Ruzica1203
Ističe se
- Poruka
- 2.144
Depresivne osobe su depresivne zato što su izgubile volju. Kako im vratiti volju? Teško, nemoguće. Mnogo je lakše vratiti im ljubav, ljubav je ta koja će probuditi i volju....u suprotnom smeru ne ide....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jako dobroVođeni smo željama. Iz želje dobijemo snagu da nešto uradimo. Bezvoljno
je kada se više plašimo posledice ako ne uradimo, nego što imamo želju
da nešto uradimo. Što je opet želja da se ne desi neželjeno.
Nema nas normalnih.Što ja ne idem da spavam i pustim normalne ljude da razgovaraju..
Tu koristim sledeći filter. Želja ega uvek ima odgovor na pitanje zašto?I meni je to palo na pamet. Slažem se.
I ja to mislim.
Da.
Slažem se.
E, a pazi sad - mnogi upravo govore "Ako možeš da zamisliš - možeš i da ostvariš" e to ja ne volim da čujem ni da čitam.
To mi je bajka.
Čoveku iz suštine njegove i ne dolaze ideje da uradi nešto za šta nije
sposoban. Samo ego može da kreira neke nerealne želje.
Šta je za tebe ego?Dobro, slažem se da postoje ideje za koje čovek nije sposoban da ih ostvari.
Ali.. zašto misliš da ego kreira nerealne želje?
Čovek ima volju i želju da postigne nešto, poseduje potencijal za to. Sprečen je iz nekih razloga.
Ne možeš im vratiti ni volju ni ljubav, to moraju sami. Naravno, neko kroz to moraDepresivne osobe su depresivne zato što su izgubile volju. Kako im vratiti volju? Teško, nemoguće. Mnogo je lakše vratiti im ljubav, ljubav je ta koja će probuditi i volju....u suprotnom smeru ne ide....
Da, znam da pishologija ima drugačije termine. Ne znam ni što se zapetljavam.Pre bi super-ego kreirao nerealne želje
(po onom id, ego, superego)

"Srce skrušeno i smerno" naspram egaDa, znam da pishologija ima drugačije termine. Ne znam ni što se zapetljavam.
Moja oblast je duhovnost, gde lepo možeš da koristiš termine duša i ego..![]()

Dobro, ti se drži tog osećaja sopstva, kakav god da je. Može da konstruišeEgo je naše svesno ja. On može da kreira nerealne želje ali i ne mora. Ukoliko neko ima volju da postigne nešto, što može da se ostvari, to onda nije nerealna želja.
Da li i vi sumnjate u "svemoćnu snagu volje" ?
Ja sam lepa još od 7..Evo kako ja na to gledam. Naravno da nisam mogla spriječiti rat u Bosni, ne mogu sad da letim u svemir itd jer to sve spada u neke nerealne želje i okolnosti na koje ne mogu da utičem/o. Ali na tom nekom mikro individualnom nivou mislim da čovjek može puno više da učini za sebe samo ako bi se upustio. Koliko puta sam samo rekla ja to ne mogu i odustala-a da ni pokušala nisam i koliko puta sam čula druge da to kažu."Velike Priče"
Mihailo Ilić
Jednostavan a provokativne stil kojim ovaj mladi psihijatar piše interesantne i originalne tekstove na temu psihologije i generalno života današnjice.
Apsolutna preporuka da zavirite u
https://velikeprice.com/psihologija/da-li-smo-mi-krivi-bas-za-sve-sto-nam-se-desava/
Sumnjam.Da li i vi sumnjate u "svemoćnu snagu volje" ?