Да ли је срамотније летовати у Хрватској у близини комплекса Јадовно-Паг или је срамотније ботовати за СНС и Вучића?!

A da ne podrzavas vodju,vazi li isto?
Da, prilično mi je licemerno napadati nekoga zbog toga, a ti sam nisi pokazao pijetet prema žrtvama. Nevezano o kojim žrtvama se radi.

Antisrpska koalicija iz 2346-e godine.

Srbi su u buducnosti osvojili Galaksiju, pa su njihovi neprijatelji izmislili vremeplov, u zelji da zaustave razvitak Srpske Zvezdane Imperije. 🌠
Odgovor nezadovoljavajuci.
Ko te placa? 😂

Da, prilično mi je licemerno napadati nekoga zbog toga, a ti sam nisi pokazao pijetet prema žrtvama. Nevezano o kojim žrtvama se radi.
Ne razumijem!
Podrzavas vodju koji pokazuje pijetet prema zrtvama i trazis da se taj isti pijetet pokazuje i prema srpskim zrtvama.
Sta je tu licemjerno?

Ne samo da lajkuje, već stavlja sasvim neprimerene emodžije, smeje na postove o nečijoj smrti ili pokušava da bude ironičan kada nema argumenata ili je sateran u ćošak nečijim odgovorom. Po mom mišljenju, to je jedna vrsta nekulture i nevaspitanja učesnika, ali nije na meni da nekoga prevaspitavam ovde.

Čovek se ne može načuditi tvom licemerju.

Ono kada podržavaš vođu, koji se poklonio senima u Srebrenici a onda pljuješ običan narod koji je otišao na more negde, gde su nekada ubijali ljude. I koliko ja znam, tamo postoji spomen ploča, ko želi, može da ode i do tamo i upozna se sa istorijom na pravom mestu, ako želi. A ne da samo slovima pokazuje patriotizam. Letovanje ne znači, ja sam manje Srbin od tebe jer eto, letujem baš tu. Šta ako taj isti Srbin, u toku letovanja, obiđe i spomenike i oda poštu?
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska...va-spomen-ploca---521645.html#google_vignette

Da li ti kapiraš uopšte koja je lokacija u pitanju? Jadovno Pag je bio kompleks od više logora. Ti si ostavila link na tekst o postavljanju spomen ploče u mestu Jadovno kod Gospića u Lici. To nije lokacija logora na jadranskom ostvru Pag. Na Pagu ne postoji nikakvo obeležje vezano za logor. Na websajtovima namenjenim turistima nema nikakvog obaveštenja o logoru. Novinari koji su posetili lokacije oko nekadašnjeg logora su posvedočili da stanovništvo ne želi da priča o tome ili negira postojanje logora. Pokušaji postavljanja spomen ploča su se završavali tako što je lokalno stanovništvo uništavalo spomen ploče. Dakle, postoji jedna zavera ćutanja o tom logoru.

Upravo ta zavera ćutanja i uništavanje spomen ploča je nešto najsramotnije vezano za tu lokaciju.

Dakle, na Pagu se ništa ne može saznati o logoru, ali se na nekim mestima možeš raspitati o sudbini spomen ploča koje su postavljane na mestu logora:
https://historija.info/ustaski-logor-slana-na-pagu-logor-o-kojem-se-ne-smije-znati/

Citat:
Lokalno stanovništvo još uvijek prešućuje postojanje logora ‘Slana’. Izraelska TV ekipa namjeravala je 2015. godine na Pagu snimati dokumentarni film o ustaškim logorima uspostavljenim početkom Drugoga svjetskog rata u uvali Slana i Metajni na Pagu, ali to nisu uspjeli jer su mještani Metajne pozvali policiju zbog neovlaštenog snimanja te je izraelska TV ekipa napustila Pag u pratnji policije.

Spomen ploča koja je u uvali Slana postavljena 1975. godine razbijena je početkom devedesetih. Identična ploča 2010. godine ponovo je postavljena, da bi i opet bila razbijena, a posljednji pokušaj obilježavanja mjesta konclogora Slana dogodio se 2013. godine, ali i tada je nakon svega nekoliko sedmica spomen ploča ponovo uništena. Mjesto logora danas nije obilježeno spomenikom ili spomen pločom.

I u ovom kratkom dokumentarcu čiji su autori došli na Pag iz Zagreba je rečeno da pitanja o logoru kod lokalnog stanovništva izazivaju ljutnju i prezir:

I nakon svega, neki se ovde satraše dokazujući da je to jedna divna lokacija za letovanje.

Poslednja izmena:
Koje pitanje?

Ne ne gledam turske serije, ne vozim nemacka kola, ne radim u Nemackoj, jer su Turci i Nemci ubijali Srbe Limunado.

Sa druge strane, vise od polovine srpskih nacionalista radi sve ovo sto sam naveo, i to minimum.

Je li Ok taj odgovor?

Da, to je negde i moj stav.
Ja ne letujem u Hrvatskoj, ali i ne ganjam Hrvate.
Za moj pojam licemerja, najgori su oni ljudi koji odlaze u Hrvatsku jer postoje neke olaksice dok sa druge strane kude Hrvate gde stignu. Budi covek i zauzmi stav!

Ili sto puta pomenuti Krf...Vido pa Vido...aman zaman, brodovi su pristali u Guviji, tifusa je vec bilo, vecina je sa tih brodova sisla u strasnom stanju...i ta Guvija je danas klasicno letovaliste, jedno od omiljenih!

Tacno je da nemam problem ako neko ide na Krf da bi uzivao u lepoj vodi, ali ja licno nisam isla jer to ostrvo u mojoj glavi ima drugaciju simboliku.

Meni ima jer su mi dvojica pradeka nosioci spomenice.
Radije bih nekako s proleca prosetala lepim Krfom.

Ako je Krf simbol naseg stradanja, onda je fer tako ga i tretirati. Izgradimo stav i dosledno ga sprovodimo.
Meni tamo u vodi ne bi bilo prijatno, zato nisam u tu vodu ni isla.
Kome je u toj vodi prijatno, valja svoj glas da poslusa jer mozda more zeli da mirise na zivot. Mi ne znamo da li bi stradalim vojnicima bilo milo kada bi videli danas svoj narod kako dolazi na plazu razonode radi.
Mozda bi pomislili da nije bilo uzalud, da su uspeli da sacuvaju buduce generacije. Niko to ne moze znati i zato je suludo suditi.

Jedino mozemo da se potrudimo da sami ne pravimo gluposti kojima nanosimo stetu sebi, svom narodu i nekim novim generacijama.

sta je tvoj problem

jesi ti srpkinja
jesi udata za srbina

Ne razumijem!
Podrzavas vodju koji pokazuje pijetet prema zrtvama i trazis da se taj isti pijetet pokazuje i prema srpskim zrtvama.
Sta je tu licemjerno?
a vi gospodjo

jeste vi botic sns dodara kartela ?

Čovek se ne može načuditi tvom licemerju.

Da li ti kapiraš uopšte koja je lokacija u pitanju? Jadovno Pag je bio kompleks od više logora. Ti si ostavila link na tekst o postavljanju spomen ploče u mestu Jadovno kod Gospića u Lici. To nije lokacija logora na jadranskom ostvru Pag. Na Pagu ne postoji nikakvo obeležje vezano za logor. Na websajtovima namenjenim turistima nema nikakvog obaveštenja o logoru. Novinari koji su posetili lokacije oko nekadašnjeg logora su posvedočili da stanovništvo ne želi da priča o tome ili negira postojanje logora. Pokušaji postavljanja spomen ploča su se završavali tako što je lokalno stanovništvo uništavalo spomen ploče. Dakle, postoji jedna zavera ćutanja o tom logoru.

Upravo ta zavera ćutanja i uništavanje spomen ploča je nešto najsramotnije vezano za tu lokaciju.

Dakle, na Pagu se ništa ne može saznati o logoru, ali se na nekim mestima možeš raspitati o sudbini spomen ploča koje su postavljane na mestu logora:
https://historija.info/ustaski-logor-slana-na-pagu-logor-o-kojem-se-ne-smije-znati/

Citat:
Lokalno stanovništvo još uvijek prešućuje postojanje logora ‘Slana’. Izraelska TV ekipa namjeravala je 2015. godine na Pagu snimati dokumentarni film o ustaškim logorima uspostavljenim početkom Drugoga svjetskog rata u uvali Slana i Metajni na Pagu, ali to nisu uspjeli jer su mještani Metajne pozvali policiju zbog neovlaštenog snimanja te je izraelska TV ekipa napustila Pag u pratnji policije.

Spomen ploča koja je u uvali Slana postavljena 1975. godine razbijena je početkom devedesetih. Identična ploča 2010. godine ponovo je postavljena, da bi i opet bila razbijena, a posljednji pokušaj obilježavanja mjesta konclogora Slana dogodio se 2013. godine, ali i tada je nakon svega nekoliko sedmica spomen ploča ponovo uništena. Mjesto logora danas nije obilježeno spomenikom ili spomen pločom.

I u ovom kratkom dokumentarcu čiji su autori došli na Pag iz Zagreba je rečeno da pitanja o logoru kod lokalnog stanovništva izazivaju ljutnju i prezir:

I nakon svega, neki se ovde satraše dokazujući da je to jedna divna lokacija za letovanje.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska...va-spomen-ploca---521645.html#google_vignette
Kada budeš otišla tamo i odala počast žrtvama, uvažiću sve što si napisala.
A što se tiče tvojih uvreda, naravno, nisam ni očekivala da ćeš normalno komunicirati.

Ne razumijem!
Sta je tu licemjerno?
Ne, licemerno je ukazivati na žrtve ustaša a ujedno pravdati postupke koji su doveli do žrtava ovog režima.

sta je tvoj problem

jesi ti srpkinja
jesi udata za srbina
Šta je nejasno? Za nekim žrtvama ćemo plakati vekovima a neke ćemo zaboraviti za par meseci? Jedne su ubile ustaše, druge je ubio režim.

a vi gospodjo

Razocaravas me kapetane ako tako mislis.
Ja iz mojih rijeci na ovom forumu nista slicno ne bih zakljucila.
Ali pravo da ti kazem,ja znam ko sam i sta sam i briga me vise sta ko misli,pomalo je dosadilo vazda se opravdavati necijim umisljanjima.
A da sam bilo ciji bot,takav mi je karakter,da bih to rekla svima u lice jasno i glasno.
Ali,ebi ga,nisam.
Toliko od mene i molim vas vise da me ostavite svi na miru sa tim laznim optuzbama,inace nema smisla bilo sta ovde diskutovati.
I da,uvrijedjena sam!

Poslednja izmena:
Ovakvu temu je mogao postavit samo mutavi radikal. Srbija Hrvatskoj svake godine uplati 50 miliona eura za transport nafte od Krka do Pančeva. Nisam vidio da mutavi radikali bojkotiraju benzin koji dolazi iz Hrvatske. Nafta se iz tankera pumpa u velike spremnike i onda se naftovodom doprema do Srbije. Zašto mutavi radikali ne bojkotiraju gorivo 😂😂😂
Kakav argument, ostali smo bez teksta.

Kada budeš otišla tamo i odala počast žrtvama, uvažiću sve što si napisala.
A što se tiče tvojih uvreda, naravno, nisam ni očekivala da ćeš normalno komunicirati.

Opet ona postavlja isti link iako joj je objašnjeno da to nije ta lokacija. :fdlan:

I kakve veze imam ja i moje kretanje sa tvojim stavom o letovanju na mestu nekadašnjeg logora? Kakve veze ima ko ti je na to ukazao ako je napisano istina. Kakva ti je to logika?

Kojih mojih uvreda??? Samo napisah da se čovek ne može načuditi tvom licemerju nakon onoga što si ispisala o Casual Observeru, a to zaista jesu prave uvrede.

Ne, licemerno je ukazivati na žrtve ustaša a ujedno pravdati postupke koji su doveli do žrtava ovog režima.
Kada su to ovi AV-ovi lopovi na vlasti proglasili celu jednu grupu podobnom jedino za fizičko istrebljenje?

tema je apsolutno glupo postavljena

mesanje zrtva od ustaskog genocida sa sns botovima nema smisla

jer prvo su zrtve a drugo moralna gofanca
Да је тема тупава не би била оволико посећења јер не би имало шта да се прича.
А толико се пише овде да ја не знам коме ћу пре да одговорим.

Kada su to ovi AV-ovi lopovi na vlasti proglasili celu jednu grupu podobnom jedino za fizičko istrebljenje?
Ово је стварно добро речено.
Релативизација геноцида.

a vi gospodjo

Ти заслужујеш блок стварно.
Ајде мени да кењате јер се јесам будалио овде, али њој нема смисла.
Женска софистицираност, разум и здрава логика. Ништа друго није показала.

Šta je nejasno? Za nekim žrtvama ćemo plakati vekovima a neke ćemo zaboraviti za par meseci? Jedne su ubile ustaše, druge je ubio režim.
Ovakvim sitnim dnevnopolitičkim politikanstvom se bukvalno rugaš žrtvama dugo pripremanog genocida nad Srbima koji ustaše planirale još dok su bili u Musolinijevim logorima za obuku terorista. Valjda je prioritet demonizacija ideoloških oponenata, a žrtve Pavelićeve tzv “NDH” samo instrument dnevne politike…

Da citiram Srbima ni najmanje naklonjen Dnevno.hr:

to je vrlo tragično mjesto, kako za Srbe, Židove i Rome, tako i za nas Hrvate zato što je ovdje netko u naše ime činio zlo tragičnog ljeta 1941. godine, i to masovnim ubojstvima za rasnu čistoću", istaknuo je Šipuš.

Opet ona postavlja isti link iako joj je objašnjeno da to nije ta lokacija. :fdlan:

I kakve veze imam ja i moje kretanje sa tvojim stavom o letovanju na mestu nekadašnjeg logora? Kakve veze ima ko ti je na to ukazao ako je napisano istina. Kakva ti je to logika?

Kojih mojih uvreda??? Samo napisah da se čovek ne može načuditi tvom licemerju nakon onoga što si ispisala o Casual Observeru, a to zaista jesu prave uvrede.
I očekivano je da tebi bude normalno ono što ne bi trebalo biti, mali je broj ljudi koji imaju tako iskrivljena mišljenja, na sreću.

Ovakvim sitnim dnevnopolitičkim politikanstvom se bukvalno rugaš žrtvama dugo pripremanog genocida nad Srbima koji ustaše planirale još dok su bili u Musolinijevim logorima za obuku terorista. Valjda je prioritet demonizacija ideoloških oponenata, a žrtve Pavelićeve tzv “NDH” samo instrument dnevne politike…

Da citiram Srbima ni najmanje naklonjen Dnevno.hr:

to je vrlo tragično mjesto, kako za Srbe, Židove i Rome, tako i za nas Hrvate zato što je ovdje netko u naše ime činio zlo tragičnog ljeta 1941. godine, i to masovnim ubojstvima za rasnu čistoću", istaknuo je Šipuš.
Ma da bre, sve su u pravu, citiraš mi tekst koji sam postavila i još mi objašnjavaš nešto što nema veze sa mojom izjavom o licemerju. Aj nastavi da razmenjuješ mišljenja sa ljubiteljkom drveća, ne zaboravi da joj staviš lakjiće ;)

Ти заслужујеш блок стварно.
Ајде мени да кењате јер се јесам будалио овде, али њој нема смисла.
Женска софистицираност, разум и здрава логика. Ништа друго није показала.
Pa blokiraj bote

Ma da bre, sve su u pravu, citiraš mi tekst koji sam postavila i još mi objašnjavaš nešto što nema veze sa mojom izjavom o licemerju. Aj nastavi da razmenjuješ mišljenja sa ljubiteljkom drveća, ne zaboravi da joj staviš lakjiće ;)
On nije dostojan komunikacije

Back