Da li je Srbija okupirana zemlja?

Ууу, жешћи ти пример...:lol:
Па, то је незванично чланица САД... Погледај, де, мала моја, са прозора јединога- ко је власник свега и свачега у Панами?:roll:
Хоћеш и себе да окупирају, генија?

Namerno sam je postavio nije primer uspeha ali je primer da se može.. Panama je bila direktno pod američkim trupama.. Kolonija sa velikim K umirali od gladi do 2000tih od tad beleže konstantan rast i presisali su Srbiju odavno.. Američke trupe su napustile zemlju 1990 ... Čiji kapital???.Kinezi Polo Kinezi . Li Ka Shing je investirao u kanal.. Znaci Kinezi kontrolišu prolaz u Američkom dvorištu . . Ccccc

Namerno sam je postavio nije primer uspeha ali je primer da se može.. Panama je bila direktno pod američkim trupama.. Kolonija sa velikim K umirali od gladi do 2000tih od tad beleže konstantan rast i presisali su Srbiju odavno.. Američke trupe su napustile zemlju 1990 ... Čiji kapital???.Kinezi Polo Kinezi . Li Ka Shing je investirao u kanal.. Znaci Kinezi kontrolišu prolaz u Američkom dvorištu.. Ccccc
Пример ти је чист идиотизам статистичке врсте.
Као год статистика по којој је Сауди-Арабија или Кувајт најбогатија по просечном приходу грађана, а онда одеш тамо и видиш резултате тог "просека".
Не вреди, ти си Блајби у развоју, а то је болес' неизлечива -без Голог отока...:lol:

Пример ти је чист идиотизам статистичке врсте.
Као год статистика по којој је Сауди-Арабија или Кувајт најбогатија по просечном приходу грађана, а онда одеш тамо и видиш резултате тог "просека".
Не вреди, ти си Блајби у развоју, а то је болес' неизлечива -без Голог отока...:lol:
Ma znam da se ne poklapa sa tvojim teorijama al sta ces . Stalo vreme negde u 90tim.jbg. Te diktature koje nabrajaš su slika onog za sta se zalažes., prekomernom bogaćenje pojedinaca na račun cele nacije..

Ma znam da se ne poklapa sa tvojim teorijama al sta ces . Stalo vreme negde u 90tim.jbg. Te diktature koje nabrajaš su slika onog za sta se zalažes., prekomernom bogaćenje pojedinaca na račun cele nacije..
Ако себе успеш да убедиш, завршио си пос'о....:roll:
А процену ко лупета- ја остављам другима.:lol:

Ma znaš ti da sam ja u pravu samo si spucao previše godina u guzicu i teško je sad priznati greške.. Zamisli samo nekog ko se ceo život kune i zalaže za petokraku na kraju shvati da ze zalagao za pogrešnu stvar i sad treba da pljuneš na sebe samog .. Razumemljivo Polo..

Ma znaš ti da sam ja u pravu samo si spucao previše godina u guzicu i teško je sad priznati greške.. Zamisli samo nekog ko se ceo život kune i zalaže za petokraku na kraju shvati da ze zalagao za pogrešnu stvar i sad treba da pljuneš na sebe samog .. Razumemljivo Polo..
Интересантно како увек, кад се зезнеш у дискусији и упаднеш упроблем са аргументима- кренеш са латентним увредама и прелазом на лични ниво...:lol:
нека си ти мени жив и здрав, макар и као Хрват...:lol:

Ja pričam o sadšanjem političkom stanju u Srbiji i izborima iz 2017. i 2016. godine, ti pominješ nekakve izbore iz 1942. godine. Drugi svetski rat nije sadašnje vreme.

Što se tiče ovoga dela koji si pominjao nije velika razlika.

Tvrdiš da je Sbija u rasulu zato što okupatori (Svetska vlada) žele da nas unište. Ja te pitam što nas nisu uništili do sada?

Zato što postoje ljudi koji to ne daju, ali ti verovatno ne znaš koliko je volje, energije, krvi i vremena utršeno na to, jer si za to vreme gledao nekog Sajnfelda i slatko se smejao.

- - - - - - - - - -

Ništa efikasnije od ove gomile stručnjaka ne može biti.. Ni CIA ni Mi6 to bolje sastaviti ne mogu .. Ima li tu ukupno godina radnog staža u realnom sektoru.. Čisto sumnjam... Gledam i čudim se..

Jesu li to CIA sendviči ukusniji od Vučićevih? Čujem da daju bacon sauce.

- - - - - - - - - -

Vi starija generacija (predpostavljam) izgleda da niste još ušli u 21vek.. Mongolija se razvija danas.. cela Azija i J Amerika a vi još uvek pričate o Berlinskim zidu.. Nema više ucena carina koje se ne mogu izbeći na neki način ... Evo neki dan mi se je jeo Travnicki sir odem na Ebay i naručim 1kg 8,9EVRA plus PTT.. Razumete li vi šta je danas internet..

Ti nisi ni svestan posledica koje je taj zid imao po ceo tvoj život. Trebalo bi da sedneš malo da čitaš knjige.

Poslednja izmena:
Интересантно како увек, кад се зезнеш у дискусији и упаднеш упроблем са аргументима- кренеш са латентним увредама и прелазом на лични ниво...:lol:
нека си ти мени жив и здрав, макар и као Хрват...:lol:

Kojih argumenata ti nemaš argumente.. Ja ti lepo kažem gde je problem da društvo nije jednan čovek i da ne sme biti jedan koji odlučuje šta će ko da radi, već da moraju postojati institucije koje su iznad pojedinca i a ti nabrajaš diktature gde jedan čovek odlučuje o životu i smrti.. Negde je sreća ta što ih je bog pogledao i dao im resurse inače bi umirali od gladi iz istih razloga Ne radi Amera već rado sebe samih tj njihovih vladara koji otimaju državu od naroda. .. . Ako želiš da poredis zemlje gledaj sisteme i njih poredi, .. To za petokraku to je konstatacija onog za sta se ti zalažes.
..

- - - - - - - - - -

Znanje je relativna stvar ono se ne može i ne treba tražiti u jednom čoveku već u masi i iz nje ga treba izvlačiti..

Poslednja izmena:
Šta reći za primer koji premijer šalje u ovom slučaju .. Poštujete propise i ponašajte se po zakonu ( a gde je šlem!? ) ...
.
vuciccccc_400x0 (1).jpg

Poslednja izmena:
Kompleksi, kompleksi. Kada ti je selo još u glavi i kada unutar lubanje sve još miriše na kravlju balegu, teško je shvatiti šta je civilizacija.
Takvi su omiljena meta pohlepnih stranaca. Rođenu majku bi prodali za BMW stiker.

Ja ovog kog plaćam on bicikla na posao i pokazuje respek prema novcu koji prima i mora svaku dinar(Dkk) da objavi gde je potrošio... Sve transparentno pa kad kupi sebi kravatu od mojih para novinari ga rascerece preko medija.. Ti tog svog kojeg plaćaš koji ide u Audi S8 na posao kog ste mu vi kupili i nikome ne podnosi račun gde sta troši,,,, nema nikakav respek prema novcu koji mu vi dajete . Pa ti vidi kad ćeš izaći na zelenu granu sa takvim na vlasti .. Novca nema neozgraničen broj kao što vas dvojica mislite..

Poslednja izmena:
Tebi zaista nije jasan tok novca? Zar zaista ne gledaš ništa sem Paje Patka, Nindža kornjača i spotova Dejvida Bovija?

Pazi ovako. Tu kravatu naprave Kinezi za 1 EUR. Gospodin Himmler je prodaje za 20 EUR. Gospodin Hitler ti daje kredit od 1000 EUR da kupis 50 kravata. Dok naše seljačine nose fensi Himmler kravate, EUF je na gubitku 50 EUR, a naši građani im duguju 1000 EUR. Ustvari ni tih 50 EUR njima nisu toliko bitni jer oni štampaju te EUR. Kako Srbija nema dozvolu da ih štampa, a onaj papir koji mi štampamo niko ne želi, mi moramo da im vratimo to u fizičkom svetu našim radom i resursima.

edit: Ja i dalje ne verujem da si toliko glup, mislim da si običan provokator koji radi za sendviče sa prelivom.

Poslednja izmena:
Tebi zaista nije jasan tok novca? Zar zaista ne gledaš ništa sem Paje Patka, Nindža kornjača i spotova Dejvida Bovija?

Pazi ovako. Tu kravatu naprave Kinezi za 1 EUR. Gospodin Himmler je prodaje za 20 EUR. Gospodin Hitler ti daje kredit od 1000 EUR da kupis 50 kravata. Dok naše seljačine nose fensi Himmler kravate, EUF je na gubitku 50 EUR, a naši građani im duguju 1000 EUR. Ustvari ni tih 50 EUR njima nisu toliko bitni jer oni štampaju te EUR. Kako Srbija nema dozvolu da ih štampa, a onaj papir koji mi štampamo niko ne želi, mi moramo da im vratimo to u fizičkom svetu našim radom i resursima.

edit: Ja i dalje ne verujem da si toliko glup, mislim da si običan provokator koji radi za sendviče sa prelivom.

To mene ne interesuje.. Mene interesuje da onaj ko raspolaže tuđim novce to radi na transparentan način a šta će ko da radi sa svojim parama to je njegova stvar .. Sve ostalo je muljavina.. Da bi vama dvojici indijanaca bilo jasno zamisli sad da ti imaš firmu koja zaradjuje odredjenu svotu novca i ti je daš meni da je vodim da raspolažem sa tvojom kapitalom na način koji ja mislim da je najbolje za nas oboje.. .. Dali bi zahtevao da znaš gde ulažem i kako trošim TVOJ NOVAC ili ti je to nebitno..?

Poslednja izmena:
Vi ste jedno 20g iza svetskih trendova.. Kinezi prodaju sami svoju robu... oni više ne rade onako kao što su radili kad je vreme stalo kod vas .. Kina preko poreskih oaza tipa Holandija Irska pa uskoro i Grčka direktno dostavlja robu potrošačima .. Ono što vas dvojica ne razumete je da uvek postoje neto i bruto cene zavisno s kime se posluje i kako se plasira.. .. Kako za Kineze tako i za ostale..

Poslednja izmena:
To mene ne interesuje.. Mene interesuje da onaj ko raspolaže tuđim novce to radi na transparentan način a šta će ko da radi sa svojim parama to je njegova stvar .. Sve ostalo je muljavina.. Da bi vama dvojici indijanaca bilo jasno zamisli sad da ti imaš firmu koja zaradjuje odredjenu svotu novca i ti je daš meni da je vodim da raspolažem sa tvojom kapitalom na način koji ja mislim da je najbolje za nas oboje.. .. Dali bi zahtevao da znaš gde ulažem i kako trošim TVOJ NOVAC ili ti je to nebitno..?

Potpuno nebitno. Pajo, tebi su pare isprale mozak. Nas ovde ne zanima novac, jer da nas je zanimao sad bi sedeli sa tobom u nekoj Eterniji i igrali sa tobom Playstation.

- - - - - - - - - -

Vi ste jedno 20g iza svetskih trendova.. Kinezi prodaju sami svoju robu... oni više ne rade onako kao što su radili kad je vreme stalo kod vas .. Kina preko poreskih oaza tipa Holandija Irska pa uskoro i Grčka direktno dostavlja robu potrošačima .. Ono što vas dvojica ne razumete je da uvek postoje neto i bruto cene zavisno s kime se posluje i kako se plasira.. .. Kako za Kineze tako i za ostale..

Ti ćeš da nam objasniš trendove :D Najjači su ovi klinci koji prvi put vide nešto pa se oduševljavaju na to kao na prvi seks.

Kojih argumenata ti nemaš argumente.. Ja ti lepo kažem gde je problem da društvo nije jednan čovek i da ne sme biti jedan koji odlučuje šta će ko da radi, već da moraju postojati institucije koje su iznad pojedinca i a ti nabrajaš diktature gde jedan čovek odlučuje o životu i smrti.. Negde je sreća ta što ih je bog pogledao i dao im resurse inače bi umirali od gladi iz istih razloga Ne radi Amera već rado sebe samih tj njihovih vladara koji otimaju državu od naroda. .. . Ako želiš da poredis zemlje gledaj sisteme i njih poredi, .. To za petokraku to je konstatacija onog za sta se ti zalažes.
Znanje je relativna stvar ono se ne može i ne treba tražiti u jednom čoveku već u masi i iz nje ga treba izvlačiti..
Како ти лупеташ и у каквој си конфузији, то је комично; имаш неку гомилицу несистематизованих сазнања, и тако си све збркао, да су твоји закључци које извлачиј јединствени!:lol:
Млатиш о институцијама; па, ми их све имамо! само, имамо мали проблем што не функционишу....:roll: И кад ти ја објасним зашто не функционишу- ти наставиш о "потребама за успостављањем институција"- као да ништа нисам ни рекао!:hahaha:
Не правиш никакву разлику између диктатуре и просвећеног апсолутизма, понављаш западњачке мантре о демократији и систему, а не видиш оно што цео свет види већ дуже време- да тамо и демократије и система нема већ подуже време. Твоја застрашеност да си у заблуди све време гура те у бесмислене расправе на овом форуму, у којима покушаваш да убедиш друге да то ипак функционише, и фрустрира те што у томе не успеваш; а знаш и сам зашто не успеваш, само не смеш то себи да признаш.
Мени то није потребно, и на памет ми не пада да се са тобом око тога убеђујем; твоја заблуда- твој проблем.
Али, чим одвалиш неку будалаштину из тог корпуса обмана- бићу расположен да те побијам-:lol:- јер има и оних који знају шта не знају (за разлику од тебе) па немају проблем да питају.
А при том, прилично ме забавља да вас жутаре демаскирам и осветљавам ваше мутне радње...

Pa dobro ako vas ne zanima onda jedite gloginje dok se drugi rasipaju na vas račun .. Nzn u čemu je onda problem..

Problem je u tome što se praviš pametan, a pričaš nam da jedemo papir.

- - - - - - - - - -

...а не видиш оно што цео свет види већ дуже време- да тамо и демократије и система нема већ подуже време..

Njiohva demokratija funkcioniše samo kada stoji na leđima divova kao što su Sirija, Libija, Avganistan, Srbija, Bosna, Irak, Panam, Vijetnam, Koreja...

Njiohva demokratija funkcioniše samo kada stoji na leđima divova kao što su Sirija, Libija, Avganistan, Srbija, Bosna, Irak, Panam, Vijetnam, Koreja...
Платиш лобисту, он подмити пар конгресмена, сенаторе, и ето демократије колико ти треба да завршиш пос'о...:lol:
Нагледало се дете филмова, а још није порасло, и осамосталило се к'о СНС...:roll:

Оне државе који нису у лошем стању, а таквих је врло мало- у стању су да се војно заштите.
А ти можеш да рационализујеш издају колико год хоћеш, опет је издаја.

Prvo. Vojna moć i vojna sila uglavnom nisu preduslov dobrom stanju (prosperitetu) države i društva. Primera ima puno. Čak šta više, vojska za jendo društvo može da predstavlja samo trošak i to veoma veliki trošak.

Drugo. Vojna moć (uopšte) ne znači nužno i nezavnisnost od Svetske vlade.

U oba slučaja najbolji primer, najverovatnije, jeste Rusija. Međutim, ni Amerika ne zaostaje puno. Dok Rusija Svetskoj vladi služi kao krava muzara za prirodne resurse, Amerika služi kao globalni policajac koji bije one koji nisu poslušni, ne Americi, nego Svetskoj vladi. No to je druga tema o kojoj može da se raspravlja i spekuliše koliko je kome volja.

Ne racionalizujem nikakvu izdaju. Globalna politika jednostavno tako funkcioniše. Naročito u savremenom svetu, u globalizovanom svetu - ne postoji nezavisnost, ne postoji integirtet. Granice između država i kultura i nacija se neminovno polako brišu, i to je jednostavno istorijski proces.

Pravljenje kompromisa nije izdaja. Izdaja je deo ratne retorike. Izdaja je bila kada je u toku rata, Sloba sa svojim drugarom Franjom dogovorio Oluju 95, i time proterao Srbe iz Krajne. To je izdaja. Sa druge strane to što su Dejvid Rokfeler i Trilateralna kompisija finansirali i podržali SPS i Slobu, to nije izdaja, to je globalna politika. Tako je iz inostranstva finasiran DOS, tako danas finansiraju i podržavaju SNS. Pre toga je finansiran i podržavan Tito i Komunistička partija, pre njih su podržavani Karađorđevići koji su bili deo svetske Masonerije... Ne znam da li primećujete trend. Vlast je uvek pripadala onome ko je aminovan od "svetske" vlade, ko god to bio u različitim istorijskim poglavljima.

Glavni problem ovde, a i u Srbiji generalno jeste neodgovorost. Zbog toga imamo ovako velika neslaganja na ovoj temi. Vi pripadate struju koji ne žele da prihvate odgovornost. Vi smatrate da je za loše ekonomsko, pravno i kulturološko stanje u Srbiji odgovornan neko drugi, po mogućstvu, neko ko nikada nije ni živeo Srbiji, neko ko živi hiljadama kilometara daleko, negde tamo preko okeana. E, po vašoj filozofiji, on je odgovoran za ovako loše stanje u Srbiji.

Dok mi Srbi ne budemo prihvatili odgovornost za stanje u našoj državi, nikada nam neće biti bolje, biće nam samo gore.

To večito okrivljavanje Zapada i Amerike za sve što se događa u Srbiji jeste samo odraz te opšte, nacionalne neodgovornosti. Nama je uvek neko drugi kriv za sve. Ja sam naveo primer problema poplava iz 2014. godine, koje nismo mogli da prepišemo Americi i Zapadu, naši ološi od političara nisu mogli da nađu konekciju između tih poplava i Amerike (mada su neki pokušavali preko kontrole vremena), ali zato smo poplave prepisali Bogu.

Naši umobolni političari su za probleme nastale zbog neadekvatnog reagovanja na poplave 2014. optužili boga. Bog nam je bio kriv za probleme zbog poplava. Uvek ćemo naći nekog krivca, samo da to nismo mi.

Back