Оне државе који нису у лошем стању, а таквих је врло мало- у стању су да се војно заштите.
А ти можеш да рационализујеш издају колико год хоћеш, опет је издаја.
Prvo. Vojna moć i vojna sila uglavnom nisu preduslov dobrom stanju (prosperitetu) države i društva. Primera ima puno. Čak šta više, vojska za jendo društvo može da predstavlja samo trošak i to veoma veliki trošak.
Drugo. Vojna moć (uopšte) ne znači nužno i nezavnisnost od Svetske vlade.
U oba slučaja najbolji primer, najverovatnije, jeste Rusija. Međutim, ni Amerika ne zaostaje puno. Dok Rusija Svetskoj vladi služi kao krava muzara za prirodne resurse, Amerika služi kao globalni policajac koji bije one koji nisu poslušni, ne Americi, nego Svetskoj vladi. No to je druga tema o kojoj može da se raspravlja i spekuliše koliko je kome volja.
Ne racionalizujem nikakvu izdaju. Globalna politika jednostavno tako funkcioniše. Naročito u savremenom svetu, u globalizovanom svetu - ne postoji nezavisnost, ne postoji integirtet. Granice između država i kultura i nacija se neminovno polako brišu, i to je jednostavno istorijski proces.
Pravljenje kompromisa nije izdaja. Izdaja je deo ratne retorike. Izdaja je bila kada je u toku rata, Sloba sa svojim drugarom Franjom dogovorio Oluju 95, i time proterao Srbe iz Krajne. To je izdaja. Sa druge strane to što su Dejvid Rokfeler i Trilateralna kompisija finansirali i podržali SPS i Slobu, to nije izdaja, to je globalna politika. Tako je iz inostranstva finasiran DOS, tako danas finansiraju i podržavaju SNS. Pre toga je finansiran i podržavan Tito i Komunistička partija, pre njih su podržavani Karađorđevići koji su bili deo svetske Masonerije...
Ne znam da li primećujete trend. Vlast je uvek pripadala onome ko je aminovan od "svetske" vlade, ko god to bio u različitim istorijskim poglavljima.
Glavni problem ovde, a i u Srbiji generalno jeste neodgovorost. Zbog toga imamo ovako velika neslaganja na ovoj temi. Vi pripadate struju koji ne žele da prihvate odgovornost. Vi smatrate da je za loše ekonomsko, pravno i kulturološko stanje u Srbiji odgovornan neko drugi, po mogućstvu, neko ko nikada nije ni živeo Srbiji, neko ko živi hiljadama kilometara daleko, negde tamo preko okeana. E, po vašoj filozofiji, on je odgovoran za ovako loše stanje u Srbiji.
Dok mi Srbi ne budemo prihvatili odgovornost za stanje u našoj državi, nikada nam neće biti bolje, biće nam samo gore.
To večito okrivljavanje Zapada i Amerike za sve što se događa u Srbiji jeste samo odraz te opšte, nacionalne neodgovornosti. Nama je uvek neko drugi kriv za sve. Ja sam naveo primer problema poplava iz 2014. godine, koje nismo mogli da prepišemo Americi i Zapadu, naši ološi od političara nisu mogli da nađu konekciju između tih poplava i Amerike (mada su neki pokušavali preko kontrole vremena), ali zato smo poplave prepisali Bogu.
Naši umobolni političari su za probleme nastale zbog neadekvatnog reagovanja na poplave 2014. optužili boga. Bog nam je bio kriv za probleme zbog poplava.
Uvek ćemo naći nekog krivca, samo da to nismo mi.