DA LI JE RUSIJA NAJMOĆNIJA SVJETSKA SILA?

• Začetnik teme Začetnik teme vlace
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DA LI JE RUSIJA NAJJAČA SVJETSKA SILA

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
W.A.S.P.:
izvol'te
Su-47_30.jpg

Da upravu si Rusi imaju Berkut .Koliko ih ono bese imaju ? 100? 200? A da, 1 prototip(i to sa starim motorima s MiG-31)! jer se krpe za AL-41

MYTH:
Budi ljubazan pa mi reci sta je tu glupost.

Ameri na Kineze nema sanse da krenu iz prostog razloga jer nisu glupi - Kinezi cekaju svoj trenutak, da ovo ovde ode u ****, pa da oni dodju na gotovo

Pa jos se Nikson shlihtao njima. Ionako ce za 50god. da postanu demokratska zemlja.- Oni nikada nece postati demokratska zemlja, jer su previse pametni za to. Oni su vec sada nacionalna zemlja i to je ono sto ih cini jacima od vecine drugih drzava.

A Rusija em ima mali budzet em regrutnu vojsku. - Cista glupost. Rusi imaju puno profesionalaca, a njihovi regruti su solidni ako je komanda dobra. Ameri izdvajaju ogromne sume za vojsku, ali najveci deo toga ode na gluposti, nesto se pokrade, tako da za vojsku ostane veoma malo za obavljanje najosnovnijih zadataka. Dovoljan primer je Irak i kupovina pancira iz svog dzepa, postavljanje oklopnih ploca na vozila koje su dugo vremena jedinice same radile ... snalazili se kako mogu. Ameri ako tri puta godisnje idu na borbeno gadjanje to je onda premija.

Da imaju dobru tehniku imaju ali u vidu prototipova i tehnickih crteza jer nema para za to. - Ono sta imaju , a imaju puno je sasvim dovoljno. Kad bude para, to realizuju i to je to ...

W.A.S.P.:
W.A.S.P. volim i ja vise Rusku tehniku ali nemam tvoj navijacki entuzijazam.
Berkut je prototip namenjen da bude osnova za razvoj novog Suhojevog lovca.Nikada nije ni bio predvidjen da udje u serisku proizvodnju.Pa nosni konus je sa Su-27 koji nema ni S od STELTa
1 nije dovoljno. Ameri vec imaju preko 20 operativnih F-22

Ako si pomislio mozda da MiG 1.42 moze da izvadi situaciju razmisli zasto ga zovu "Kraljica hangara"

Original postavio Deratizator
Kinezi cekaju svoj trenutak, da ovo ovde ode u ****, pa da oni dodju na gotovo Ovo nisu argumenti ovo je politicki govor.

.- Oni nikada nece postati demokratska zemlja, jer su previse pametni za to. Oni su vec sada nacionalna zemlja i to je ono sto ih cini jacima od vecine drugih drzava.
Oni su komunisticka zemlja(komunizam negira nacionalizam) sa 2 provincije de bas kineze neljube:Tibet i jedna na zapadu gde je vecina muslimanske veroispovesti(neznam ime).Evo argumenata za moju tvrdnju: Rusija je postala demokratska,Sovjetske i Jugoslovenske republike su postale demokratske,potpuno je logicno da i Kina vremenom postane.Uveli su privatnu svojinu i integrisali Hong Kong kojem nisu uspeli da nametnu komunizam.(Ako se secas protesta zbog izmene procenata ucesca komunisticke partije u odlucivanju)
A Rusija em ima mali budzet em regrutnu vojsku. - Cista glupost. Rusi imaju puno profesionalaca, a njihovi regruti su solidni ako je komanda dobra. Ameri izdvajaju ogromne sume za vojsku, ali najveci deo toga ode na gluposti, nesto se pokrade, tako da za vojsku ostane veoma malo za obavljanje najosnovnijih zadataka. Dovoljan primer je Irak i kupovina pancira iz svog dzepa, postavljanje oklopnih ploca na vozila koje su dugo vremena jedinice same radile ... snalazili se kako mogu. Ameri ako tri puta godisnje idu na borbeno gadjanje to je onda premija.
Vecina su regruti.Budzet je samo 16.5 milijardi a Rusija je bre ogromna.Pogledaj budzete Velike Britanije,Japana pa ce ti biti jasno da je mali.
. - Ono sta imaju , a imaju puno je sasvim dovoljno. Kad bude para, to realizuju i to je to ... Kad bude para? pa znaci da nemaju! Sta su to realizovali reci mi?
Sa Indijom pregovaraju o zajednickom projektu lovca 5 gen. A Ameri uveli 2 eskadrilu F-22 u naoruzanje. Vecina lovaca (Su-27) su verzije koje mogu da gadjaju samo jedan cilj. Pa Indija ima Su-30 a Rusi par komada za procenu. Narudzbine im se svode na 20-30 Su-34 i oko 60 Mi-28. Jeste to dobro al za zemlju velicine Nemacke.

Rusi su potpuno u pravu sto insistiraju na idejnom planu u razvoju naoruzanja oslanjajuci se na izuzetno razvijenu nauku (inace posledica surovog ali vrlo efikasnog skolskog sistema koji su nasledili iz perioda komunizma) jer jedino tako i mogu da pariraju SAD,ulazuci novac pre svega u proizvodnu strateskog naoruzanja.
Ruska armija je jos uvek solidno opremljena konvencionalnim naoruzanjem(oko 1700 su-27/30/34,mig-29,mig-31,tu-22 + 20 strateskih bombardera tu-160;30000 tenkova;pedesetak savremenih nuklearnih podmornica i dvadesetak ratnih krstarica itd.) sto je cini sigurno jacom od armija svih evropskih zemalja zajedno.

PS jel neko slucajno obavesten sta je bilo sa planom o izgradnji 12 nosaca aviona u narednoj deceniji?

Nije jer postoje bar 3 države koje sada imaju jaču konvencionalnu vojnu silu.
Kina ,Indija Amerika!
Ko hoće detallje neka pogleda podatke o brojnom stanju naprimer avijacije.
Što se tiče nuklearne komponente isto nije jer na tom polju svi mogu da sravne svakoga pa tako niko nije jači ni slabiji.

Ne mogu sad da proveravam te podatke o brojnosti naoruzanja sto ste naveli ali verujem da su tacni.Sve je to ok.Ali ima jos mnogo toga sto Rusija ima a mi obicni smrtnici mozemo samo da sanjamo da cemo saznati za to.Ima jos mnogo toga sto drze u tajnosti.Ja mislim da je i era nuklearnog oruzja i prosla.Sad je po meni jace biolosko i hemijsko oruzje.Mislim da takvo oruzje izaziva veci strah od bilo cega.

Sarafim:
Ne mogu sad da proveravam te podatke o brojnosti naoruzanja sto ste naveli ali verujem da su tacni.Sve je to ok.Ali ima jos mnogo toga sto Rusija ima a mi obicni smrtnici mozemo samo da sanjamo da cemo saznati za to.Ima jos mnogo toga sto drze u tajnosti.Ja mislim da je i era nuklearnog oruzja i prosla.Sad je po meni jace biolosko i hemijsko oruzje.Mislim da takvo oruzje izaziva veci strah od bilo cega.
u potpunosti si u pravu, novi teroristicki napadi ce biti upravo hemijskim oruzijem, zasto? e pa zato sto se lako nabavlja/pravi, od obicnih sastojaka koji su cak i legalni

ne mogu da vas shvatim... svi imaju nuklearno oruzje... pa da nemaju vise nista od oruzja, nekad izmedju njih nece biti rata, jer je to onda kraj ove planete na kojoj zivimo...!
vidim ima vas na ove strane... pa da dodam, koliko su amerikanci ulozili novca u f-22a mislim da nije humano...! a tasko da bi taj avion u konvencionalnom sukobu na bilo kojoj visini probio ruski vazdusni prostor... sastavljen os s-300, tor-m1, buk-m1, i tunguski, i da ne zanemarino modifikovane stare sisteme, siljka, sa-3 i sa-6...!

ne verujem da bi Amerikanci napali sa necim sto toliko vredi.Dobro mogli su nas jer su znali da nemamo nista savremeno pa opet su se opekli.A mislim da f-22 ne bi mogao da dobije s-37(Carski orao).Ne znam da li je neko nesto nacuo o novoj ruskoj odbrani,Kaci se neki uredjaj na avion i u slucaju vazdusne borbe ruske pvo rakete ne jure ruske avione vec samo neprijateljske,Mislim da to ni ceo svet ne moze da prodje a ne samo amerikanci.Oni moraju da pumpajuf-22 jer su u njuega potrosili brdo para a jos nije osetio borbu(Dobro nije ni imao skim).Danas su najveca oruzja pored bioloskog i hemiskog po meni Mediji i Ekonomija.Sto bi nekom srusi neki objekat bolje stvori inflaciju i ukopaj ga ko da si mu sve srusio i predstavi ga lose na SNN i rat je dobijen.Tu je Amerika najjaca ubedljivo i to je njena snaga a ne stelt tehnologija>Kad bi doslo do WW3 nuklearke bi letele sigurno onaj ko bi gubio pritisnuo bi "prekidac".Samo se jos ne zna ko ce da bude na kojoj strani.Ljudski rod je proklet i sudjeno mu je se unisti.

Back