Ja sam uglavnom imala mjesance..Prvog je neko ostavio ispred moje osnovne skole...msm da sam imala 7-8godina.Naravno,nisam mogla gledati kako ga djeca maltretiraju i poslije skole sam donijela kuci...mama zamalo da srcku dobije

..kasnije je jedna komsinica molila moje roditelje da joj ga poklone i oni su to ucinili..ona se dobro brinula o njemu,izrastao je u pravu mrcinu,mada msm da je sada vec uginuo...zatim su mama i tata donijeli malo kucence(takodje mjesanca)...nikad,ali nikad nije bio bolestan,i onda kada je imao 4 godine izletio je na put i pregazilo ga je auto

i to na moj rodjendan

.To mi je bio najgori rodjendan u zivotu!Ali nedugo nakon toga u moj pardon nas zivot,usla je Nina,ona je mjesanka nemam pojma cega,mada dosta lici na kern terijera...ona je jos uvijek sa nama i ne bih je dala ni za sta na svijetu....obozavam je

.od rasnih pasa imala sam pekinezerku i pudlu...a sto se tice toga da su spasene zivotnje zahvalnije od kupljenih..to je 100% istina....mada moj najbolji primjer je macka,a ne pas..moju prvu macku Cicu,neko je ostavio u moje dvoriste(valjda jer je bila crna,pa jos zensko),inace ovde gdje ja zivim ljudi su poprilicno sujevjerni..mi smo je prihvatili,ja sam tad imala 5 godina i bukvalno sam odrasla s njom...za mene to je bila najljepsa i najpametnija macka,nikad me nije iznevjerila..na zalost nje vise nema,uginula je sa 11 godina...imam osjecaj da je nikada necu prezaliti
Izvinjavam se zbog preduge poruke i mozda offtopica