Metronomy
Legenda
- Poruka
- 51.446
Napisah kasnije, da na taj način upoznaješ svoje mogućnosti, pa ako padneš, znaš da imaš više nego što misliš....aktivira ti volju da probaš....
Razumem.
Ali...
Šta ako je nema a ne zna da je nema![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Napisah kasnije, da na taj način upoznaješ svoje mogućnosti, pa ako padneš, znaš da imaš više nego što misliš....aktivira ti volju da probaš....
Razumem.
Ali...
Šta ako je nema a ne zna da je nema![]()
Ja sam tek sad shvatila da vi nemate ceo tekst ceo tekst se može pročitati uz članstvo od nekih 500 RSD mesečno, i svi ostali tekstovi na toj platformi, stalno izlaze novi, od različitih autoraTo bi morala s njim da raspravljaš, a on nije tu...jedino da se nadje u sveščici gde objašnjava problem, ali je to malo teže...
e, fala ti...Ja sam tek sad shvatila da vi nemate ceo tekst ceo tekst se može pročitati uz članstvo od nekih 500 RSD mesečno, i svi ostali tekstovi na toj platformi, stalno izlaze novi, od različitih autora

Ovo je baš pojednostavljenoKako se upada u depresiju? Nemanjem saznanja o izborima i mogućnostima, o volji da probaš...znači da ni jedan moto nije bez repa, bez nekog bar teorijskog testa...
Jeste, jer nema nameru da ulazi u problematiku depresije, dok je tema nešto drugo...Ovo je baš pojednostavljeno![]()
pa možda da se ne upada u depresiju, ako imaš izbore...više kao jačanje volje za uspehom, aktivni život je preventiva psihičkih poremećaja...Čekaj, @Metronomy
Ispade da se iz depresije čupa snagom volje?!
Pa samo pitaš i sačekaš odgovor.Rado bih pročitala, verovatno koji su okidači za emicionalno prejedanje i koja praznina se popunjava hranom-lupam

Pa nedostatak volje (bezvoljnost) jedan od prvih znakova depresije.Kako smo sad do depresije stigli?![]()
Meni je malo teže da se prebacim na neke termine koji su u suštini pogrešnoPa nedostatak volje (bezvoljnost) jedan od prvih znakova depresije.
Kriterijum zapravo za postavljanje dg.
Ali slažem se da se vratimo više na volju kao sredstvo postizanja čega god
Ovo prvi put čujem, moram priznati.Meni je malo teže da se prebacim na neke termine koji su u suštini pogrešno
shvaćeni. Običan čovek nema volju. Ima samo želju.
Odakle je ovo?Volja dolazi tek iz
najvišeg stanja svesti iz neuslovljene ljubavi.
Zapetlja me ti sad.Voljom u ovom slučaju
zovemo želju i rešenost da tu želju ostvarimo?
Ne znam zašto bih ja definisala volju, to je jedan termin koji postoji od kad postoji i interes za proučavanje psihologije ponašanja ljudi.Kako ti definišeš volju?
Ni ja ne mogu da postanem balerina, al gle čuda, uopšte što i ne želim.Nastavak teksta
Autor Mihailo Ilić (izabrani deo)
"Osnovna ideja egzistencijalista koji su se najviše i bavili pitanjem odgovornosti jeste da je čovek odgovoran za izbore koje pravi u kojima nešto zapravo zavisi od njega. Postoji dosta nepromenjivih činjenica – naše godine, mesto gde smo rođeni, visina, određene karakteristike i predispozicije. A isto tako i uslovi našeg odrastanja, osobine naših roditelja, materijalno stanje naših roditelja, što direktno utiče na naše mogućnosti za školovanje i izbor karijere. Ja sam mogao da imam privilegiju da pohađam fakultet i da izaberem da se bavim onim čime se bavim, sa te strane nisam bio ograničen.
S druge strane, koliko god da sam želeo, da sam se trudio, da sam posvetio energije i vremena tome, činjenica je da nisam mogao da postanem profesionalni košarkaš koji igra u NBA. Nisam mogao da „samo uradim to”. Postoje tvrda ograničenja oko kojih ne možemo. To naravno samo po sebi ne mora biti loše, ali negiranje postojanja takvih ograničenja je ono što je loše."...
Neprecizno sam se izrazila. Koju definiciju koristiš? Ili, kakoOvo prvi put čujem, moram priznati.
Odakle je ovo?
Zapetlja me ti sad.
Ne znam zašto bih ja definisala volju, to je jedan termin koji postoji od kad postoji i interes za proučavanje psihologije ponašanja ljudi.
I meni je to palo na pamet. Slažem se.Ni ja ne mogu da postanem balerina, al gle čuda, uopšte što i ne želim.
I ja to mislim.Čoveku iz suštine njegove i ne dolaze ideje da uradi nešto za šta nije
sposoban.
Da.Samo ego može da kreira neke nerealne želje.
Vođeni smo željama. Iz želje dobijemo snagu da nešto uradimo. BezvoljnoMožda @Jasna hoćeš da kažeš da ne smatraš VOLJU neophodnom.
To mogu donekle da razumem.
Mislim toliko toga radimo bezvoljno ali ipak odradimo.
Je li to?
Pa volja je recimo spremnost za neku akciju, rešenost na neku akciju uz sve samopouzdanje (samoprocenu) da ćeš tu akciju sprovesti do krajaNeprecizno sam se izrazila. Koju definiciju koristiš? Ili, kako
ti razumeš šta je volja?