Суштина ове твоје тираде је да запад и САД немају ништа са догађајима у Србији?
Ти стварно верујеш у то?
Gde sam ja napisao da Svetska vlada, SAD i Rusija nemaju ništa sa događajima u Srbiji?
Ajde molim te mi pokaži, gde sam to rekao.
Suština ovoga što ja govorim jeste to da su za veliku većinu problema u Srbiji odgovorni najviše naši političari. Već sam pisao o tome, ali ovde nikog to ne interesuje, svi ma je zanimljivie da se igraju rata sa Amerikom.
Ja sam već rekao šta je Svetska vlada i šta znači svetska vlada. Naravno da Svetska vlada, SAD i Rusija imaju uticaj na događaje u Srbiji, ne bi bila svetska vlada da nema. Međutim, ključno je pitanje koji su to događaji?
Za šta su odgovorni naši plitičari, a za šta je odgovorna Svetska vlada?
Konstantno zastupanje da je Zapad (Svetska vlada) odgovorno za sve u Srbiji je zabluda i čista laž.
To je laž koju su propagirali i koju i dalje propagiraju mnogi naši plitičari (kroz štampu i medije) jer im je u interesu da uvek neko drugi bude odgovoran za probleme, a da oni nikad ne budu odgovorni ni za šta.
To je odraz političke neodgovornosti i političara i naroda koji tako olako naseda na te laži. Ta neodgovornost je to odraz politike koja se konstantno plasira u Srbiji od strane njenih vodećih plitičara, jel te, politika prema kojoj nam je zapad za sve kriv, a naši političari nisu odgovorni ni za šta. Ko u ovome ima interes?
Kad ste zadnji put čuli da je neki naš političar za nešto odgovarao?
Čak sam navio primer, i ponoviću po treći put. Primer poplava iz 2014. godine, kada nam je bog bio kriv što je Obrenovac poplavljen. Niko od političara nije preuzeo odgovornost zbog toga što se na vreme nije reagovalo, što nije bilo džakova, što nije bilo opreme itd. Ne, ne, ne, bog je kriv, idite njemu se žalite. Nemamo mi sa tim ništa.
Mehanizam ovako funkcioniše.
Naši političari su skapirali da je najboje fokus naroda, kada su problemi u pitanju, skrenuti na nešto daleko i nedohvatljivo. Nešto što će biti sveopšti srpski problem koji nećemo moći da rešimo. Što je taj problem nerešiviji to je bolje jer ćemo duže moći njime da se služimo. Kockice su se tako sklopile i eto je Amerika, jedva su je naši plitičari dočekali, eto ga dežurni krivac za sve probleme u Srbiji.
Dok se naprženi nacionalisti lože na Ameriku, naši bajni političari rade svoj dobro uhodan zanat - otimaj i kradi.
Naš narod je toliko ogrezao u mržnji prema Americi, toliko smo gnevni da smo potpuno omađijani i nevidimo da nam iz džepa otimaju hleb naši političari koje smo mi izglasali na izborima. A takvom stanju se raduju samo ti isti, naši, domaći, srpski političari. Amerika nema interes u tome nikakav.
Za sve afere u Srbiji, a bilo ih je koliko hoćeš, za sve krađe u Srbiji, odgovorni su jedino i isključivo naši ološi od političara.
Jedino do čega je stalo našim političarima jeste da se dočepaju vlasti i da je zadrže što je duže moguće. Evo pogledajte Vučića šta je sve uradio da bi se dočepao vlasti i da bi ostao na vlasti. Ne postoji bolji primer. Čovek je ja mislim i unutrašnje organe promenio samo da bi se dočepao vlasti.
Poslednja izmena: