :think:

Ja mislim da si ipak ti napisao najbrže rešenje.

Sa obzirom da si ovo rešnje ti napisao i praktično predložio, nekako to ukazuje da je to ipak tvoj predlog, ovde u ovoj diskusiji, na ovom forumu.

Možda si ti to negde pročitao, naravno, možda to nije tvoja ideja, ali ti si ga ovde predložio.

Potpuno je nebitno što Srbija nema nuklearnu bombu, ima Rusija. Ako je to rešenje, možda bi Rusija mogla... A šta misliš?

Znaš kako, i najbrže rešenje za obolelog od raka da ne bude više bolestan je da se upuca u glavu...

- - - - - - - - - -

Evo, ja citiram hronološki šta sam ja napisao, a šta ti veznao za Rusiju. Onako kako je tekao razgovor.

Ja stvarno ne znam šta da ti kažem, ne znam da li ovo namerno radiš, ili jednostavno imaš takvu percepciju realnosti.

Da li sam ja rekao da je Rusija gora od Amerika? Da li sam ja rekao da je Rusija bad guy? Da li sam igde pomenuo da je Rusija "okupirana" zbog toga što su Rusi slovenskog porekla? Da li sam igde rekao da su Rusi zlotvori, fašisti i kriminalci?

Odgovor je - NE!

Ne, ne, ne i ne.

Ja i ne tvrdim da si rekao, već da si hteo da kažeš, pa si se uzdržao, ali da je tvoj stav jasno izašao na videlo.

Ali, odakle tebi to sve? Gde si ti to sve nakalemio sve, meni to nije jasno. Jel ti mene lažno optužuješ da bi me smestio u neku kategoriju ili ti stvarno vidiš ono što želiš da vidiš?? Meni više deluje da ti ne optužuješ mene lažno, nego zapravo ti zaista veruješ da ja pišem nešto drugo, nešto što verovatno tebi više ima smisla. Jednostavno izvlačiš neke svoje zaključke bazirane na nekim pretpostavkama tvojim, a onda dalje na tim pretpostavkama izvlačiš nove zaključke i onda sudiš. I onda, naravno svi koji imaju drugačije stavove i mišljenja od tebe, oni su bez mozga.

I sad se namerno praviš blesav, kao da je neopevana mudrost naslutiti šta misliš iz ovoga što pišeš.

Potpuno je nebitno što Srbija nema nuklearnu bombu, ima Rusija. Ako je to rešenje, možda bi Rusija mogla... A šta misliš?
Mogla bi i Amerika samu sebe. Imaju dovoljno imigranata koji znaju da pritisnu crveno dugme.

Poslednja izmena:
Свакако да смо окупирани, и нисмо само ми :)
Негде се то више примећује, негде мање. Углавном смо јако лоше прошли од распада Југославије, Тито је направио одличне припреме да би нам се десило ово сада.
Ја верујем и поред чињенице да ће страног утицаја увек бити јер смо мали, а закон јачег влада, да можемо да живимо много боље.
Поента је што ове наше лажљиве марионете на власти то "да живимо боље" примењују само на себе :)
Такође, прилике у свету се мењају, тако да треба пратити ситуацију и искоритити је за наш развој. Питање је само како свргнути марионете.
Читава наша политичка сцена је зрела за неки рудник или каменолом, да лепо коначно раде и имамо од њих користи :)

Znaš kako, i najbrže rešenje za obolelog od raka da ne bude više bolestan je da se upuca u glavu...

Ja i ne tvrdim da si rekao, već da si hteo da kažeš, pa si se uzdržao, ali da je tvoj stav jasno izašao na videlo.

I sad se namerno praviš blesav, kao da je neopevana mudrost naslutiti šta misliš iz ovoga što pišeš.

Mogla bi i Amerika samu sebe. Imaju dovoljno imigranata koji znaju da pritisnu crveno dugme.

Prestani da me lažno optužuješ i da klevećeš.

Nikog ne interesuje šta ti misliš ko je šta hteo da kaže.... :roll:

Ja optužujem naše političare, ne optužujem narod, ne optužujem nas.

Ko je upznao i bio u društvu naših političara i ljudi iz politike, zna kolika su to jedna obična namazana govna koje zabole ona stvar i za Srbiju, i za Kosovo i za narod.

No dobro, neću više o našim političarima. Hajde da vidimo za koje je sve probleme u Srbiji odgovorna Svetska vlada i Amerika i MMF i Zapad. Meni deluje da je za 70-80% problema u Srbiji odgovorna srpska vlada i njeni političari, ali možda ja grešim.

Koji su to sve evidentni dokazi koje ti pominješ? Možeš li da mi nabrojiš sve te dokaze, i probleme koje je direktno prouzrokovala Amerika i zapad?

Možeš li da mi nabrojiš sve te dokaze, i probleme koje je direktno prouzrokovala Amerika i zapad?
Санкције; изолација; бомбардовање; отимање територија; октобар 2000; довођење на власт жутих, па жућих; пљачка ресурса; ММФ и Светска банка; утицање на сваки изборни процес; ометање проширења сарадње са Кином и Русијом; замајавање о чланству у ЕУ; финансирање "плишаних" револуција по целом свету, жуте патке и остало, што ти је познато; мислиш да је ово у Скопљу спонтано?
Тражиш доказе о заверама које запад прави по целом свету деценијама?
Има ли војног сукоба у свету од 1945. а да у њему нема директног учешћа САД?:roll:
Настави ти да лажеш себе, твоја ствар, ако тако волиш.

Vučić je pogrešio što nije uveo carine od 1,000,000,000%

Zato treba dovesti Radulovića.

To je otprilike tvoja poruka a.k.a. lupanje otvorenog prozora

Санкције; изолација; бомбардовање; отимање територија; октобар 2000; довођење на власт жутих, па жућих; пљачка ресурса; ММФ и Светска банка; утицање на сваки изборни процес; ометање проширења сарадње са Кином и Русијом; замајавање о чланству у ЕУ; финансирање "плишаних" револуција по целом свету, жуте патке и остало, што ти је познато; мислиш да је ово у Скопљу спонтано?
Тражиш доказе о заверама које запад прави по целом свету деценијама?
Има ли војног сукоба у свету од 1945. а да у њему нема директног учешћа САД?:roll:
Настави ти да лажеш себе, твоја ствар, ако тако волиш.
Sve što si naveo je posledica projekta Velika Srbija koji je povela alijansa Milošević-Vučić.

Postojao je tračak šanse da se to sanira dolaskom DS, ali je ta šansa usrana 20.05.2012.

Sada sledi mnogo milijardi godina sve teže bede.

Back