Да ли је Путин исувише фин и исувише благ човек? Или је можда Русија преслаба?

Пази кад си први дао прави и смислен одговор на тему.
Мораћу да нађем времена да више пратим рат.
Очекивао сам нешто више од натофила, али ни гола крчина од њих.
Е било би лепо да неку оваку анализу они дају уместо да моју маленкост прозивају да сам луд.
Или прати шта ја пишем ;)
Свакако је добро бити обавештен - прати шта обе стране пишу о себи и то пореди са стањем на терену. Шта пишу о другиј страни, то можеш да занемариш, ту ћеш ретко видети истину.

Око чињеница не би требало да се споримо.
А мишљење може да има свако. Ако ја кажем "добар ауто" и ако ти кажеш "добар ауто" - то су различити аутомобили, сигурно.

Неки мисле да сам проруски оријентисан, али то није тачно. Примењујем хладну логику над обавештењима која знам.

Путин је један буржоаски политичар који још размишља у категоријама капитализма, тржишта , капиталистичке државе и права.Због своје буржујске природе, Путин је неодлучан, само реагује на западне провокације и никада први не повлачи потез.Запустио је украјинско питање у периоду од 2014-2022 године, дао је времена мајданским пучистима да се наоружају, да укину проруске партије и да индоктринирају украјинско становништво и онда је реагговао тек када су неофашисти из Кијева хтели да Доњецку приреде судбину сличну Крајини 1995 године.

Путин треба да се угледа на Стаљина и друге комунистичке функционере из СССР, а не на руске цареве, који су мање-више изгубили све веће ратове(Кримски рат, Руско-јапански рат, Први светски рат).

Најпаметније би било да Путин препусти руковођење армијом друговима из КП РФ, и да изврши трансформацију руске економије у социјалистичку ратну привреду која ће бити способна да издржи ратне напоре и 10 година ако треба.
Samo da se zna da indoktrinacija traje od kraja Drugog svetskog rata,a posle sloma SSSR intenzivno

Путин није силеџија који иде по свету заводи ред чак и преко океана.

Руси нису чекали да падне плафон, него су чекали да се Мински споразуми спроведу.
Свакако су видели да се Кијев наоружава, али што мислиш да је Руска федерација спавала зимским сном?
Крим је 2014. враћен Руској федерацији убрзо по пучу у Кијеву, и то без испаљеног метка.
Од 2014. су трпели разне санкције, па се уопште нису сломили.

Чуо си за Кинжале? То су направили 2018. године. Сада постоји још свашта.

Садашње стање руске привреде је да је мирнодопска. Истина, неки делови индустрије раде пуном паром и шире се, али остатак ради нормално. Продавнице су снабдевене, грађевинарство ради, аутомобили се поново праве... Све је ту осим западних марки (чије место су заузеле кинеске).

Руска војска је прилично самостална у извођењу радова. Врховни командант даје наређења, али се не меша у начин извршавања.
Друг Стаљин би сломио кијевске пучисте још 2013/2014 године, а западни империјалисти не би ни знали шта их је снашло..Путин треба да се угледа на "силеџију" Стаљина, а не на "џентлмена" Горбачова или Јељцина, ако жели да предводи једну супер-силу у настајању.

Руска економија је у лошем стању, то је и даље капиталистичка економија, којом доминира крупна буржоазија, и која ће стално роварити да се направи неки дил са западним империјалистима.Они само желе поново да паре износе у Лондон и Париз, да купују фудбалске клубове и луксузне непокретности у ЕУ, и спремни су да жртвују интересе Русије због тога.Они сада улажу у Русију, само зато што би им западни империјалисти одузели сав капитал који је ван Русије.Сигурно је да руској буржујској олигархији не одговара ратна привреда и да се неће помирити с тим, и да ће само чекати повољну прилику, да Путин умре или се тешко разболи(има преко 70 година) или неку сличну прилику.

Сада је право време да се изврши свеопшта конфискација и национализација имовине руских тајкуна.

Добар си стварно.:D Више тема је он поставио о обарању Вучића него ја о нуклеарном рату, хе хе хе.:hahaha:
Ivanović, Kesić i Krstina boranija mogu da zahvale Vučiću na belom lebu.
Posle nek vide kako će do para

Putin je nekada bio obaveštajac
Svakako, razum mu je mnogo vašniji od emocija
A hrabar je
Posle pada Belniskog zida izažao je sam pred huligane ispre Ruske ambasade i rekao:
"Imam 14 metaka. 13 za vas ..."
Nisu napali ...
Скоро као АВ? Ако се потруди, можда га и надмаши. :mrgreen:

АУТОРСКА ТЕМА

Мишљења сам да је Путин исувише фин и веома благ човек. Неки сивоња попут моје маленкости би одавно распалио нуклеарним ракетама свуда по Европи као одговор на сва понижења Запада.

Сад моје питање за цењене форумаше нарочито оне про-ЕУ оријентације је зашто је то тако? Да ли је Русија стварно толико слаба?

Да ли то произилази из војне слабости? Постоје неке прозападне процене да је САД оружје супериорно у односу на руско у сваком погледу.
На пример да они Химарс системи на 100 км погађају тачно прозор који је зацртан, а да руски вишецевни ракетни бацачи не могу да погоде ништа прецизно ни на 20-30 км колики им је и домет. Значи мораш да сравниш цео град малтене да би нешто урадио.

Е сад мене занима колико је ово тачно? Да ли постоји неко информисан у војне анализе. а да није острашћен бећ објективан ко би могао да да добар увид у ствари?
To ti misliš.
Recimo, imaš dovoljno ljudi u životu koji bi te mogli natjerati da ih olupaš kao kantu, ali to ne radiš, zašto? Jer si svjestan posljedica.
Tako i taj fini čovjek. Dobro zna da bi dobio natrag u svoje dvorište.
Pa da si na njegovom mjestu dvaput bi razmislio želiš li do kraja života živjeti u nekakvom podzemnom skrovištu sa svojom obitelji koja neće vidjeti ni Sunca ni Mjeseca.

Друг Стаљин би сломио кијевске пучисте још 2013/2014 године, а западни империјалисти не би ни знали шта их је снашло..Путин треба да се угледа на "силеџију" Стаљина, а не на "џентлмена" Горбачова или Јељцина, ако жели да предводи једну супер-силу у настајању.

Руска економија је у лошем стању, то је и даље капиталистичка економија, којом доминира крупна буржоазија, и која ће стално роварити да се направи неки дил са западним империјалистима.Они само желе поново да паре износе у Лондон и Париз, да купују фудбалске клубове и луксузне непокретности у ЕУ, и спремни су да жртвују интересе Русије због тога.Они сада улажу у Русију, само зато што би им западни империјалисти одузели сав капитал који је ван Русије.Сигурно је да руској буржујској олигархији не одговара ратна привреда и да се неће помирити с тим, и да ће само чекати повољну прилику, да Путин умре или се тешко разболи(има преко 70 година) или неку сличну прилику.

Сада је право време да се изврши свеопшта конфискација и национализација имовине руских тајкуна.
Да ли ти уопште познајеш стање у савременој Руској федерацији?

Живо сумњам да си тамо био барем један дан, од доласка Путина на власт. А тешко и да си разговарао са неким ко је био тамо, да пренесе утиске.

Руској економији не фали ништа. Боре се још од 2014. са санкцијама, научили су све шта им треба.

Пре једно месец дана је Путин говорио на некаквој конференцији индустријалаца. Једна од ствари коју је рекао је да чак и да све ово престане, да се санкције скину, да ће они моћи мирно да раде, да западне фирме више нису добродошле.

Од доласка Путина на власт, крупан капитал ради за државу, а не држава за капиталисте, ако ниси приметио.
Од 2014. године су државни чиновници морали да изаберу - имовина или у Русији или у иностранству, тако да је тај проблем одавно решен.
А крупни капитал, дисциплинован 20 година пре СМО... они се не буне.
Којекакве бајке које можеш наћи у западним медијима су само последица пројекције њих самих на остатак света - тамо капитал упправља без обзира ко је на власти. Такозвани демократски системи су само карикатура.

Пример: Реформисти у Енглеској.
Од јасног изласка Енглеза из ЕУ, са Џонсоном, где су прекинули везу и тачка, променило се више премијера, где је сваки направио нови споразум са ЕУ и тако своји земљу више повезао са Бриселом.Тренутни премијер, лабуриста (после Џонсона и још пар козервативаца), је дошао на власт говорећи да оно пре није било добро, а сам прави много споразума са ЕУ.
Бирачи који то не желе (а много их је) - они се сада окрећу Реформисима (који би добили комотну већину, да се избори одрже данас).

Што се Руса тиче... Путин је правник, понаша се дипломатски. Ко гарантује да ће његов наследник да буде мекши?!? Погледај само шта Медведев ради. Путинова заслуга је што је поново поставио државни систем како треба. Његов наследник ће моћи више да уради.

Putin me ne zanima, zanima me da li je Vučič isuviše fin i isuviše blag čovek ili je možda Srbija preslaba :mrgreen:

Šta vi kažete :)
Прво се обезбедило да падне морал, после је све било лако.

Проблем је што висок морал не представља практично нико, ни од власти ни од опозиције.

Низак морал отвара врата муљачини свих врста. То сада гледамо у пракси.

АУТОРСКА ТЕМА

Мишљења сам да је Путин исувише фин и веома благ човек. Неки сивоња попут моје маленкости би одавно распалио нуклеарним ракетама свуда по Европи као одговор на сва понижења Запада.

Сад моје питање за цењене форумаше нарочито оне про-ЕУ оријентације је зашто је то тако? Да ли је Русија стварно толико слаба?

Да ли то произилази из војне слабости? Постоје неке прозападне процене да је САД оружје супериорно у односу на руско у сваком погледу.
На пример да они Химарс системи на 100 км погађају тачно прозор који је зацртан, а да руски вишецевни ракетни бацачи не могу да погоде ништа прецизно ни на 20-30 км колики им је и домет. Значи мораш да сравниш цео град малтене да би нешто урадио.

Е сад мене занима колико је ово тачно? Да ли постоји неко информисан у војне анализе. а да није острашћен бећ објективан ко би могао да да добар увид у ствари?
Dete mu je u Evropi kako ces baciti nuklearku?

znas kako je poceo drugi svetski rat?
kad su rusi i nemci 1939te zajedno napali poljsku i proslavili pobedu zajednickom vojnom paradom
sve do 1941ve su rusi nemcima isporucivali rude, gorivo, hranu... i bili njihovi drugovi i saveznici dok je nemacka napadala i osvajala norvesku, grcku, francusku, jugoslaviju, belgiju, holandiju....
pa britanci nisu bombardovali moskvu
Kako je tvoj voljeni Broz reagovao kada je saznao da su Rusi i Nemci zajedno napali Poljsku? Da li je istina da je Broz to podržao?

Back